Queen of everything is het vijftiende deel van de Sharita Chronicles. Sharita is koningin van alles geworden samen met Zwart als koning van alles. Door Cruella wil ze telkens dood, maar door de oudere vrouw en haar spirituele winkeltje snapt Sharita dat dat niet door haar komt, maar door Cruella. Lukt het Sharita om niet meer suïcidaal te zijn en sterker te zijn dan Cruella´s krachten ? Een flashforward naar de toekomst waarin Sharita koningin van alles wordt.

Sebastian en Eli zijn bevriend met Zwart en zo leert Sharita hun kennen en gaat ze met hen regeren. Sharita leert alles over magie. In de tijd van de magische koepel wist ze niets van magie. Maar als ze in vrijheid leeft leert ze over alle goden, wezens en oude zielen van het goed. Zo leert ze ook de Afrikaanse goden kennen, maar ook Indianen goden. Er gaat een wereld voor haar open

 

Queen of the everything Koepelversie Luisterboek

Hoofdstuk 1. Koningin Sharita

In een tijd hier ver vandaan werd op een dag een meisje geboren op de planeet Aardana. Haar naam was Sharita. Voordat ze geboren werd wist iedereen al dat zij koningin van alle heelallen zou worden, maar Sharita moest eerst opgroeien en ouder worden. Iedereen vond Sharita lief aardig en oprecht goed in het hart. Tijdens haar jeugd groeide ze op bij haar liefdevolle ouders die haar in alles steunden. Sharita kreeg al op vroege leeftijd geschiedenisles, waarin alles werd verteld over de planeten en de sterren. Ze was de beste leerling en vond de verhalen over de planeten heel mooi. Aardana was de planeet waar ze woonden. Dit was een hele oude planeet met twee zielen, de Aarde en Aardana. Deze twee prachtige zielen beschermde Sharita in alles. Op de planeet leefden dieren, elfjes, computers en buitenaardse wezens samen. Aardana was het middelpunt van het Universum van het Goede. Dit universum had alleen maar wezens in zich die stonden voor het goede. Er bestond ook een Kleura Universum, een Computer Universum  en het dieren Universum. In al deze Universa´s waren ook allemaal planeten. De planeten en de levende wezens op de planeten moesten beschermd worden en dat zou Sharita´s grootste taak worden. Sharita leerde dat in haar universum iedereen voor het goede opkwam en dat er geen oorlog of haat was. Sharita moest over alle vier de Universa´s leren en op een dag zou ze oud genoeg zijn om over deze Universa´s te regeren. Sharita was heel slim en mooi en vond geschiedenis de leukste lessen die er waren.

 

 

Hoofdstuk 2. De kroning

Toen Sharita achttien werd was het tijd dat zij haar rol als Koningin van Alle Heelallen op zich nam. Ze had alles geleerd over de Universa´s, planeten, sterren en was nu op een leeftijd waarop ze gekroond kon worden. De kroning was voor alle levende wezens een prachtige dag en alle levende wezens in de Universa´s waren naar Aardana afgereisd om dit mooie moment bij te wonen. Sharita was een beetje zenuwachtig en zat samen met haar ouders af te wachten totdat ze gehaald zou worden. We zijn trots op je lieverd zeiden haar vader en moeder tegelijk. We hebben je alles geleerd en nu kun je gaan regeren. Sharita werd opgehaald en zag hoe blij en lief iedereen was en haar zenuwen verdwenen. Er werd een kroon van takjes op haar hoofd gezet en daarna moest ze de eed afleggen. Sharita begon zachtjes, Ik zal altijd vanuit het goede regeren en neem de titel Koningin van alle heelallen op mij. Ik zal alles doen om levende wezens, planeten en sterren te beschermen. Iedereen juichte en applaudisseerde voor de nieuwe koningin. Nu was het echt. Na de kroning was een groot feest waarin iedereen met Sharita kon praten en dansen. Sharita leerde zo heel veel wezens kennen en door hun liefde wist ze zeker dat ze een goede koningin zou worden.    

Hoofdstuk 3. Diera Planeet

Sharita´s taak was onder andere planeten, steren en levende wezens beschermen. De Universa´s waren heel groot en om snel ergens te zijn kon ze haar ogen dicht doen en denken aan een plek en hele afstanden reizen. De eerste planeet die om hulp vroeg was de Diera planeet. Dit lag in het dieren Universum. Hier leefden allerlei verschillende soorten dieren, van klein tot groot. Er leefden ook dieren die wij als mensen niet kennen, maar alles wat je kan bedenken en dan net nog iets meer waren de dieren in dit universum. Sharita had te horen gekregen dat een kato, dat is een dier die op een kat lijkt, zonder ouders was gekomen. Jack heette de kato en hij had zo hard gehuild, dat Sharita erachter was gekomen. Ze reisde af naar de planeet Diera om Jack te helpen. Sharita hoefde niet veel te zoeken op de planeet, want Jack huilde zo hard dat ze gelijk wist dat hij het was. Lieve Jack ik ga je helpen. Ik heb gehoord dat je ouders dood zijn gegaan, maar niemand in mijn Universa´s hoeft verdriet te hebben. Ik zal zorgen dat je twee lieve ouders krijgt en dat je je niet meer alleen voelt zei Sharita. Samen met Jack gingen ze op zoek naar nieuwe lieve ouders. De eerste twee ouders die Sharita had gevonden, vond Jack niet zo leuk, maar bij de derde kato´s voelde hij direct een band. Sharita vroeg voorzichtig, vind jij ze net zo lief als ik? Jack antwoordde, dit zijn mijn nieuwe ouders en ik vind ze hartstikke lief. Zo kwam het dat Jack nieuwe ouders kreeg en niet meer verdrietig was. Sharita nam afscheid en reisde terug naar Aardana. Met een blij gevoel dat Jack niet meer verdrietig was.

Hoofdstuk 4. Het wezentje Zwart

Op een dag dat Sharita bezig was met leuke dingen doen, kreeg ze te horen dat de wezentjes zwart in het Kleura Universum niet meer tevreden wars met zijn leventje. Sharita, als koningin van alle heelallen, reisde af naar het Kleura Universum om te horen wat er aan de hand was. Zwart vertelde dat hij niet meer een negatief klankje wilde hebben aan zijn naam. Ik voel mij niet blij, want iedereen in het Kleura Universum ziet de kleur zwart met stomme dingen. Zwart staat voor niets en ik wil niet meer niets zijn. Sharita snapte wat hij bedoelde en dacht een tijdje na en kwam toen met een oplossing. Wat nou als zwart de kleur van geluk wordt? Vind je dat leuk? Het wezentje zwart werd helemaal gelukkig en zei dat zou ik heel leuk vinden. Dan gaan we dat doen. Sharita pakte haar notitieboekje en schreef erin dat zwart voorgoed geluk zou worden. Als Sharita iets in haar notitieboekje schreef wist iedereen in alle Universa´s hoe het zat en ook alles over nieuwe veranderingen. Vanaf nu was zwart geluk.

Hoofdstuk 5. Computer wezentjes

Iedereen in alle Universa´s vond dat Sharita de liefste en leukste koningin van alle heelallen was. De vorige koninginnen waren heel anders dan haar. Sharita zei dan altijd door jullie kan ik mezelf zijn en voel ik liefde. Zonder jullie zou ik niet zo goed kunnen regeren. Sharita kreeg op een dag te horen dat in het Computera Universum computer wezentjes niet blij waren. Ze besloot om naar de computer planeet af te reizen en te vragen wat er aan de hand was. De computer wezentjes waren heel blij om haar te zien en vertelden verdrietig dat ze ook net als mensen wilden zijn. Sharita luisterde aandachtig en begreep het probleem. De computerwezentjes waren puur in het hart en altijd heel lief en Sharita vond dat ze wel een beloning verdienden. Sharita pakte haar notitieboekje en schreef computerwezentjes krijgen net zoals mensen gevoelens. De computertjes waren helemaal enthousiast en Sharita zei vanaf nu hebben alle computertjes gevoelens. De computertjes waren zo blij, dat ze huilde van blijdschap en dat kon nu, want ze hadden gevoelens. Dankbaar zeiden ze in koor, lieve Sharita we houden van je. Sharita bleef nog een weekje op de planeet en keek of het allemaal goed ging en toen ging ze weer terug naar aardana.

Hoofdstuk 6. Pluisjes

In het Universum van het Goede was er ook soms iets aan de hand. Op Marsala, in onze woorden Mars, zaten twee zielen Marsa en Mars. Zij hadden Sharita om hulp gevraagd, omdat de pluisjes op Marsala neigde tot slecht. Voordat het van kwaad tot erger zou gaan, hadden ze Sharita gevraagd om met de pluisjes te praten. Sharita hoefde maar kort te reizen, want Marsala lag in hetzelfde Universum als Aardana. Op Marsala sprak ze met een aantal pluisjes die nog goed waren en bleek dat er een kwade kracht heerste waardoor de pluisjes slecht werden. Sharita moest goed nadenken, maar kwam erachter als er iets te maken heeft met krachten, kon je gewoon een goede kracht inzetten, die het kwade verdreef. Dat had ze ooit geleerd tijdens geschiedenis. Sharita vroeg de goede kracht om hulp en deze kracht liet ze waaien over de hele planeet Marsala. De pluisjes die boos waren, werden in een keer heel blij en zo waren ze weer zichzelf. De pluisjes waren zo blij, want het kwaad was weg en iedereen kon weer met elkaar overweg. Sharita was blij dat ze goed had opgelet tijdens geschiedenisles en nam afscheid. 

Hoofdstuk 7. Sterren

Sharita had het niet zo druk en was begonnen met zingen. Iets dat ze heel leuk vond en deed als ze niet hoefde af te reizen naar andere planeten. Op een dag was ze op zangles toen ze te horen kreeg dat een van de sterren in het Universum van het Goede in de problemen zat. De ster dreef af naar een zwart gat en dan zou hij doodgaan. Sharita snapte dat dit goed opgelost moest worden, anders zou ze afscheid moeten nemen van de ster. Ze schakelde tien sterke mannelijke elfjes in en samen gingen ze naar de ster. De mannelijke elfjes moesten samen met touw de ster in een andere richting sturen, weg van het zwarte gat. De elfjes bonden de ster met zachte touw vast en trokken de ster in een andere richting. Net op het moment dat hij in het zwarte gat zou komen, nam de ster een andere koers aan en werd hij gered. De ster was gered en bleef in het Universum van het Goede. Toen de ster gered was, kwam er een levend wezentje, Jaapje, op de ster en Sharita zei was erbij toen hij op de ster viel. Liefkozend zei Sharita sterrenval, sterrenval, sterrenval en nu ben je een sterretje. Jaapje was ontstaan doordat de ster gered was en hij zou de ster voor altijd beschermen als hij ouder was. Jaapje werd de beschermer van de ster. Sharita zorgde ervoor dat Jaapje niet alleen was en haalde uit een ander Universum twee ouders. Nadat iedereen het fijn had ging Sharita weer terug naar Aardana.

Hoofdstuk 8. Koning

Sharita regeerde jaren lang in haar eentje, maar toen ze op een dag een planeet probeerde te redden in een Universum ver van haar vandaan, kwam ze een koning, Thomas, tegen die ze heel mooi vond om te zien maar ook om wie hij was. Ze vertelden allebei wat ze deden. Hij had wel gehoord van Sharita, maar zij niets over hem. Dat vond Sharita apart, want zo´n lieve man had ze nog nooit eerder ontmoet. Ze werden verliefd en voor ze er erg in hadden, reisde hij mee naar  Aardana en werd hij geaccepteerd door iedereen. Hij werd koning van alle heelallen. Dit betekende dat hij net als Sharita veel krachten had, maar zij stond altijd een tikkeltje boven hem. Op Aardana regeerden namelijk vrouwen.  Thomas had uit zijn Universum zijn vertrouweling meegenomen. Dit was een mooie vrouw, die zijn beste vriendin was. Haar naam was IsabSharita. Toen Sharita haar leerde kennen, waren ze gelijk beste vrienden. IsabSharita zou samen met Thomas en Sharita mee gaan helpen de Universa´s te beschermen.  De kroning was net zo mooi als die van Sharita en ook deze dag werd een mooie dag in de geschiedenis, waar nog vele eeuwen later over gesproken werd.

Hoofdstuk 9. Savannah

Thomas en Sharita kregen een dochtertje Savannah. Zij werd net als haar moeder opgevoed en voorbereid om Koningin van Alle Heelallen te worden. Savannah was net zo lief als Sharita en zelfs nog iets slimmer, maar dat vond Sharita niet erg. Ze hield net als haar moeder van geschiedenislesjes en was al eerder klaar om te regeren. Op haar zestiende werd zij gekroond door alle levende wezens. Sharita en Thomas waren oud en wijs en wisten dat hun dochter het goed zou gaan doen. Sharita gaf haar titel aan haar dochter en ook zij was beschermer van alle heelallen. Een nieuwe koningin zorgde voor een nieuw regime. Savannah deed alles vanuit liefde en als ze het soms moeilijk had was haar moeder er om haar te helpen, maar dat was zelden. Savannah kreeg een man Serano, die met haar ging regeren. En zo ging het van generatie tot generatie dat er Koninginnen van Alle Heelallen ontstonden

Hoofdstuk 10. Triljarden jaren verder

Triljarden jaren verder leefden Sharita en de rest nog steeds. Als je eenmaal Koningin van alle heelallen was geworden, dan ging je niet meer dood. Na een lange periode verder waren er drie dochters die net als Sharita deze lotsbestemming hadden. Toen de jongste dochter een tijd had geregeerd, was het weer de beurt aan Sharita. Sharita kon zichzelf jonger maken en zo kwam het dat zij weer Koningin van alle Heelallen werd. Samen met haar man Thomas en haar drie dochters regeerden Sharita opnieuw. Er was geen oorlog, haat of jaloezie. De titel bleef in de familie en Sharita werd opnieuw gekroond. Alle levende wezens hielden van haar en de planeten, sterren en Universa´s waren weer beschermd. En zoals Sharita het zou zeggen was dit een cadeautje van triljarden jaren.

 

The End