Paper Pocahonthas en Dragon Heart

De symbolische betekenis van Pocahonthas is dat het gaat over de blanken die indiana´s pijn willen doen. In Dragon Heart zijn het de draken, maar de overeenkomst is dat er toch ook weer blanken zijn die een andere groep willen pijn doen. Draken kunnen vliegen en Pocahonthas doet een the beach. Ze springt van hoog naar beneden in een meer. Het meer vangt haar op. Water beschermt. In Dragon Heart zijn het de draken die bescherming bieden, maar er is er maar eentje over. Bij Pocahonthas wilde ze het land veroveren en de indianen opsluiten. Bij Dragon Heart ging het iets verder totdat er nog maar eentje over was. Hij had zijn hart verbonden met de slechte koning. Op dat moment wist hij nog niet dat de koning slecht was. Bij Pocahonthas zijn de blanken vanaf het begin slecht, behalve John. Het mooie aan Pocahonthas is dat verschillende culturen samen komen door Pocahonthas en John. De oorlog wordt gestopt door hun twee. In Dragon Heart gaat de draak naar het hiernamaals voor draken. De oorlog stopt dan, want de koning gaat dood als de draak ook doodgaat.

 

De overeenkomsten zijn dus oorlog en haat. Maar in beide films stopt het goed het kwaad. Pocahonthas is een oude ziel en de draak uit Dragon Heart ook. Draken bestaan niet alleen in films, maar ook echt in de derde wereld. Pocahonthas heeft bestaan en op de planeet van avatar leeft ongeveer dezelfde soort cultuur.

Allebei de films gaan over haatdragende mensen die mooie wezens weg wil hebben en dat er een oorlog ontstaat als ze dat doen.

Het mooiste uit dragon heart vind ik de muziek. Vooral het thema muziekje die zou in meerdere films op een andere manier terug moeten komen. De draak is lief, oprecht en goed in zijn hart net zoals Pocahonthas en John. De verschillen lijken heel veel, maar als je er goed over nadenkt gaat het bij beide over het opsluiten van het goed. Dus lieve wezens. Beide zijn oude zielen en de jonge zielen vallen ze aan. Dat moet stoppen en dat gebeurt ook aan het einde van de film, want dan is er weer vrede.

Paper Edge of love en Dreamgirls

De film Edge of love is een romantisch verhaal, maar ook een drama. In het begin van de film zingt Keira Kneightly en denk je dat het een musical wordt zoals Dreamgirls. Helaas blijft het bij dit liedje en gaat de rest van het verhaal over een driehoeksrelatie. In beide films komt vreemdgaan voor. In the edge of love gaat Vera naar bed met haar beste vriend Dylan en doet ze haar beste vriendin pijn. In dreamgirls kiest de vriend van Effie, Curtis voor het personage van Beyonce, Deena.

Dreamgirls gaat over dromen, edge of love gaat over de oorlog. In Dreamgirls zie dat de donkere mensen worden ondergeschikt aan de blanken mensen. Dit is ook een vorm van oorlog. Aan het begin van Edge of Love lijkt het alsof de drie vrienden heel blij en gelukkig zijn, maar aan het einde komt de ruzie niet goed en dat is hetzelfde in Dreamgirls.

Beide films zijn niet echt hetzelfde, maar de symbolische betekenis bij beide is dat dromen komen en gaan, vriendschappen niet altijd blijvend zijn en dat vreemdgaan niets goeds oplevert.

Beide films zijn goed. Je zit bij allebei helemaal in het verhaal. Als Edge of Love net zoveel liedjes had als Dreamgirls dan was dat geweldig, maar het is geen begin again. Daarin komt Keira Kneightly goed naar voren met haars stem.

Dreamgirls is verfrissend, nieuw en romantisch. Edge of love is romantisch, dramatisch en een pareltje in het genre.

Twee onmogelijke films om te vergelijken, maar ik heb mijn best gedaan.