Mermaids is het vierde deel van Sharita Chronicles. Cruella heeft ervoor gezorgd dat Sharita een zeemeermin werd met benen. Door zielen in het hiernamaals om te kopen of te martelen lukt dit. Sharita kan niet bij haar familie zijn. Als ze 16 is ontmoet ze Zwart en gaan ze trouwen, De sirenes willen oorlog door Cruella en ze verslaan de sirenes met een vloek. Ondanks het verdriet in dit leven, hebben Sharita en Zwart een liefdesleven. 

Sharita wordt geboren als mermaid met benen, waardoor ze niet bij haar familie en vrienden kan zijn. Sebastian wordt geboren als hond die kan praten en Sharita neemt hem in huis en ze worden opnieuw vrienden. Als ze Zwart opnieuw ontmoet als ze zestien is raken ze verliefd en later trouwen ze. Hij is bevriend met Eli en daardoor wordt het ook een beste vriend van Sharita

Mermaids Koepelversie Luisterboek

Playlist alle liedjes 

Synopsis

In een tijd hier ver vandaan leefde er zeemeerminnen. Deze bijzondere wezens waren ontstaan door de godin Venely. Hun taak was het beschermen van de oceanen. De meeste zeemeerminnen bleven in het water, maar ze konden niet op het land, vanwege hun zeemeerminnen staart. Sharita wordt geboren met benen terwijl ze een zeemeermin is. Cruella raakt bevriend met de sirenes en starten een oorlog, die Sharita en Zwart met 1 vloek stoppen. Spoiler, ze zorgen dat alle zeemeerminnen benen krijgen, waardoor veel verdwijnen. Cruella is boos, ook in leven verslaan Sharita en Zwart haar. 

In de oceanen leefde er ook sirene´s, maar die waren niet zo lief en mooi als de zeemeerminnen. Zij wilden de oceanen voor zichzelf hebben en er ontstond oorlog. Lukt het de zeemeerminnen om de sirene´s te verslaan?

Extra info de film

Sharita groeit op dichtbij de oceaan en op een eiland. Cruella  had haar benen gegeven, waardoor ze niet bij haar ma kon zijn die een zeemeermin was. Haar ma kwam elke dag meerdere keren langs om met haar te praten. En toen ze nog baby was bleef ze in ondiep water om ervoor te zorgen dat Sharita niets overkwam. Iedereen op het eiland, van bomen tot dieren deden mee om haar een leuke jeugd te geven. De sirenes en de Cruella wisten niet waar Sharita naartoe was gegaan, maar op haar zestiende ontdekte ze waar ze woonde. Sharita moest vluchten. Ze vluchtte naar de kust dat een halfuurtje van het eiland vandaan was.

 

Haar ma en de andere zeemeerminnen gingen met haar mee in de oceaan. Toen Sharita bij de vuurtoren kwam ontmoette ze zwart. Een jongen die iets ouder was dan haar, namelijk 23. Het klikte gelijk en ze voelde gelijk heel veel liefde voor elkaar. Uiteindelijk zou zwart haar man worden. Nadat de oorlog gewonnen was, besloten Sharita en Zwart op het eiland te gaan wonen en daar kregen ze  1 kindje Savannah. Ze wordt zeven en gaat dan dood. Sharita en Zwart zijn ontroostbaar en besluiten zelfmoord te plegen om bij hun dochtertje te zijn.

 

Meer vind je in mijn boek Sharita Kracht en liefde., via de website van boekscout 

Het volgende deel