Scarlet  is een heksa en woont dichtbij een dorpje waar ze ook naar school gaat. Ze is heel lief en heeft 1 vriendje Damon. Scarlet wordt gepest door de kinderen op haar school. Scarlet is heel goed in magie en op school weet ze altijd alles. Daardoor vinden de andere kinderen haar niet leuk, ze zijn jaloers. Scarlet vindt het heel erg, maar is ook sterk en weet altijd wat te zeggen ,waardoor de jongens en meisjes gelijk stoppen. Damon komt ook voor haar op en met zijn tweetjes hebben ze een hele eigen wereld. In het bos bij het dorp zijn ze vaak en toveren allemaal mooie dingen. Ze hebben er een boomhut, dat hun plekje is waar ze zichzelf kunnen zijn. Damon en Scarlet zijn tweelingzielen, maar daar gaat het niet om. Als Scarlet op een dag weer gepest wordt, wordt het haar te veel en rent ze huilend weg.  Ze vervloekt het groepje en binnen no time hadden ze allemaal puistjes op hun gezicht. Damon rent  achter haar aan en troost haar. Hier in het bos ben je een koningin en ik een koning. We hebben hun niet nodig. De volgende keer geef ik ze een klap. Ik wou dat ik hier voor altijd bij jou in het bos kon blijven. Ik haat school, maar je bent de beste. Daarom haat ik het. Damon geeft een kusje op de wang van Scarlet en ze zijn allebei blij. In het bos is het zo mooi, Scarlet en Damon kunnen met dieren praten en het is echt hun eigen wereldje. De vader van Damon is doodgegaan door een ziekte en hij mist zijn vader veel. Af en toe huilt hij en troost Scarlet hem.

Op een dag gaan Scarlet en Damon naar het bos en zien dat heel veel bomen en bladeren dood aan het gaan zijn. Het bos sterft. Ze rennen terug naar het dorp en vertellen het. In eerste instantie gelooft niemand ze, maar ze gaan toch maar even kijken en ja hoor, het bos is stervende. Niemand wist wat er aan de hand was. De moeder van Scarlet denkt aan zwarte magie. Maar ze zagen geen heks.

Als die avond iedereen gaat slapen, wordt uit het groepje dat Scarlet pestten een aantal kinderen ontvoerd. De volgende dag is iedereen in angst en van slag. Waar waren ze gebleven en wie doet zoiets. Op één deur hangt een briefje. De rode heks is nu in het dorp.

De rode heks? Nooit van gehoord. In boeken zoeken ze op wie de rode heks is en in één heel klein boekje staan drie regels over haar. De rode heks ontvoerd kinderen om ze op te eten, vandaar de naam rode heks. Eenmaal ontvoerd ga je bloeden.

Een kinderontvoerder. Als de moeder van Scarlet te horen krijgt wie de rode heks is, hoort Scarlet het. Ze sluipt uit huis naar Damon en samen gaan ze naar de boomhut. Wat als ik de rode heks stop en zorg dat ze weggaat? Misschien word ik dan niet meer gepest. Misschien gaan de andere kinderen aardig tegen mij doen. Wow, that plan is… FANTASTIC. Ik help je wel.

De rode heks had een paard en wagen en haar wagen was haar woonplek. Ze had in totaal drie kinderen ontvoerd, Jack, Sam en Evie. Ze had touw om hen heen gedaan en laten hangen aan een tak van een boom. Ze was al begonnen met kruiden op de kinderen te doen en zong ondertussen een liedje over hoe lekker ze gaan smaken.

Scarlet en Damon gingen het bos is en zagen waar de rode heks was gestopt. Scarlet  zag dat het moeilijk zou worden, maar had een plan. Als ik haar afleid, dan kun jij Jack, Evie en Sam losmaken. Alle drie waren aan het huilen en waren heel bang.

Scarlet had altijd hele hoge cijfers en nu kwam het er op aan. Ze vervloekte de rode heks zodat ze geen gaves en krachten meer had. Als de rode heks met haar handen de lepel in de pot wil roeren lukt het niet. Scarlet lacht zachtjes. Stir..Stirr, I said stirr. Stap 1 was gezet. Met één toverspreuk  kwamen er touwen om de rode heks heen en viel ze op de vloer. Ondertussen had Damon de andere los gekregen en zij veegden hun tranen af en waren heel blij dat ze gered werden. Het spijt mij Scarlet dat we je gepest hebben. Ja mij ook, ja het spijt mij ook.

Scarlet was blij en zei dank jullie wel.   Ze gaf een high five aan Damon en gingen terug naar het dorp. Ze legden aan de volwassen uit het dorp uit dat ze de rode heks hadden verslagen. Ze waren boos dat ze niet meer hulp hadden ingeroepen, maar waren ook blij dat de rode heks verslagen was. Het kwam door Scarlet, ze wist precies welke spreuken nodig waren. Ze heeft de krachten en gaves van de heks afgepakt en bond een touw om haar heen. Ze ligt in het bos bij de waterval.

De rode heks werd opgepakt en kreeg levenslang als mens door het leven te gaan. Daarnaast vonden ze haar te gevaarlijk, dus moest ze naar de heksengevangenis in een andere stad. Als ze Scarlet ziet kon ze haar wel vervloeken. Ik vervloek.. Dat kan dus niet want je hebt geen gaves en krachten meer. En Scarlet en Damon steken hun tong uit naar de rode heks.

Het dorp, maar vooral het bos was gered. De andere kinderen deden nu normaal tegen Scarlet. Het pesten was voorbij en Scarlet hoorde er nu helemaal bij. Later zou ze in de geschiedenis komen als redder van het bos op jonge leeftijd.

DE BOOMHUT

Als Damon en Scarlet een keer diep in het bos zijn, komen ze een verlaten boomhut achter. Het is een prachtig huisje in de bomen. Ze vinden het zo mooi dat ze besluiten dat ze de boomhut als clubhuis hebben. De boomhut blijkt van een heksa te zijn, die op reis is gegaan en niet meer teruggekomen is. Op een briefje staat. For the first one who fine dit, Have a beautiful time in my house. Damon en Scarlet vertellen niets hierover en houden het huisje. Hier kunnen ze helemaal zichzelf zijn en wordt Scarlet niet gepest. Eén en al magie. De boomhut verdwijnt voor anderen. Het huisje praat tegen Scarlet en Damon en vanaf het moment dat ze in het huisje zijn, worden zij de nieuwe eigenaars en anderen kunnen de boomhut niet zien.

Beste vriendinnetje, zusje Damon

Damon heeft een zusje en met zijn drietjes worden ze vrienden. Dat is hun Clubje. Haar naam is Iliana. Zij vindt het ook heel erg dat Scarlet gepest wordt, maar met zijn drietjes hebben ze de beste tijd in de boomhut, hun eigen wereldje.

Humor

  • Pratende boomhut
  • Door vloek 1 dag puistjes bij de kinderen die pesten
  • Ze kunnen met dieren praten
  • De heksa van wie de boomhut is geweest heeft zoals brave boodschappen achter gelaten

voor de nieuwe bewoners.

  • Met zijn drietjes de boomhut als clubhuis, vriendschap noemen ze de boomhut.

 

Ontroerend

Scarlet wordt gepest en rent een keer huilend weg naar de boomhut. De boomhut troost haar en even later komt Damon langs om haar te troosten. Je bent voor mij de liefste zegt hij dan. De vloek werkte, ze zitten onder de puistjes. Scarlet lacht een beetje en voelt zich beter.

Drie mutsen heeft de moeder van Scarlet gemaakt, nu horen we echt bij elkaar.

 

 

 

 

The little witcha Koepelversie Luisterboek

Playlist alle liedjes