Boredom Koepelversie Luisterboek

Playlist alle liedjes

Synopsis en extra info voor de film

Dit is de tweeëntwintigste film in de Sharita Chronicles.

De Tweelingzielen Zwart en Bella hebben elkaar gevonden in een oorlog tussen goed en kwaad. Nadat deze oorlog voorbij was, konden de fairies in vrijheid leven. Niet al het kwaad was weg, maar ze hadden jarenlang in doodsangst gezeten, waardoor dat een typische dag was. Een dag in levensgevaar zorgde er voor dat de fairies steeds sterker werden, totdat het kwaad ze niets meer aan kon doen. Cruella en Arkentje waren vernietigd. Maar bij het kwaad wilde elke keer de vrouwen koningin van de onderwereld worden, waardoor het lang had geduurd totdat ze allemaal samen waren. Dit was de kans voor Bella en Zwart om het kwaad te verslaan. De oorlog stopte, maar het leven ging door. Bella en Zwart hadden voor vrede gezorgd, maar ze hadden één klein probleem. Ze konden nu alles doen wat ze wilden en de verveling lag op de loer. Elke dag als ze zin hadden gingen ze de verveling tegen. Ze bedachten de mooiste ontwerpen, tekeningen, films, muziek en nog veel meer. Bella´s soulmates waren net als haar creatief begaafd en lief oprecht in het hart. 

Het einde is dat soms verveling niet erg is. Dan zie je ze in een hutje aan de oceaan tevreden terug kijken wat ze hebben gemaakt en een drankje doen.

Requiem for a dream lift scene. Net aan niet gepakt worden op het betreden van een flatgebouw waarbij ze een heel mooi uitzicht hebben. Daar komen ze vaker terug. Ze worden nooit eruit gestuurd want ze zijn slimmer.

Bella en Zwart  zijn slimmer dan alle mensen op de aarde en ook de fairies.

Bella heeft een broer die ze bear noemt, hij is rechercheur en soms gaat ze met hem mee in de auto als er kwaad dat moet worden opgepakt. Band tussen broer en zus. Hij kan het heel goed vinden met Zwart. 1 keer met zijn drieën observeren.

Bella Zwart en Ron zijn beste vrienden. Ron heeft een baan maar Zwart en Bella niet. Zij hebben heel veel geld gekregen door hun uitvindingen. Ron hoeft eigenlijk niet te werken want hij heeft ook heel veel geld, maar ook hij verveelt zich. Bella en Zwart hebben twee dochters Furily en Manily en ook zij vervelen zich. Zwart en Bella voeden Manily en Furily anders op dan normaal. Ze zijn tweeling en allebei 16. Ron ziet ze ook als zijn eigen dochters. Bella is helderziend en haar ouders zijn dood, maar ze kan elke dag met ze praten.

Fairies helpen met problemen, grappige problemen. Ik wil met mijn fiets vliegen, maar elke keer als ik wil vliegen stopt de fiets. Het lijkt wel een vloek. Zal ik eens kijken. Ja ik zie het de fietsenvloek. Als je drie keer de bel laat ringen is de vloek weg.

Bella heeft een spiritueel winkeltje en daar helpt ze de fairies.

Ik koop telkens een bosje bloemen voor mijn vrouw, maar de bloemen gaan telkens dood. Ah ja daar heb ik over gelezen. De bloemenvloek. Als je een rode roos koopt en deze aan haar geeft, als ze het accepteert dan is de vloek weg.

Nou gister heb ik het gegeven, ze was super blij en de roos ging niet dood. Dankjewel Bella. Probeer eens hier heb je een boeketje. Hij twijfelt even, maar durft het toch.  En de bloemen blijven mooi.

De derde fairy houdt ontzettend van muziek, maar ze hoort er telkens een ruis doorheen. Ze komt bij Bella en legt het probleem uit. Bella weet gelijk wat dat is, een levende ziel. Een levende ziel probeert contact met je te maken. Is er iemand dood gegaan. Ja mijn oma. Ik kan voor je vertalen. Als je je handen op de mijne legt dan kan je met haar praten via mij. De fairy huilt. Haar oma vertelt dat ze trots op haar kleindochter is en dat het gaat lukken met je bedrijfje. Ga je een bedrijfje beginnen? Ik zit wel over na te denken, maar durfde de stap niet te maken. Ik voel dat het goed voelt. Probeer je onzekerheid weg te doen en weet dat ik van je hou.

Bella observeert dat er weer vloeken door het kwaad gestuurd worden naar het eiland van de fairies. Twee vloeken in korte tijd, het kwaad is er weer. Zwart Bella en Bear zorgen ervoor dat dit kwaad verdwijnt. Ik ga even een uurtje werken bij lovely producties, Melissa heeft het bedrijf overgenomen. Melissa merkte de vloeken ook op. Samen met Bella doen ze een snowden en zie je dat ze heel intelligent zijn en de persoon die de vloeken stuurde was een heks die jaloers was op de fairies. De oude heks wilde weer jonger worden. Bear zorgt ervoor dat de heks wordt opgepakt, wegens vloeken naar de fairies, dat staat in het wetboek die er gekomen is na de oorlog. Magie mag alleen nog maar voor positieve dingen gebruikt worden.

 

Spirituele winkeltje 1 dag in de week.

Zwart en Bella vervelen zich snel, maar elke keer als ze zich vervelen komt er iets moois uit. Zwart is dj, ze gaan samen naar festivals waar hij optreed.

Gesprekje met robots en computerfamilie. Leuk, een spelletje intertextualiteit in films. Je moet drie zinnen zeggen en dan raden welke film. Bij vuurkorf op het strand met de sterren erboven. De computerfamilie zegt wij vervelen ons nooit. Er is altijd wel iets te doen en tevredenheid is ook iets dat goed is. Zwart en Bella nemen het advies op en nemen een dagje vrij van verveling. Ze doen de hele dag niets, a lot like love.

Zwart verveelt zich ook, dus heeft hij een surftentje bij de oceaan en doet daar hetzelfde als Bella maar dan met mannen helpen. Gewoon zoals mannen onder elkaar.

Hij leert een jongetje surfen

Een iets oudere man helpt hij van huwelijksproblemen af

Een surfboard geeft hij weg aan iemand die weinig geld heeft. Hoe kan het dat je geen geld hebt? Iedereen krijgt elk jaar een miljoen. Ik heb verkeerd geïnvesteerd. Dit is een crimineel, want fairies geven niet om geld. Ron pakt de man op. 

Manily houdt van Japanse dingen en tekenen. Ze krijgt  een atelier op haar zestiende.

Furily houdt van kleding, maar ook van haar zus, Furily krijgt een modeshow met haar ontwerpen.

Het einde Ik verveel mij, ik ook  einde, zwart beeld einde.

Synopsis

Na de oorlog ligt verveling op de loer. Kunnen de fairies de verveling verslaan en zichzelf vermaken.

Het volgende deel