'

The Triangle, Koepelversie, Luisterboek

Een psychologische triller van Sharita Hart

Synopsis

Een vrouw van 22 ontmoet een leuke jongen, tenminste dat denkt ze, maar deze jongen draagt een groot geheim en masker. Een spel tussen realisme en surrealisme begint op de dag dat ze hem ontmoet. Hij zet haar gevangen in een spel van leven op dood, waarin ze elke dag vecht voor haar leven en telkens twijfelt aan zichzelf. Ze verliest bijna de realiteit. Kan zij overleven in de onderwereld waar ze gevangen zit of wordt het haar dood. De driehoek is een verhaal over verkeerde mensen en een gevecht tussen goed en kwaad.

 

Hoofdstuk 1 Hoe het begon

Op 22 jarige leeftijd zat Lara slecht in haar vel. Ze  gebruikte recreatief drugs, ze had veel vrienden en besloot op een avond uit te gaan met een vage kennis die ze een week daarvoor had ontmoet. Ze gaan uit in een grauwe boot genaamd Stubi,  die een donkere sfeer had. Een maand daarvoor had Lara te horen gekregen dat haar vriendin vermoord was in het buitenland. Iets dat voor haar een traumatische ervaring was geweest. De dader was vrijgesproken en werd nooit vervolgd. Lara had het daar moeilijk mee en kwam in aanraking met slechte mensen en drugs.

De avond dat Lara en haar kennis dansten in de Stubi, kwam Lara erachter dat ze haar huissleutels kwijt was. Ze begint gefrustreerd te zoeken naar haar sleutels. Van een afstandje wordt ze in de gaten gehouden door een jongen genaamd Sander. Hij voelt zich tot haar aangetrokken en wil meer van haar te weten te komen. Hij ziet dat ze iets aan het zoeken is en vraagt, ´Kan ik je helpen met zoeken. Wat ben je kwijt.´ ´Ik ben mijn huissleutels kwijt en dat zou echt heel kut zijn als ik ze niet kan vinden. Zou je mij kunnen helpen met zoeken?´ ´Ja tuurlijk doe  ik dat, als we samen zoeken vinden we ze vast snel. Heb je al goed in je tasje gekeken?´ ´Ja maar daar zitten ze niet. Ik heb al een paar keer gekeken. Mag ik eens kijken vroeg Sander.´ Ja, maar ik denk dat je niets gaat vinden. Hier kijk maar. Sander pakt het mooie handtasje van Lara en begint met zoeken. Zijn dit ze? Hij houdt een bosje met sleutels uit haar tasje en Lara kijkt opgewekt, Jaaaa wat fijn. Oh wat super stom van me, zaten ze gewoon al die tijd in mijn tasje. Maakt niet uit je hebt ze nu. Zullen we nog even chillen en dansen. Ja lijkt mij leuk, doen we. Rond een uur of vier ´s nachts ging de Stubi dicht en was het de vraag of Lara en Sander met elkaar mee naar huis gingen. Het klikte zo goed dus ze vonden het allebei een goed idee om samen naar Lara´s huisje te gaan en nog wat te genieten van de nacht. Sander zei tegen zijn vrienden laters. Ik ga met haar mee naar huis. Zijn vrienden grapte een beetje en zeiden ´Oh wordt dit je nieuwe vriendin? Een beetje verlegen´, zei Sander ik weet het nog niet, maar ze is wel heel lief. We bellen. Lara had geen idee wat er te wachten stond en wat voor invloed deze beslissing op haar leven zou hebben.

Hoofdstuk 2 Het huisje van Lara              

Lara en Sander pakten haar fiets en gingen op de fiets naar haar huis in Amsterdam Zuid. Het was super gezellig en de twee werden steeds verliefder op elkaar. De hele avond adoreerde ze elkaar en een relatie begon langzamerhand vorm te krijgen. Ze vertelden allebei over hun verleden. Lara vertelde dat ze zes jaar een relatie had gehad met haar middelbare school liefde en dat dat nu een jaartje uit was. Sander vertelden over zijn ex Miemie en hoe zij zijn hart had gebroken. Hij had haar zwanger gemaakt en vervolgens had hij besloten dat hij geen kinderen wilde en daarom liet hij haar arbortus plegen. Hij vertelde het op een luchtige manier. Dit was de eerste keer dat Lara intuïtief al voelde dat er iets vreemds was aan Sander , maar ze kon geen hoogte van hem krijgen en legde het naast haar neer. Eigenlijk had ze toen al naar haar gevoel moeten luisteren en afstand van hem moeten nemen, maar hij was zo knap en hij had iets geheimzinnigs over hem waardoor ze zich tot hem aangetrokken voelde.

De maanden daarna hadden ze veel plezier samen. Net als bij zijn vorige vriendin raakte Lara binnen drie maanden zwanger en ook nu zorgde Sander er voor dat ze abortus liet plegen. Sander was daar heel hard in en wilde geen kinderen. Daarnaast dacht hij alleen aan jointjes en drugs en was er geen  emotie bij hem toen de abortus gepleegd werd.  Tot groot verdriet van Lara, want het ging allemaal heel snel waardoor ze niet goed bij haar gevoel was. Ze ontdekte dat ze zwanger was en een dag later had Sander al een afspraak gepland bij de abortuskliniek. Iets dat Lara later in haar leven best erg vond, omdat dat haar enige kans was om kinderen te krijgen. Na de abortus kon ze geen kindern meer krijgen. In de eerste periode deden Sander en Lara veel drugs en bleven veel binnen in het huisje van Lara. Sander rookte veel jointjes en Lara deed mee, maar vond dat eigenlijk niet zo lekker. De ouders van Sander hadden het huisje omgetoverd in een heel mooi huisje met nieuwe spullen. Na een aantal maanden namen Sander en Lara een kat. Hij heette Angel. Lara raakte heel erg gehecht aan het beestje, maar als Angel te veel aandacht vroeg bij Sander gooide hij met het kleine diertje de lucht in en gaf hem straf. Lara werd dan heel erg boos op hem, maar dat deed Sander niets. Zelfs na een heftige ruzie over Angel, bleef hij dit doen. Lara geloofde door haar vader en moeder altijd in het goede en zag de signalen toen niet, dat Sander eigenlijk al vanaf het begin af aan psychopathisch gedrag vertoonde. Mensen die psychopaten zijn, geven nergens om alleen zichzelf en dieren kunnen ze bewust pijn doen. Niet als ze medelijden hebben met het diertje, maar ze doen de diertjes gewoon expres pijn. Dit gebeurde ook bij Angel. Later kreeg Angel heel veel ziektes, achteraf bleek dat Sander Angel ziek had gemaakt en ervoor had gezorgd dat het beestje maar zeven jaar oud werd.  Elke keer als Sander het beestje mishandelde, vond Lara het heel erg, maar ze legde het verband nog niet dat hij super slecht was. Ze was toen nog erg naïef. Zijn slechte kant besloot zij bewust te negeren, omdat ze in het goede geloofde en geen weet had van hoe criminelen waren. Het was voor Sander zo een gemakkelijk slachtoffer. Alleen in de eerste paar maanden hield Sander van haar, daarna ontstond er een destructieve relatie, waarin Sander de macht had.

De acht maanden die volgde leefden ze in een roze bril. Ze werden verliefd en de band tussen hen werd hechter. Toch merkte Lara continu dat Sander geheimen voor haar achter hield. Hij sloot zich emotioneel af en vaak voelde zij zich alleen, omdat hij niet eerlijk was over wie hij was. Sander raakte ondertussen steeds dieper in de onderwereld, maar kon het Lara niet vertellen. Hij kwam erachter dat Lara heel lief was en dat zij nooit zou accepteren dat hij voor het kwade had gekozen. Dit wist Lara niet. Zij dacht dat ze aan de kant werd gezet door Sander. Hij ging vaak naar thailand en het buitenland waar hij werk deed voor andere criminelen. Hij had veel vrouwelijke vrienden en door zijn geheimzinnige gedrag dacht Lara dat hij vreemdging, maar zijn vreemdgaan gebeurde pas nadat Lara was vreemdgegaan. Het was als de film Bitter Moon, hij was continu bezig haar schuldig te laten voelen over haar vreemdgaan en behandelde haar steeds meer als vuil.

De zomer van 2009 was Lara het helemaal zat om telkens als een afhankelijke vrouw op Sander te wachten als hij weer eens voor de zoveelste keer naar het buitenland ging. Ze besloot impulsief om vreemd te gaan met haar beste vriend. Niet uit haat, maar meer omdat ze niet wist hoe ze anders de relatie kon beëindigen. Lara had zich ontwikkeld in een afhankelijke vrouw die alles wilde doen voor Sander, daardoor zag ze geen andere manier dan om vreemd te gaan en dat Sander haar zou haten en met rust zou laten. Al huilend belde ze Sander op,´ ik heb het gedaan, ik heb het gedaan. Ik ben vreemdgegaan. Volgens Lara was dat haar eerste poging om van Sander af te komen wat totaal anders verliep dan ze had verwacht. Na deze gebeurtenis had Sander het gevoel dat hij haar haatte, maar hield nog steeds van haar. Hij probeerde het opnieuw, maar keer op keer kwam hij erachter dat Lara te lief was en zijn achtergrond in het criminele circuit niet zou gaan accepteren. Deze twee redenen het vreemdgaan en dat Lara te lief was zorgde ervoor dat hij geen gewone relatie meer met haar aan kon gaan en na goed overleg met zijn vrienden besloot hij haar gevangen te nemen, omdat hij zoveel van haar hield en ze niet samen konden zijn. Ze werd een obsessie voor hem.

 

Lara werd het middelpunt van zijn leven. Hij maakte van haar zijn werk.  Hij hield haar gevangen op verschillende eilanden ver weg van Nederland. Achteraf kwam Lara erachter dat Sander al maanden vreemd ging met zijn beste vriendin Erin en dat is wat Lara voelde in de tijd dat ze samen waren. Maar hij ging pas vreemd na het vreemdgaan van Lara.  Zij had gevoelsmatig gelijk, maar omdat Sander zo ontzettend bleef volhouden dat hij niet vreemdging bleef ze hem geloven en verloochende ze haar gevoel en zichzelf.

Na het vreemdgaan, werd haar leven nog slechter. Hij en Erin bedachten samen wraak te nemen op Lara. Op een zomerse avond wilde Lara het uitmaken. Sander vroeg Lara nog een keer te zien. De avond van de verkrachting was Erin er ook bij, maar zij wilde niet bij de verkrachting zijn en het moorden, dus ze ging eerder naar huis. Lara werd op die avond verkracht door vijf man en eigenlijk had ze toen ook vermoord moeten worden, maar Lara voelde dat er iets ergs zou gaan gebeuren die avond. Ze stuurde een berichtje naar haar vader, als dit de laatste avond is dat ik leef, dan hou ik van je. Ze lieten haar leven, maar zelfs toen ze wist dat ze doodging wilde ze Sander zien. Ze was dus toen ook al niet bang voor de dood. Iets dat Lara op latere leeftijd opnieuw ontdekte.

In de periode 2008-2011 hield Sander Lara goed in de gaten. Hij had microfoontjes en camera´s geplaatst in haar huis en de telefoontjes tussen Lara´s moeder en vrienden werden opgenomen. Regelmatig belandde Lara in de isoleercel, waar ze de grootste angsten had dat ze dood zou gaan. Eigenlijk was ze niet bang voor de dood, maar werd ze bewust bang gemaakt en omdat ze nog niet genoeg in zichzelf geloofde, kon Sander haar makkelijk manipuleren en bespelen met zijn vrienden en collega´s.

Later zou blijken dat dit allemaal anders in elkaar zat dan hoe Lara bedacht had. Lara was er namelijk heilig van overtuigd dat ze psychotisch was. Dit kwam doordat haar hele omgeving continu tegen haar zei dat ze psychotisch was en op haar in praatte dat ze gek was. Zij geloofde alles wat haar dierbaren zeiden en ze twijfelde erg aan zichzelf. Haar onzekerheid werd haar zwakke kant. Ze dacht telkens dat het aan haar lag, maar was dat ook waar?

Ze was terecht gekomen in een wereld waar niets was wat het leek. In haar wanen geloofde ze dat er mensen achter haar aanzaten, dat Sander slecht was en haar continu verkrachtte, dat haar ouders dood waren en nog veel meer enge dingen. Haar wanen waren eigenlijk voorspellingen van Lara zelf om ervoor te zorgen dat ze niet meer bang hoefde te zijn. Elke keer belandde ze in angstige situaties en ze snapte gewoon niet wat er aan de hand was. Iedereen in haar omgeving deed mee, omdat ze moesten van Sander. Het was letterlijk een  hel op aarde zoals  Lara het vaak verwoordde, waarbij Sander de duivel was. Alle mensen om haar heen zeiden continu dat ze gek was en niemand geloofde haar. Daarnaast had haar computer continu problemen na het vreemdgaan en waren er dingen in haar huisje die omvielen en afstandsbedieningen die het niet deden. Ze lette er niet heel erg op. Veel later bleek dat ze een virtuele bril op had met lenzen, waardoor ze bepaalde dingen niet kon zien. Deze bril werd bestuurd door een computer, waardoor haar blinde vlek gestimuleerd werd. Al die jaren dat ze in Amsterdam Zuid woonde kwamen er al mensen in haar huis die ze niet zag. Dit had niets te maken met spiritualiteit of buitenaardse wezens. Het was gewoon dat ze hen niet zag door de bril, lenzen en de nieuwste technologie. In die periode werd ze vaak verkracht en voelde ze zich vaak wiebelig. Sander haalde telkens de herinneringen aan de verkrachtingen weg, maar in haar hart wist Lara dat haar kwaad werd aangedaan. Lara werd jaren dom gehouden en liet zich leiden door haar omgeving, terwijl ze eigenlijk in haar kracht had moeten staan.

Op de avond dat Lara het smsje stuurde naar haar vader, bleek haar gevoel juist te zijn. Ze werd bewust verkracht en Sander wilde haar vermoorden. Nadat dit gebeurd was wilde Lara weg, zonder te weten wat er gebeurd was. Sander vertelde haar een beetje  wat er die avond was gebeurd, maar was niet duidelijk. Intuïtief wist Lara meteen dat ze was verkracht door vijf man.

Al huilend belde Lara haar moeder op en zei Ma ik ben verkracht. Wat lieverd?  Bel nu de politie en ga aangifte doen. Lara wist toen nog niet wat er aan de hand was al die jaren, maar besloot om aangifte te doen. Die avond hadden ze Lara heroine en ketamine gegeven, dus het gesprek bij het politiebureau verliep niet goed. Lara wilde geen spuit in haar armen, omdat ze dat onbewust al had meegemaakt die avond, toen ze haar heroine gaven. Vanwege te veel drugs in haar lichaam en Lara in paniek was, konden ze geen goed sporenonderzoek doen. Achteraf bleek dat deze politie nep was en dat het gewoon acteurs waren. Lara zat toen al in het spel van leven en dood. De aangifte en de politie waren dus nep en al sinds augustus 2009 zat Lara gevangen op een  van de eilanden, waar haar machthebbers haar goed in de gaten hielden en ervoor probeerde te zorgen dat ze bang werd. Keer op keer op keer. De eilanden waar ze zat zagen eruit als Amsterdam en Nederland, maar eigenlijk was ze ver weg in het buitenland. Lara had door de nep politieagenten haar mening veranderd over de aangifte en wist gevoelsmatig dat Sander gevaarlijker was dan ze in eerste instantie vermoedde.  Ze deed dus bewust geen aangifte, maar Sander gebruikte dit altijd tegen haar en vertelde mensen in de onderwereld dat Lara aangifte had gedaan.

De jaren na de verkrachting van 2011 deed ze niets, maar Sander liet haar niet met rust en pakte elk moment aan om haar te hersenspoelen, zichzelf te laten twijfelen aan zichzelf en meer mensen in de onderwereld achter zich te krijgen om het leven van Lara te verzieken. Ze had het vaak niet door, omdat Lara vanuit de kern lief en goed was en geen voorstelling kon maken in wat haar nog te wachten stond. De wereld waar Lara in leefde was nep. Haar werk was nep, de stages waren nep haar master op de universiteit was nep. Alleen haar bachelor was nog echt en daar had ze echt een diploma van. Dat was namelijk nog voor Sander. Alles was een illusie, maar het was allemaal al bedacht door de mensen waarmee Sander in aanraking was gekomen in 2008. Alles was omgedraaid, maar Lara zag het niet.

Hoofdstuk 3. Wie is Sander?

Sander was iemand die al heel lang in de onderwereld leefde. Hij haatte zijn vader en genoot ervan om meisjes te verkrachten. Hij zat in het belcircuit en leerde daar mensen uit de onderwereld kennen. Eigenlijk hoopte Sander dat Lara net zo slecht werd als hem en dat ze samen crimineel konden zijn, maar al snel besefte Sander dat Lara goed was in de kern en dat dat scenario nooit zou gebeuren. Daarom koos hij ervoor om haar in het spel van leven en dood te zetten. Hij wist dat hij geen kans maakte bij haar als ze wist wie hij werkelijk was, een man uit de onderwereld. Hij had geen geweten en haatte de mensen die hem onrecht aandeden. Lara had een keer gezien dat hij een sollicitatie afwijzing kreeg. Sander had een week lang de vrouw van de afwijzing gestalkt en bedreigd dat ze hem maar beter had moeten aan nemen. Wat Lara niet wist is dat dezelfde vrouw van de afwijzing ook in een spel van leven tot dood werd gezet door Sander.  Zij was dus niet de enige die door Sander in contact kwam met de onderwereld. Sander had heel veel slachtoffers. Nadat hij zag hoe bang Lara werd, ging hij meerdere meisjes op deze manier gevangen zetten en er geld mee verdienen. Niet alleen meisjes zette hij vast in het spel, maar ook vrienden die hem hadden bedrogen, volgens hem.

Toen hij Lara leerde kennen was hij een jongen van 21 en had al vele contacten in de onderwereld, maar brak nooit door vanwege zijn onzekerheid. Zijn tante beinvloedde hem en was ook slecht in de kern. Het trok hem zoveel aan, het geld en mensen martelen dat hij besloot om groter te worden in de onderwereld. De mishandelingen van zijn vader op jonge leeftijd kon hij moeilijk verdragen en daarom moest hij elke dag jointjes roken om de pijn te verzachten. Hij was al op jonge leeftijd verpest en kon alleen maar vanuit haat dingen doen. Hij had een vriendinnetje voor Lara gehad en ook zij was ook in een spel beland. Het spel werd pas een succes nadat Lara had meegedaan. Zij was 1 van de eerste op wie de criminelen het concept hadden uit geprobeerd. Een meisje die onzeker is ontvoeren en vervolgens haar netwerk, om zo erfenissen en uitkeringen te krijgen. Iedereen die gevangen gezet werd kreeg een dsm diagnose op papier, die de hackers in Nederland zorgvuldig bijhielden en plaatsten in een computersysteem van de zorg. Op papier raakte iedereen zijn huis kwijt in Nederland en kreeg een diagnose zoals schizofrenie of burn out. Er werden acteurs ingezet die leken op de mensen die vastzaten en hele netwerken konden zo verdwijnen uit Nederland. Niemand wist dat ze vermist waren, omdat op papier en in Nederland de mensen nog leefden. De acteurs werden soms ingezet en soms werden er bandjes ingezet om zo Lara en haar netwerk te beïnvloeden. Het nieuws dat zij zagen, hun muziek en de films op televisie en Netflix waren allemaal door professionele videobewerkers na bewerkt, waardoor de hersenspoeling 24-7 door ging. Als ze sliepen werden er propaganda technieken gebruikt door ze te laten kijken naar opeenvolgende beelden. Zo werden ze continu gestuurd in wat ze deden. De machthebbers van Lara waren heel erg obsessive compulsive. Ze wilden alles onder controle houden, zodat er goed gewed kon worden op de mensen in het spel.  Hele netwerken werden op deze manier vastgezet, gehersenspoeld en bang gemaakt. De criminelen die dit deden verdienden zo ontzettend veel geld naast hun drugshandel. Ze hadden op vier eilanden Amsterdam nagemaakt waar ze de meisjes en hun netwerken bang maakten en elke dag dreigde ze dat de mensen in het spel vermoord zouden worden. Sander´s rol was dat hij de meisjes uitzocht en meedacht over hoe hen te hersenspoelen. Zijn werk was betrokken zijn bij de meisjes en alle herinneringen die hij en zij dan maakten tegen hen te gebruiken. In de jaren dat Lara gevangen zat kreeg hij steeds meer promoties en hoorde tot de hogere beknopte groep mensen die het spel leiden. Hij was van een onzekere jongen gegroeid tot een psychopaat zonder geweten. Hij gebruikte veel drugs zoals LSD en Ketamine om om te gaan met de martelingen en bangmakerij die hij de onschuldige mensen aandeed. Iets dat niemand van zijn vrienden en collega´s wisten is dat hij eigenlijk heel erg van Lara hield op een verknipte manier. Hij wilde altijd zien wat ze deed en observeerde haar dag in dag uit om haar gek te maken, maar Lara was niet snel te manipuleren en had veel van zijn tactieken door, waardoor hij elke dag weer nieuwe dingen moest bedenken om haar in de illusie te laten dat ze psychotisch was. Lara was eigenlijk een heel lief meisje die niemand kwaad deed. Maar juist die mensen, de onschuldige slachtoffers en mensen die alleen maar goed waren in de kern pakten deze afschuwelijke criminelen. Deze mensen konden zich niet goed verdedigen en hadden in hun hele leven nooit kunnen bedenken dat er zulke slechte mensen waren, die mensenlevens zo erg kapot zouden maken.  Toen Lara er eenmaal achter kwam dat haar dierbaren ook gevangen zaten, ging ze anders handelen. Ze ging terugvechten voor het goede en zij begon terug te vechten  op haar eigen manier, namelijk door niet meer bang te zijn voor haar machthebbers. Zij was niet meer bang voor de mensen uit de onderwereld en de vrienden van Sander. Ze had bewust besloten om haar machthebbers geen macht meer over haar te geven. Dit gebeurde op 37 jarige leeftijd. Haar vader had haar geleerd om zich niet te laten intimideren. Hij had haar kracht gegeven en haar  moeder had haar liefde gegeven. De machthebbers en Sander waren telkens van plan om Lara slecht te maken. Dat ze oprecht mensen zou gaan haten, maar Lara koos keer op keer voor het goede en liet zich nauwelijks beïnvloeden.

 

Hoofdstuk 4. De bewuste ontvoering

In 2013 ging Lara naar de boom, een festival in Portugal en werd toen ontvoerd. Tenminste dat dacht ze, want ze zat al heel lang ergens anders. Een tactiek van Sander en zijn collega´s was op een gegeven moment veel informatie geven over hoe het echt zat en dan ervoor zorgen dat Lara weer bang werd. Het Boom festival was zo´n dieptepunt.

De Boom was afschuwelijk, vijf man verkrachtte Lara en er werd een heroine spuit in haar been gespoten. Intuïtief wist Lara dat het met Sander te maken had en de zogenaamde aangifte. Ze besefte nu nog een keer dat Sander heel gevaarlijk was, maar ze kon het geheel niet plaatsen. Tijdens haar ontvoering zij ze telkens dat ze spijt had van de aangifte die ze niet had gedaan en ze was doodsbang.

Een dag lang zette ze haar vast en keken niet meer naar haar om. Vanaf dat moment is ze nooit meer in Nederland geweest. Haar vader werd toen vermoord terwijl hij haar kwam redden. Ze hebben hem afgeschoten en Lara heeft het gezien. Een acteur nam het vanaf dat moment over. De vader van Lara is al heel lang dood. Lara was niet alleen op de Boom en haar vrienden die toen met haar mee waren zijn toen ook in het spel vastgezet. Iedereen van haar netwerk leefde dus in gevangenschap sinds 2009. De dagen na de boom leek het alsof Lara thuis in Nederland was, maar het was een illusie. Haar machthebbers hadden een tactiek om mensen bang te maken. Als het tijd was voor hun schema  moesten dingen bekend worden aan het slachtoffer, om diegene heel veel angst te geven. Lara kreeg dus in de jaren dat ze gevangen zat te zien hoe ze te werk gingen. Ze ontvoerden mensen, ze vermoorden mensen en zette acteurs in. De mensen die niet vermoord werden, werden gevangen gehouden voor het geld.

 Ze werden continu op verschillende eilanden gezet, om zo de politie voor te zijn. In Nederland waren er echt politieagenten en rechercheurs bezig met het vinden van Lara, maar het was allemaal nieuw voor hen, waardoor het hun keer op keer niet lukte. Ze wisten van Lara en haar dierbaren en wilden nu echt actie ondernemen.

De tak waar Sander zich in bevond in de onderwereld, was tot nu toe nog niet aan het licht gekomen. Alles wordt gehackt en afgeluisterd en DNA  test kon laten zien dat er andere mensen deden alsof ze haar ouders waren. Lara had dus iets gezien wat ze niet had mogen zien, dat was de dood op haar vader. Haar vader overleed in 2013. Haar moeder liet Sander leven, omdat zij degene was die had gezegd dat ze aangifte moest doen. Sander wist dat ze heel veel van haar moeder hield. Haar liet hij leven om haar nog meer te martelen en Lara op die manier te pijnigen.

Hoofdstuk 5. Het spel

Lara was een speelbal geworden, maar vooral een pop die vastzat aan de draadjes van Sander. Zij had bijna geen eigen wil meer en zag alles somber in. Ze vond haar machthebbers poppenspelers die met mensenlevens speelden. Zelfs nadat ze wist hoe de criminelen te werk gingen snapte ze niet hoe mensen in de kern zo slecht konden zijn. Het was voor haar de taak om deze touwtjes los te knippen symbolisch gezien dan.

Vanaf het moment na het vreemdgaan zat ze al in het spel en speelde Sander met haar leven en gaf haar telkens angst en paniekaanvallen. Als ze in de isoleercel zat was ze heel bang, maar haar spirituele kant hielp haar er elke keer doorheen, vooral haar vader was haar grootste steun. Al die jaren wist ze niet dat haar vader dood was, maar hij was tijdens de boom vermoord. Haar vader hielp haar bewust vanuit het hiernamaals. De zes keer dat ze opgesloten werd in de isoleercel, waren voor haar angstaanjagend, maar dat kwam omdat ze toen nog niet wist hoe het spel in elkaar zat. Ze herinnerde nog goed de verschillende keren dat ze opgenomen werd. Als ze een lijntje coke deed werd ze door Sander opgesloten. De isoleercellen van het nep mentrum op de eilanden hadden een troosteloze uitstraling en was er vooral om mensen bang te maken. Er lag een matras, om Lara te doen herinneren aan de avond dat ze verkracht werd en het zich herinnerde. Er stond een stoel en haar machthebbers probeerde elke keer als ze in de isoleercel zat haar gek te maken, door haar bewust bang te maken. De moeder van Lara heeft haar vaak geholpen, maar mocht haar dochter niet de waarheid vertellen anders zouden ze haar kleinkinderen vermoorden. Op die manier werd Lara continu op het verkeerde been gezet en dacht ze continu dat ze gek was. Haar moeder beschermde haar door haar niet de waarheid te zeggen. Zo had Sander aan twee kanten macht. Lara die dacht dat ze gek was en de ouders, vrienden en familie van Lara zaten in een spagaat, omdat ze niet mochten praten over hoe het echt in elkaar zat. Dus dat ze met zijn allen ontvoerd waren en gemarteld werden elke dag. De moeder van Lara werd het hardst aangepakt. Zij werd dagelijks in elkaar geslagen en gek gemaakt. Voor haar moeder en de dierbaren van Lara gold, hoe banger hoe meer geld ze opleverden. Al die jaren in gevangenschap deed Lara het in haar eentje, omdat de rest gedwongen moest liegen over de reden waarom ze hier zaten. Al haar familie en haar vrienden wisten hoe het zat en dat Sander hen had opgesloten, maar ze hadden zwijgplicht. Zij wisten hoe serieus Sander was in zijn bedreigingen en bizarre angstspelletjes. Alleen Lara werd in onwetendheid gehouden. Iedereen zat vast en wilde heel graag weg, maar op de één of andere manier lukte het de mensen die gevangen zaten niet met de politie in contact te komen.  Alles was zo goed afgeschermd en het was een hele georganiseerde tak van de criminaliteit. Het liefste willen deze criminelen iedereen die goed is opsluiten, maar daar waren ze nog lang niet.

Continu angst triggeren en pijn laten voelen bleken de belangrijkste onderdelen van  het spel. De verhaallijn van Lara  was vooral dat ze gek zou worden en dat mensen continu bleven zeggen dat ze gek was, terwijl ze dat niet was.  Zowel vrienden als familie vertelden haar continu dat ze psychotisch was, maar ze werden allemaal gedwongen dingen te zeggen, anders zouden ze heel erg gemarteld worden door Sander. Lara werd continu opgenomen in het neppe mentrum een ziekenhuis. Elke keer werd ze weer bang gemaakt en zorgde het ervoor dat ze niet logisch kon nadenken. In combinatie met slecht vervuilde drugs dat ze haar gaven in haar eten en sigaretten, raakte ze telkens weer in de negatieve spiraal van Sander. Maar wat Lara niet wist was dat zelfs als ze geen drugs zou gebruiken Sander alsnog haar leven wilde verzieken. Het vreemdgaan met haar beste vriend en haar recreatieve drugsgebruik gebruikte Sander als excuus om mensen achter zich te krijgen. Al die jaren had hij heel veel leugens over Lara verteld, zodat hij mensen achter zich zou krijgen om haar verder te martelen. Hij kreeg een  grote groep mensen achter hem, dat kwam omdat hij een meester was in manipulatie. Iedereen uit de onderwereld die achter hem stond wist de waarheid over Lara niet, namelijk dat ze lief was en geen kwaad in de zin had. 

Tijdens haar opnames haar leven tot haar 34ste werden er verschillende technieken gebruikt uit het leger en de onderwereld om haar te hersenspoelen. Zowel indoctrinatie, propaganda zoals Sander is goed , jij bent slecht. Ze gebruikte chantage en omkoping. Elke keer werd Lara gechanteerd dat als ze geen respect toonde of spijt had naar Sander, dan zouden ze haar dierbaren iets aan doen. Jarenlang werd ze gehersenspoeld.  De hersenspoeling vond plaatst door de films die ze keek, muziek die ze luisterde en de reclames die zij zag op straat maar ook op tv. Dit waren  allemaal verborgen boodschappen die voor haar bedoeld waren . Het ultieme terugpakken van Sander, want iemand die psychotisch is die denkt dat ook zo. Haar machthebbers hebben dus jaren gedaan alsof Lara psychotisch was, maar haar intuïtie hielp haar altijd en ze voelde zich nooit helemaal passend bij die diagnose. Bij Lara was het dus zo dat de psychoses van haar werden aangepraat. Tijdens haar leven in het spel, zijn er een aantal keren geweest dat Lara niet in zichzelf en haar intuïtie geloofden en dat waren de momenten waarop ze zogenaamd gek en bang werd. Maar dit was Sander´s plan al na het vreemdgaan. Elk jaar proberen ze het weer om Lara gek te krijgen, door haar veel medicatie te geven en haar te vergiftigen. Toch lukte het hun moeilijk, omdat Lara hoogbegaafd was en  veel mensenkennis had.

Daarnaast werden er NLP technieken ingezet om haar nog meer in de war te brengen. Maar wat de machthebbers van Lara niet wisten is dat ze paranormaal begaafd was en daardoor veel meer dingen aan kon dan de meeste mensen. Sander en zijn collega´s wedden om geld door te kijken hoe bang de mensen in  het spel werden. Degene die het meeste bang is daar werd op gewed. Maar Lara werd al heel lang niet meer bang en zij heeft zichzelf goed getraind om niet meer bang te zijn, ondanks de frustratie van haar machthebbers.  

Neuro linguïstisch programmeren is een techniek om mensen gek te maken en bepaalde nieuwe associaties aan te  leren. Niet alleen de films die ze keek, maar ook de muziek die ze luisterde werden continu op haar aangepast en daardoor wilde ze Lara net als een hond trainen. Helaas werkte dat bij haar niet goed genoeg, omdat Lara een sterke wil had en al snel door had dat het allemaal nep was. De angst en de pijn tijdens het spel waren echt en de mensen die ze ontmoette kwamen echt uit de onderwereld. Toch was Lara niet bang voor Sander, dit kwam omdat ze meerdere keren ruzies met hem had gehad tijdens hun relatie en zij altijd de sterkste was. Toen was Sander alleen iemand als hij een revolver had, maar echt vechten kon hij niet. Daarnaast vond Lara het niet erg om dood te gaan. Toen ze dat eenmaal besefte werd ze de beste in het spel en kon Lara leven in vrijheid.

Door middel van handbewegingen, voetbewegingen en been bewegingen probeerde haar machthebbers haar helemaal te conditioneren. Het was een stom spel als je weet hoe het in elkaar zit. Lara werd elke dag verkracht en gemarteld, maar zij zag het als een lichaam, dus dat vond ze niet erg en een ziel is belangrijker. Elke keer als ze verkracht werd liet ze het gebeuren, elke keer als ze gemarteld werd zij ze doe maar. Maar op de momenten dat het kon en haar machthebbers het niet verwachten vocht ze terug, Dan beet ze in een lul als ze haar gedwongen wilde dat ze iemand pijpte of ging ze in gevecht als ze voor de zoveelste keer in elkaar geslagen werd. Voor haar was dat  vrij, vechten en rust. Iets dat ze voor zichzelf had bedacht nadat ze had besloten nooit meer bang te zijn.  Zij had zichzelf zo getraind dat haar machthebbers geen invloed meer op haar handen. Eindelijk had ze de koortjes doorgeknipt en ondanks dat ze gevangen zat, had Sander veel minder tot geen macht meer op haar. Hij liet herhaling na herhaling doen ongeveer tien jaar lang, in de hoop dat Lara gek zou worden. Elke keer in dezelfde situaties deed ze hetzelfde en lukte hun niet om haar te trainen. Door haar sterke eigen wil en denkvermogen was ze haar machthebbers telkens te slim af.

Een andere techniek die ze toepasten was de computer. De computer simuleert pijn en angst. Als je dus een bepaald gevoel hebt bij angst, dan kan de computer dat oproepen. Hetzelfde geld met emoties. Ze kunnen je laten huilen, lachen onzeker maken. En dat komt allemaal door de computer die is verbonden met het individu, in dit geval was het dus Lara en haar netwerk.

Het doel van het spel is vooral mensen als poppen te gebruiken en heel veel angst te geven, maar op 37 jarige leeftijd ontdekt Lara dat de sleutel is om te overleven, nooit meer bang te zijn door kracht en liefde. De kracht kreeg ze van haar vader en de liefde kreeg ze van haar moeder. Beide waren neergeschoten door Sander. Toen Lara daar achter kwam, was het even heel moeilijk, maar ze had al jaren gedacht dat haar ouders dood waren, dus het grootste verdriet had ze al verwerkt.  

Een belangrijke reden om mensen op deze manier te martelen is, omdat de machthebbers willen weten wat er na de dood komt, aangezien zij nooit iets hebben gevonden waardoor mensen na de dood leven. Lara had het puzzelstukje gegeven. Mensen die slecht zijn in de kern, worden gelijk gereïncarneerd en mensen die goed zijn in de kern kunnen opladen in het hiernamaals en plannen maken voor een volgend leven. Niemand geloofde Lara met haar paranormale begaafdheid, maar de machthebbers hadden gezien dat het waar is. Daarom vormde zij een bedreiging en werd ze elke dag vergiftigd. Lara zou nooit voor de machthebbers gaan werken en 1 van haar voorspellingen is dat ze bevrijd ging worden hoe dan ook.

In het spel werden verschillende ideeën bedacht om mensen gek te maken, maar alles was redelijk hetzelfde per slachtoffer. Dus mensen die een bepaalde verhaallijn hadden, kwamen terug bij andere mensen die in een ander spel zaten. De uitdaging was om te zien hoe al deze mensen op dezelfde situaties handelden. Veel mensen wisten niet dat ze herhaling na herhaling deden, maar Lara kwam erachter. De momenten dat ze niets kon herinneren was ze andere verhaallijnen aan het uittesten, zodat er weer controle gehouden kon houden op de reacties van de slachtoffers. Lara was in haar gevangenschap vaak opgenomen. Alle locaties waar ze zogenaamd werd opgenomen werd er telkens gewed. Mensen op de vloer zorgden voor meer intimidaties en zelfs als Lara niets zei zochten ze ruzie met haar, zodat hij vrijheden keer op keer werden afgepakt. Stel er zijn vijf verhaallijnen, junk, dakloos, opgenomen bij mentrum of thuis zijn met het fact team. Dan probeerden haar machthebbers continu te doen wat Lara het minst leuk vond. Ze waren dus continu aan het kijken hoe ze Lara bang konden maken. Maar telkens hielp Lara´s onderbuik gevoel en deed ze telkens wat het beste was voor haar en haar dierbaren. Vanuit het hiernamaals werd zij heel erg geholpen door haar vader en moeder. Iets wat de machthebbers niet konden afpakken.

Hoofdstuk 6.De sprong

Op 33 jarige leeftijd heeft Lara het even moeilijk en ze wist toen nog niet hoe het allemaal zat, maar op een dag was ze bij een vriend van haar. Ze waren weer heel bewust bezig Lara gek te maken en ervoor te zorgen dat ze bang zou worden. Ze had al een week slecht geslapen en ze wist dat het iets met Sander te maken had, maar verder kwam ze toen nog niet. Het was alsof ze LSD had genomen. Ze had een kopje thee bij die vriend genomen en ze waren weer eens aan het pushen dat ze zou weglopen. Als ze dat zou doen zou ze dakloos worden, dus dat wilde Lara niet. Ze besloot dat het genoeg was en sprong heel bewust naar beneden in hoop een einde te maken aan haar leven. De sprong was ook niet wat het leek. Eerlijk gezegd is ze nooit gesprongen. Lara dacht van wel, maar ook dit was weer een hersenspoeling van haar machthebbers. Ze sprong van een klein randje af en vervolgens hadden ze een excuus om Lara heel veel pijn te doen. Ze hebben haar bewusteloos gemaakt en vervolgens gemarteld, haar ruggenwervel gebroken en nog meer gebroken. Ze gaven haar ketamine om haar rustig te houden, maar alles ging in een flits voorbij. Lara wist alleen dat ze doodsbang was en dat ze het had overleefd. Na drie maanden in het ziekenhuis geweest te zijn en er een hele show werd opgezet dat ze moest gaan leren lopen, geloofde Lara het dat ze was gesprongen. Achteraf gezien was dit allemaal heel veel bangmakerij met heel veel pijn. De pijn was namelijk echt en de intimidaties die ze daar kreeg waren heftig. De pijn van de zogenaamde sprong, onverklaarbare buikpijn een darminfectie waar ze weken van ziek was geweest. Ze leerde daar om al haar schaamte voorbij te zetten. Ze liet zich verschonen en poepte zichzelf telkens onder, maar ze moest door. Waar Lara later achter kwam was dat de machthebbers van haar, haar niet dood wilden hebben. Ze wilden haar de rest van haar leven martelen. Op het moment In het AMC toen Lara weer een beetje zichzelf werd, hadden ze weer geen grip op haar. Eigenlijk kwam dat telkens terug, ze hadden Lara nooit zo gek gemaakt dat ze haar verstand verloor. Wel paar keer bijna, maar nooit echt helemaal. Ze lieten Lara herhaling na herhaling doen. Dit betekent elke keer dezelfde situaties nabootsen en dan kijken wat ze deed. Ze is maar 1 keer gesprongen. Na haar sprong wist Lara zeker dat ze niet dood mocht gaan en zij was van plan om nooit meer opnieuw een zelfmoordpoging te doen. Het had toch geen zin, ze hielden het telkens tegen. Zelfs in de periode weer na het ziekenhuis. Ze brachten haar keer op keer weer tot leven. Sander wilde dus absoluut niet dat ze dood ging. Toen Lara daar achter kwam, besefte ze dat ze geen angst hoefde te hebben voor de dood en dat ze sterker was dan dat Sander ooit had gedacht.

 

Hoofdstuk 7. Niets is wat het lijkt

Tijdens haar leven in gevangenschap kwam Lara erachter dat ze dus nooit psychotisch is geweest, maar dat haar machthebbers gebruik maken van computers die pijnpunten versterken. Dit naast de gewone martelingen. De computer die gekoppeld is aan meerdere mensen laat verschillende keren op een dag pijn voelen. De meeste mensen worden hier heel bang van, maar Lara heeft het punt bereikt dat het helemaal niet erg is om pijn te voelen. Net als dat ze gelooft in een leven na de dood, wist ze zeker dat ze vrij ging zijn in haar leven als gevangene. Anne Frank maar vrij, bleef ze de hele tijd zeggen. Daar bedoelde ze mee, Tweede Wereldoorlog achtige praktijken, maar vrij van binnen in haar gevoel. De computers kunnen kleine bewegingen nadoen en pijn opwekken. Niet alleen pijn, maar ook emoties of schaamte en schuldgevoel. De computer kan emoties weghalen of dingen niet laten voelen zoals op het moment dat je moet plassen. Hierdoor plas je jezelf onder zonder dat je het merkt. Lara kende alle trucjes. De verschillende verhaallijnen waren dit, gevangenis, junk, thuis met depot of onder bewind. Eigenlijk in alle verhaallijnen komt naar voren dat Lara de sterkste was. Ze konden haar dus niet pakken met pijn, angst of alle andere dingen die ze hebben bedacht. Sander had niets meer toen ze besloot nooit meer bang te zijn. Zijn vrienden en collega´s lachten hem uit en zij had op haar manier een vorm van wraak gevonden, door zich niet meer te laten bespelen en manipuleren door Sander.

Op 37 jarige leeftijd komt Lara met een nieuw plan. Ze zegt tegen haar machthebbers Waarom doen jullie niet Talent boven angst. Als je geen angst meer hebt, kunnen jullie ook niet meer aan mij verdienen. Dus waarom kijken jullie niet naar het talent van mensen. Dan verdienen jullie veel meer dan wedden op mensen die bang worden. Het verdienmodel van de machthebbers is als volgt, ze ontvoeren mensen en zetten deze vast, er worden acteurs neergezet in Nederland om te doen alsof er niets aan de hand is, ze houden de uitkeringen, salarissen en erfenissen van de mensen en verdienen daar aan. Vervolgens zorgen ze dat mensen bang worden en wedden daar op. Daarnaast hebben ze drugshandel, waarmee ze de acteurs kunnen betalen.

De grootste inkomst is dat ze het geld dat de mensen die gevangen zitten elke maand op hun salaris krijgen en de weddenschappen.

Zomaar uit het niets had Lara zonder het echt te beseffen revenge genomen op Sander, namelijk door in haar zelf te geloven en nooit meer bang te zijn voor de intimidaties en martelingen. Ze had de zwarte bril afgezet en de roze bril op. Ze had zoals Neo de keuze kreeg in de matrix gekozen voor de blauwe pil. Ze had ervoor gekozen om alleen nog maar lief te zijn. Behalve natuurlijk als ze echt in een gevecht kwam. Haar blauwe pil was dat ze heel veel vrijheid had ondanks dat ze opgesloten zat en dat kon niemand van haar afpakken.  

Hoofdstuk 6. De zogenaamde zorg

Het begon al met de verschillende keren opgenomen worden in de isoleercel door Sander, daarna heeft zij verschillende plekken gehad waar ze therapie kreeg voor haar zogenaamde angsten die werden getriggerd door Sander en zijn collega´s. Punt S verwees naar Sander, de therapeuten deden eigenlijk helemaal  niets en luisterden alleen en zochten zo steeds meer invalshoeken om haar bang te maken. Lara werd vaak verkracht en voelde zich daarna erg wankel. Dit gebeurde allemaal onbewust en de computer haalde altijd haar geheugen weg van hoe het ging. Waardoor ze alleen haar intuïtie had en die vertelde continu dat er iets heel erg mis was. Alle zorg die zij kreeg na haar 22ste was allemaal nep en voor Sander een manier om haar beter te leren kennen. Alle therapeuten waren criminelen in de onderwereld en geen een had het beste met haar voor. Op de viersprong leerde zij haar nieuwe vriend kennen Lars. De mensen, criminelen, van de viersprong waren het er niet mee eens en wilden dat ze de relatie beëindigden. Maar iets dat Lara toen nog niet wist was dat Lars ook gevangen zat in het spel en 24-7 bekeken werd doordat zijn ex vrouw hem erin heeft gezet. Lara en Lars hebben elkaar dus gevonden in het spel en daardoor was het weer voor de machthebbers leuk om naar Lara en Lars te kijken. Twee spelers die elkaar leerden kennen in een absurde wereld, maar ontzettend veel van elkaar hielden. Lars wist ook niet dat hij in een spel zat, maar kwam daar net als Lara op latere leeftijd achter. Iets dat de machthebbers niet wisten was dat Lars en Lara tweelingzielen waren en heel veel op elkaar leken. Hij  had dezelfde verhaallijnen meegemaakt als Lara en hun levens leken daardoor heel veel op elkaar. Door de spirituele kant van Lara kwam Lars er ook achter dat hij net als haar gevangen zat en kwam hij erachter dat zijn ex vrouw hem haatte, omdat hij een nieuwe relatie aan was gegaan met Lara. Lars en Lara hadden ondanks de idiote en absurde intimidaties toch nog een gezellig leven, totdat Sander merkte dat ze te veel van elkaar gingen houden en hij weer jaloers werd en dus weer de intimidaties erger dan ooit te voren ging doen. Sander kon het niet uitstaan dat  Lara een nieuwe vriend had gevonden en ook nog eens in het spel. Hij haatte Lars daarom, maar Lara weer nog meer ook al hield hij heel veel van haar. Als je mensen zo erg elke dag bestudeerd en zo erg met iemand bezig bent dan houd je van diegene. Iedereen van Lara´s netwerk wist dit.

Maar alle zorg die Lara had gehad in de laatste jaren was allemaal nep. De mensen waren criminelen en de meeste mensen deden het alleen maar voor het geld en het plezier. Zelfs 1 van haar favoriete therapeuten hoorde erbij. De medicatie die Lara kreeg was nep en alleen maar nodig om haar weer ziek te maken en tot randje dood te krijgen, zodat de machthebbers daarna haar weer tot leven konden maken en weer gezond. Het was telkens haar zo ziek mogelijk maken en vervolgens haar weer oplappen en ervoor te zorgen dat ze weer fit was.

Het eten in de klinieken probeerden de machthebbers van Lara continu door NLP technieken van haar af te pakken. Rijst en macaroni plus spaghetti probeerde ze om te toveren in maden en wormen. Hetzelfde gold voor yoghurt dat sperma moest voorstellen, chocolade poep en nog veel meer associaties probeerden de machthebbers en Sander haar te laten eten. Maar Lara wist dat als je visualiseert dat het gewoon eten was je het gewoon kon eten. Waarom zouden haar machthebbers en Sander echt kijken naar mensen die poep eten. Dat was niet logisch. De camera´s stonden 24/7 op haar gericht en ze wist dat ze niet echt poep at of maden. Mentaal was Lara dan ook heel sterk. Fysiek trouwens ook, want in de tijd dat ze gevangen zat in een nep locatie van mentrum, trainde ze heel veel. Ze kon kickboksen en een beetje krav maga en ze kon zich heel goed verdedigen. Meerdere keren zochten mensen haar op en wilde met haar vechten, maar de machthebbers gaven haar nooit haar eigen kracht, waardoor het leek alsof ze zwak was. Als ze sloeg had ze minder kracht en zorgde de bril ervoor dat er een vertraging in zat, waardoor de criminelen nooit pijn hadden, maar ze konden haar wel in elkaar slaan. Lara vond dan ook echt terecht dat ze pussy´s waren. Lara zal nooit iemand pijn doen bewust, tenzij ze helemaal in elkaar geslagen wordt en bewust wordt verkracht, dan zal ze vechten voor de dood. Iets dat ze had geleerd in haar jaren in gevangenschap.
Hoofdstuk 8. Vergiftiging

Elke dag tijdens haar gevangenschap werd Lara vergiftigd, door middel van etenswaren, drinken en haar sigaretten. Sommige periodes had ze sigaretten waar coke in zat, andere periodes deden ze er andere drugs in. Alles om ervoor te zorgen dat Lara gek en nep psychotisch zou worden. In het spel stopt iedereen met het roken van sigaretten. De machthebbers pushen iedereen die rookt om te stoppen, maar Lara was sterker en zelfs na meerdere pogingen haar te laten stoppen met roken, door de sigaretten met drugs te vullen of namaak sigaretten aan haar te geven, bleef ze roken. Dit was niet alleen vanwege dat ze het lekker vond, maar ook een plan dat ze zelf had bedacht. Als er namelijk geen bevrijding zou plaatsvinden kon ze zo op een legale manier eerder dood, door longkanker te veroorzaken. Ze had al bedacht dat ze nooit meer naar een dokter zou gaan, aangezien dat ook acteurs waren op het eiland en meerder keren tegen haar logen. De tandarts kon ze ook niet naartoe, want die hadden vullen uit haar gebit gehaald, waardoor ze verschillende ontstekingen kreeg in haar mond en tanden. Maar uiterlijk maakte Lara niet uit. Sander deed er alles aan om haar lelijk te maken. Zo verergerde hij de vitiligo die ze had, hij bleekte haar zodat ze depressief zou worden, hij zorgde dat ze acne kreeg en hij zorgde ervoor dat ze dik werd. Allemaal tactieken van Sander zodat hij minder van haar zou gaan houden-. Hij wilde niet dat andere wisten dat hij van haar hield en dat zij een hele erge obsessie van hem was. Dat was voor hem zijn dekmantel, haar lelijk maken en daardoor hoefde hij ook geen gevoelens meer voor haar te hebben. Een keer toen Lara uitging op het eiland, zorgde Sander ervoor dat hij een one night stand met haar kon doen. Lara werd meegelokt door een acteur en thuis was het Sander met wie ze seks had. Hij vertelde haar dat het allemaal echt was en droeg een kogel om zijn nek waarmee hij de moeder van Lara had doodgeschoten. Collega´s van Sander gaven haar een verliefdheidsgevoel van toen ze ooit samen waren. Die avond verkrachtte Sander haar weer. Op het moment dat Lara zichzelf werd en geen verliefdheidsgevoel meer had wilde ze hem aanvallen vanwege wat hij haar dierbaren had aangedaan. Hij zorgde ervoor dat ze hem niet kon slaan en gedroeg zich als een pussy, want zijn collega´s moesten hem redden. Diezelfde avond zei Sander dat het in het midden lag aan wie het lag, maar intuïtief wist Lara dat het allemaal zijn schuld was dat ze gevangen zat.

Meerdere keren in het spel probeerden mensen haar op het verkeerde been te zetten. Een verhaallijn was dat het aan de moeder van  Lara zou liggen dat ze gevangen zat. Een ander verhaallijn was dat het aan haar vader lag. Weer een ander verhaal was dat ze misbruikt was in haar jeugd. Eigenlijk wilde de machthebbers van  Lara continu laten weten dat het niet aan Sander lag. Sander was een te grote macho en wilde telkens de waarheid er naast leggen en laten weten dat het door hem kwam. Hierdoor kon Lara altijd realiseren dat hij haar in het spel had gezet. Maar net als in Hunger Games wint Katniss en Lara won alle intimidaties, alle pijnen en alle angsten kon ze laten zitten. Uiteindelijk was het Lara die groeide en ervoor zorgde dat haar machthebbers waaronder Sander geen grip meer op haar hadden.  

Hoofdstuk 9. Helden van de aarde

Op een dag krijgt Lara het gevoel dat ze gered gaat worden. Haar intuïtie spreekt heel erg tegen haar. Ze weet zeker dat dit de dag is dat ze bevrijd gaat worden. Op deze dag is er politie geïnfiltreerd in het spel en bij de criminelen. Ze zijn erachter gekomen dat er een hele groep mensen gevangen zitten. Undercover proberen ze uit te zoeken hoe deze mensen en Lara gered kunnen worden. De overheid wil niet veel geld geven, dus moeten ze samenwerken met Amnesty International en Disney. Door de paranormale begaafdheid van Lara is ze in contact gekomen met een medium ergens op de aarde. Een vrouw die bij Disney werkt.  Zij was ook paranormaal begaafd en hielp mee met de onderhandelingen. Toen Disney erachter kwam dat Lara ontvoerd was en haar netwerk ook, besloten Amnesty, Disney haar te helpen met haar dagelijkse leven in gevangenschap, maar ook om te kijken hoe en wanneer ze haar konden bevrijden. Lara werd steeds vaker verhuisd tussen de eilanden, want de rechercheurs kwamen telkens te  laat op een locatie om Lara en haar netwerk te redden. De vrouw van Disney Isabella wist alles van Lara en haar gevangenschap bij de criminelen. Zij stimuleerde de echte politie om Lara en haar dierbaren te redden. De machthebbers weten van niets en gaan gewoon door met hun dagelijkse martelingen en verkrachtingen. Toch zouden ze beter moeten opletten, want de meeste voorspellingen die Lara doet komen uit. In haar gevangenschap heeft Lara meerdere voorspellingen gedaan. Bijna alles kwam uit. De criminelen gebruiken continu haar ideeën om extra geld te verdienen. Lara was super bekend in de echte wereld, omdat haar ideeën werden gebruikt voor echte commercials, films en liedjes. Ze had een naam gemaakt in de echte wereld. Ze was een conceptbedenker, waar de criminelen veel geld mee verdienden. Dingen zoals een poncho voor mensen die veilig willen voelen, kleding zoals leggings en vestjes, liedjes en films. Ze was hoogbegaafd en deed alles op haar eigen manier.  Af en toe kreeg ze rust om nieuwe ideeën te bedenken die Sander dan weer kon verkopen.

Meestal werd alles afgepakt van de mensen in het spel, maar Lara heeft het voor elkaar gekregen dat weinig van haar wordt afgepakt en voelde zich alsnog vrij ook al zat ze gevangen. Ze had nog steeds heel veel hoop, ook al zag haar toekomst er niet zo leuk uit. Ze had meer zelfvertrouwen dan ooit en wist dat de sleutel tot succes was in zichzelf te geloven. Een tactiek van de mensen van het spel was vooral hoop geven, hoop afnemen. Zelfvertrouwen geven en dan weer afnemen. Lara was hier eerst heel vatbaar voor, maar na jaren gevangen gezeten te hebben snapte ze het trucje en beloofde ze aan zichzelf hier niet meer vatbaar voor te zijn. De hersenspoeling lukte ook maar niet, misschien een beetje op onbewust niveau, maar Lara was nooit vatbaar geweest voor reclame en straatwervers. Daarom maakte het haar niet zoveel uit en had ze alle tactieken van haar machthebbers door. Na de zoveelste herhaling, geven de machthebbers alles wat waar is aan Lara. In de hoop dat ze gaat denken dat het een leugen is, maar Lara is slimmer en snapte dat het alleen maar technieken zijn waar je doorheen moest kijken. Na haar belofte geen spijt, geen respect en geen overgave te hebben naar haar machthebbers, zag ze alles helder. Ze was wakker geworden en snapte dat ze al sinds 2009 in een spel zat waar het alleen maar ging om angst aanwakkeren.

Niemand heeft ooit zo snel het spel doorgekregen als haar. Zij is een van de weinige die zich niet gek laat maken. Vaak halen ze herinneringen weg, waardoor ze weer helemaal overnieuw moest beginnen en alles weer op nieuw moest bedenken, maar deze keer heeft Lara een goede dekking en kunnen ze haar herinneringen niet meer afpakken, anders wordt ze echt gek en dat willen ze niet. Lara weet maar al te goed dat mensen het slechter hebben dan haar, maar haar insteek is dat als zij haar hoofdje erbij houdt dan kunnen ze haar niets maken. Ze staat als het ware boven haar machthebbers en heel erg in contact met het hiernamaals. Elke dag vergiftigen ze haar en martelen haar, maar ze maakt het niet bewust mee, want ze heeft een schild van zichzelf, haar paranormale begaafdheid plus haar hoogbegaafdheid. Ze hebben Lara allemaal onderschat en nu komt het punt dat iedereen die Lara pijn heeft gedaan opgepakt gaat worden door de echte helden van de aarde, rechercheurs en politieagenten. Als dit allemaal onzin is, weet Lara wat ze moet doen. Voetjes op de grond houden. Daarnaast heeft Lara ook nog een ander plan. Als ze doodgaat tijdens een marteling is ze vrij en gaat ze naar het hiernamaals. Vervolgens wacht ze een aantal jaren en komt dan terug, met de kennis die ze in dit leven heeft opgedaan en zal dan iedereen die haar in dit leven pijn heeft gedaan oppakken en vastzetten in de gevangenis. Maar dat is iets dat niet iedereen gelooft, alleen Lara. Toch is het zo dat ze dit heel zeker weet door haar intuïtie en daardoor staat zij veel sterker dan Sander en zijn collega´s, die niet spiritueel zijn en ook geen idee hebben wat er na de dood komt. De reden waarom Laura weet dat ze gelijk heeft is omdat ze geen paragnosten mag bellen en haar telefoon omgeleid wordt als ze een paragnost belt. Iets dat Laura heel lang niet wist is dat ze paranormaal begaafd is en elk moment van de dag met haar vader kan praten voor steun. Hij hield heel veel van haar en heeft dat altijd gedaan tot op de dag van zijn dood.

Lara´s moeder is later in het spel vermoord. Sander wilde eerst dat ze heel veel pijn zou hebben en spijt zou krijgen dat ze Lara naar het politiebureau had gestuurd. De moeder van Lara dacht dat het aan haar lag, maar Lara weet 100 procent zeker dat het allemaal door Sander kwam dat ze waren opgesloten op verschillende eilanden. In een woedeaanval schoot hij Lara´s moeder dood, zonder er over na te denken dat ze veel meer waard was levend. Lara heeft het verdriet van haar moeder verwerkt door ook met haar te praten. Haar paranormale begaafdheid ontwikkelde ze met het jaar meer. Sander had ook paragnosten ingezet om haar te lezen, maar niemand snapte hoe het bij haar werkte. Lara snapte maar al te goed dat haar machthebbers alles op alles zetten om dingen na te doen qua paranormale gebeurtenissen. Zoals omvallen van kopjes, schaduwen en zeg maar haar kamer zo op te ruimen dat het lijkt alsof ze met het hiernamaals in contact staat. Maar ook dit zag Lara door de kracht van haar overleden vader en door de liefde van haar overleden moeder.

 

Hoofdstuk 10. Lars

Lara komt erachter dat haar leven vanaf haar 22ste allemaal onzin was en dat het allemaal te maken had met het macabere spel. Elke dag probeerden ze Lara erin te luizen en ervoor te zorgen dat ze zelf in de gevangenis zou komen in Nederland, maar iedereen weet dat zij pak je kans gaat doet en er zullen mensen zijn die haar gaan geloven, dus deze optie kan niet volgens haar machthebbers. Lara moet de rest van haar leven bij haar machthebbers blijven, maar zal nooit meer bang zijn.

Tijdens haar leven in gevangenschap ontmoet ze een andere man die ook gevangen zat in het spel. Zijn naam is Lars. Zijn ex heeft hem ook in het spel gezet en deze ontmoeting was voor Lara geweldig. Ze hield gelijk van hem en in gevangenschap leerde ze van elkaar houden en elkaar liefhebben. Dit had niemand zien aankomen, maar zowel Lars en Lara´s netwerk zaten gevangen en de twee ontmoette elkaar in het spel van leven en dood. Ook Lars wordt in allerlei bochten geduwd om dingen tegen Lara te zeggen en hij moet continu doen alsof ze gek is. Het hele geheel is dus dat Sander Lara gevangen heeft gezet en dat Lars al in het spel zat en Lara heeft ontmoet, zijn tweelingziel. In een omgeving waarin je elke dag denkt dat je doodgaat sta je heel erg in contact met het hiernamaals, de engelen en lichtwezens zorgen ervoor dat je rustig blijft. Maar Lara heeft het geluk gehad iemand te ontmoeten in het spel die het net zo zwaar had als haar en waar ze oprecht liefde mee deelden, namelijk Lars. Sander was woedend toen hij erachter kwam. Lars heeft een hele zware tijd gehad, omdat Sander hem haatte. Hier kwam ook weer naar voren dat Sander eigenlijk heel veel van Lara hield. Lars en Lara bouwden een relatie op in het spel en werden vervolgens uit elkaar gehaald door Sander. Lars was ook volgens de neppe zorg psychotisch en nog veel meer. Maar ook hij werd het aangepraat en werd bewust bang gemaakt. Op een gegeven moment was hij net als Lara nergens meer bang voor. De machthebbers zorgden ervoor dat de twee na zes jaar relatie uit elkaar werden gehaald. Lars moest vreemdgaan, Lara moest verliefd worden op iemand anders. Ondanks dat de twee uit elkaar gehaald werden, bleven ze heel veel van elkaar houden en konden ze contact blijven houden met elkaar op spiritueel gebied.

Nadat Lara Lars had ontmoet besefte ze dat alles wat zij meemaakte terug te leiden was naar een driehoek. Anders dan de vierkant paste zij nooit in een bepaald hokje. Ze was een out of the box denker, daardoor kon ze ook zo goed overleven in de onderwereld. Nadat ze Lars had ontmoet werden ook zijn vrienden en familie gevangen gezet. Er ontstond een driehoek. Sander die Lara vast had gezet en vervolgens Lars die al vast zat sinds hij weg was te gaan bij zijn ex-vrouw. Hij had twee dochters waar hij heel veel van hield, maar zijn ex vrouw haatte hem, omdat hij volgens haar geen goede vader was en omdat hij een relatie was aangegaan met Lara. Zijn ex-vrouw kreeg contact met Sander waardoor Lars ook een eigen spel had. De verhaallijnen van Lars en Lara liepen door elkaar. De machthebbers mixten de dingen die ze moesten meemaken. Zo kwam hetzelfde terug bij Lars en Lara. Ze waren allebei in een surrealistische wereld neergezet waarin ze voor langere tijd gevangen zouden worden gehouden. Maar de driehoek ging over Lara die Lars ontmoette binnen in het spel en de connectie en het geheel was Sander. Sander had de ex vrouw van Lars omgekocht met geld en speelde in op haar haat, waardoor ze makkelijk afstand kon doen van Lars. Niet wetend dat haar kinderen dit nooit van haar zouden vergeven, dat ze hun vader heeft opgesloten in een spel van leven en dood. Grietje zo heette de ex-vrouw van Lars was makkelijk te manipuleren, omdat ze niet zo slim was. Samen met Sander bedachten ze een verhaallijn voor Lars en dat werd zijn spel. Zijn kinderen waren klaar met het gedrag van hun moeder en zorgde ervoor dat hun vader uiteindelijk gered werd op dezelfde dag toen Lara gered werd. Belangrijk bij het verhaallijn van Lars was dat hij zich heel schuldig ging voelen naar zijn kinderen toe. Hij werd continu getriggerd met schuldgevoelens, maar ook hij stond er boven. Op de musical van de dochter van Lars, verraadde Grietjes zichzelf en noemde Lara een hoer. Dat was dus omdat ze met Sander om ging en geld van hem kreeg. Zij was eigenlijk ook een poppetje van Sander, maar dat had ze zelf niet door. Nadat Lars door had dat angst en schuldgevoelens nep waren en getriggerd werden door Sander de poppenmaker, was het voor hem niet meer moeilijk en ook hij ontwaakte uit een illusie. Samen met Lara zouden ze de rest van het leven in het spel blijven en elkaar kunnen helpen. Lars was iets meer beïnvloedbaar dan Lara voor de NLP technieken en reclames, maar ook hij kreeg uiteindelijk door hoe zijn machthebbers, Grietje en Sander op zijn gevoel in aan het praten waren. Hij werd niet gehersenspoeld, hij werd alleen maar sterker en uiteindelijk bereikte ook hij het punt waarin hij geen angst meer had. Ondanks dat Lara en Lars uit elkaar gehaald werden en bijna niet meer met elkaar mochten praten vonden ze een manier op spiritueel vlak om met elkaar te praten, daardoor konden ze samen zijn op verschillende momenten op een dag.   

Hoofdstuk 11. Pijn, intimidaties en tijd

Bij martelingen hoort ook echte pijn. De machthebbers van Lara gaven haar elke dag pijn. Niet alleen via de computer, maar ook via echte martelingen. Na haar sprong had Lara heel veel pijn in het AMC, maar ook daarna als ze in bed lag kwam de meeste pijn. Lara was anders dan de rest en genoot van de pijn. Ze zag het als training om zichzelf sterker te maken. Een dag hadden de machthebbers haar linker arm gebroken en haar rechtervoet. De meeste mensen geven zich na vijf minuten over en doen alles wat de machthebbers zeggen, maar Lara niet. Ze schreeuwde het uit van de pijn, maar gaf zichzelf niet over en  een gedwongen het spijt mij zei ze ook niet. Nadat de machthebbers erachter kwamen dat ze van pijn hield, werden ineens de pijnaanvallen minder erg. Elke avond werd ze nog wel bewust in elkaar geslagen, maar ze deden iets met haar geheugen waardoor ze het niet kon herinneren. De dagen dat ze verkracht werd vocht ze keihard terug en als het even kon bijtte ze in de lul van degene die haar dwong om te pijpen. Degene die haar pijngrens in de gaten hielden, snapten het niet. Elke dag kreeg Laura te maken met intimidaties, maar echte intimidaties. Als ze haar medicijnen moest innemen kwam er vijf man op haar kamer en intimideerde ze haar met een prik. In plaats van dat ze bang werd van de intimidaties vond Lara het alleen maar grappig en deed het haar niets. De intimidaties vinden plaats door fysiek contact, in de vorige plek waar ze was opgenomen hebben ze haar arm uit de kom gehaald en ze verroerde niet  en gaf ook geen au of zoiets. Haar pijngrens was super hoog. Nadat bleek dat dat niet meer werkte gingen haar machthebbers over tot weinig tot geen pijn geven. Bewust konden ze niets doen, omdat ze niet bang was voor de dood. Ze doorstond alle intimidaties en liet zich keer op keer niet intimideren. Pijn was geen obstakel voor haar. Hoeveel pijn ze haar ook gaven Lara gaf zich nooit over. Anders dan haar dierbaren die wel bang werden en de pijn niet goed konden weerstaan. Lara probeerde elke keer als ze de kans kreeg iets te zeggen tegen haar dierbaren zodat ze de angst onder controle kregen. Negen van de tien keer gaven de machthebbers van Lara haar angstgevoelens via de computer. Van zichzelf was ze heel rustig en ontspannen en ze kon goed onderscheiden wat van haar was en niet. Ze kende zichzelf heel goed en nadat ze had besloten helemaal in zichzelf te geloven waren de intimidaties een eitje. Intimidaties waren onder andere gewurgd worden, bommen die zogenaamd ontploften, ophanging, verdrinking, levende verbranding dat gesimuleerd werd, verkrachtingen door gevoel bij vagina en anus. Elke avond was er volgens Lara een lichtspektakel met allemaal schaduwen en dingen die vervormden. Ook dit was weer een vorm van intimidaties en ze vond het allemaal maar erg dom. Haar film wetenschappen hadden haar goed voorbereid op het leven dat ze gevangen zou zitten. Ze hield heel erg van Disney films en de luchtigheid in deze films zorgde dat ze positief in het leven bleef staan, ondanks de martelingen die elke dag plaatsvonden. Daarnaast deden haar machthebbers veel met geluiden. Haar vader, moeder en broer waren al dood, maar ze lieten telkens geluidopnames horen van jaren geleden waarin ze werden gemarteld en vermoord. Gelukkig wist Lara hoe het zat en liet zich niet bang maken door deze harde en zogenaamde enge geluiden.

Door middel van zintuigen intimideerde Sander en zijn collega’s ook. Rare smaakjes in de mond, geuren die ze rook stonken, de lenzen in haar ogen zorgde ervoor dat ze op veel dingen lette, pijnprikkels werden de hele dag gegeven. Alle zintuigen kwamen aan bod. Maar vooral door haar herhaling na herhaling te laten doen deden ze alsof ze haar vrije wil kwijt was. Ze kunnen geen gedachtes lezen, maar door keer op keer een herhaling te doen wisten ze vervolgens wat Lara ging doen. De computer hielp haar machthebbers met of ze aan het liegen was of ze echt bang werd en of ze de hersenspoeling nog aan kon. Hun doel was om iedereen hersendood te maken en gek te maken die gezond was. De mensen op de speelvloer dus in de instanties kregen instructies om zich op een bepaalde manier te handelen. Door middel van microfoontjes bij hun oren wisten de mensen op de vloer wat ze moesten doen. Maar degene die het aanstuurde was altijd Sander. De rest waren allemaal zijn onderdanen en schaapjes die hem opvolgde.

Door middel van knoeien met de tijd probeerde ze Lara het gevoel van tijdsbesef weg te nemen. Ook de keren dat ze dat probeerde lukte het over het algemeen niet. Ze had voor zichzelf trucjes gevonden waardoor ze wel tijdsbesef had. De hele hersenspoeling van Lara leek steeds minder te lukken, waardoor haar machthebbers besloten om haar keer op keer in dezelfde situaties te plaatsen jaar na jaar. Hierdoor hoorde ze gek te worden, maar in plaats van dat Lara gek werd, werd ze alleen maar sterker en zag ze alles als een training, waardoor de touwtjes met Sander voorgoed doorgeknipt waren. Haar lichaam werd gedeeltelijk bestuurd door een computer, maar ook daar zag ze wat van haar was en niet. Niet alleen haar intuïtie hielp haar, maar ook haar rationele kant. Op de Universiteit had ze geleerd dingen te analyseren en op jonge leeftijd kon Lara al heel goed mensen lezen, maar was haar paranormale begaafdheid niet zo sterk. Alle films die ze toen heeft gezien waren allemaal een voorbereiding op deze gevangenschap. Ze sprak tegen zichzelf door deze films. Ze had een grote passie voor films en dat redde haar uiteindelijk. Hierdoor was ze nooit meer bang en kon ze haar voetjes op de grond houden. Een dag in de nepwereld was twee dagen in de echte wereld. Een maand was dus was dus twee maanden. Zo verging de tijd super snel en Lara wist dat ze veel ouder was dan dat ze deden dat ze was. Ze kon geen kinderen krijgen, maar ze chanteerde haar continu dat ze kinderen had waar ze voor moest vechten. Zij doorzag deze techniek en wist van zichzelf dat ze geen kinderen kon krijgen, dus op die manier konden ze haar niet gek maken.

Elke keer als ze haar geheugen wiste moest Lara continu opnieuw uitvinden hoe het zat, dat was volgens Sander haar straf. Hiermee probeerde hij haar te laten twijfelen over de verkrachting in 2011. Hij wist echter niet dat door de herhalingen Lara zo sterk was geworden dat ze zich nooit meer liet bespelen door hem en zijn collega´s.

Hoofdstuk 12. Bevrijding

Lara werd elke dag vergiftigd, ziek gemaakt en dan weer opgelapt zodat ze telkens heel veel koorts had en niet optimaal kon functioneren. De criminelen hoefden maar 1 fout te maken en dan zou ze dood gaan. Iets dat zij absoluut niet wilden, maar vooral Sander wilde het niet. Hij kon de obsessie voor Lara niet loslaten.

Op een dag dat Lara het niet vermoed werd ze bevrijd door de echte helden van de aarde, undercover agenten. In haar leven had ze telkens te maken gehad met acteurs die deden alsof ze agenten waren, dus het duurde even voordat Lara door had dat het echt was dat ze bevrijd zou worden. De rechercheurs die bezig waren met haar dossier en vermissing, hadden een weg gevonden om haar te bevrijden. De rechercheurs waren geïnfiltreerd in het spel van leven tot dood en ontmaskerde de hele organisatie. Lara en haar netwerk werden bevrijd en er kwamen ontzettend veel rechtszaken. Lara hielp de politie heel veel, want ze wist alles over het spel en Sander. Sander wilde niet onderhandelen over losgeld, vanwege zijn obsessie met haar. De politie besloot toen om haar gedwongen te bevrijden. Sander werd opgepakt en ging levenslang de gevangenis in. Voor alle martelingen en elke keer als hij haar verkrachtte kwam er een jaar bij. Uiteindelijk voor alle jaren die haar had ontnomen was het besluit van de rechter dat hij levenslang zou krijgen, zonder kans op vrijlating. Ze won alle rechtszaken en zij kon op 47 jarige leeftijd haar leven opnieuw gaan leven buiten gevangenschap.

Ze kreeg een goede band met de undercover politie en begon voor hun te werken. Haar paranormale begaafdheid zette ze in om mensen zoals haar op te sporen en te helpen. Op die manier hielp ze ontzettend veel slachtoffers. In haar vrije tijd maakte ze Disney films en andere films waarin ze haar passie kwijt kon. Het goede had gewonnen en de helden van de aarde waren tegen het kwaad in gegaan en hadden iedereen bevrijd. Een enorme grote organisatie kwam aan het daglicht, in de geschiedenis was nog nooit zo´n grote criminele organisatie opgerold. Het nieuws stond er vol van en eindelijk voelde Lara en haar dierbaren zich oprecht veilig. Ze konden niet terug naar Nederland, maar werden de rest van hun leven beschermd door de rechercheurs en de undercover agenten.

Lara was niet de enige vrouw waarbij Sander dit heeft gedaan. Ze ontdekken dat er dertig andere meisjes waren waarbij hetzelfde gebeurd is. Op die manier hadden de criminelen een nog groter verdienmodel. Alle mensen die mee hielpen Lara´s leven tot een hel te maken werden opgepakt. De mensen die ze niet op zou kunnen pakken, werden het leven daarna door Lara opgepakt.  Dit leven was nu te kort om iedereen op te pakken.

Alles bij elkaar had Lara de pijn intimidaties doorstaan, kon ze gewoon blijven eten, zag ze de mensen die haar slecht behandelde voor wie ze waren, criminelen uit de onderwereld, die geen tijd kregen op zich op te laden na een dood en wist ze honderd procent zeker dat ze bij de politie wilde en een held van de aarde wilde zijn.

Eindelijk was Lara vrij. Nu dat ze vrij was voelde ze zich als Nikita die zelf een weg had gevonden om vrij te komen. Haar paranormale begaafdheid en intuïtie hadden haar gered. Ze werd daardoor niet gek, ze werd daardoor niet bang en na haar bevrijding leefde ze nog tot haar zeventigste samen met Lars.  Ze had gevochten op haar manier en zoals ze telkens zei als ze zogenaamd vermoord werd, vrij vechten of rust. Vrij betekent  weg van hier naar een eiland met goed klimaat plus bescherming, Vechten is terugvechten op haar manier en Rust is doodgaan wanneer het tijd is. Geen van alle drie is Lara nog bang voor. Maar bewust en onbewust had ze gekozen voor vrij, want vrijheid gaat boven alles.

 

Lara´s leven was net zoals Anne Frank tijdens haar gevangenschap, maar ze creëerde elke keer vrijheid boven alles. Ze was gevoelsmatig vrij en dat konden Sander of wie dan ook nooit van haar afpakken. In de tijd dat ze gevangen zat heeft ze een paar keer zichzelf overgegeven, een paar keer spijt gezegd  en een paar keer respect getoond, maar toen Lara er achter kwam dat dat niets uitmaakte en ze alsnog gevangen bleef zitten, maakte ze een nieuwe belofte om dit nooit meer te doen. Ondanks dat de computer sommige dingen deed met haar lichaam, had ze alsnog controle over zichzelf en herkende gevoelens van haar en wist ze wat van haar was en wat niet. Ze was vrij in gevangenschap. De reden dat ze haar gevangen hadden gezet was omdat ze  te goed was in de kern. De mensen haar machthebbers en Sander gingen nergens de uitdaging aan, maar plukte onschuldige lieve mensen uit en zette ze gevangen, omdat ze wisten dat zij niets konden terug doen. Haar machthebbers haatte goede mensen en hun filosofie. Ze keerden zich bewust tegen het goede. Dit waren vooral linkse mensen die niets afwisten van de onderwereld en martelingen. Eigenlijk waren ze vreselijk dom, want anders hadden ze wel mensen uit de onderwereld vastgezet. In het spel kwam Lara steeds meer erachter dat de machthebbers alles  onder controle wilden houden. Alles was georganiseerd en bedacht door Sander. Maar ze gingen nooit de uitdaging helemaal aan. Iederen werd zwak gemaakt. Mensen die slim waren werden dom gehouden en gemaakt en niemand kon in zijn kracht staan. Ze zorgde ervoor dat de mensen die gevangen zaten weinig slaap kregen waardoor ze hoopte dat deze slachtoffers naar hun zouden luisteren. Elke keer als iemand te sterk was, pakten zij het geheugen af of plaatste hen weer in angstige situaties. Zowel Sander als zijn collega’s namen de hersencapaciteit van de gevangen af. Allemaal met als doel om ze te hersenspoelen. Ondanks dit kon niemand ooit zijn talenten benutten, want ze kozen telkens angst boven talent. Hoe vaak Lara ook zei doe het andersom, zet de talenten van de slachtoffers in, want bang gaan ze toch niet meer zijn. Ze wilden niet luisteren. Op een dag kwam Lara met een nieuw plan en ging ze zelf Talent boven angst doen. Ze wachtte niet totdat ze gered werd, maar eindelijk was ze Anne Frank maar vrij. Voor de bevrijding van de politie was Lara al vrij in gevangenschap.

Als een adelaar in de lucht zo vrij, die alles weet.

 

 

'