34 en Vrijgezellig

Ik ben Sharita Hart en zoals de titel al zegt; 34 en single. Na zes jaar in een relatie gezeten te hebben waarin ik niet gelukkig was, sinds een maandje weer aan het daten. Maar na een aantal waarvan ik dacht geschikte kandidaten en het idee bestond dit kan echt weleens wat worden, weer helemaal klaar met de datingjungle. Wat is het toch met mannen? Als blijkt dat een relatie er niet in zit, kan er naar mijn mening best een leuke vriendschap ontstaan, zelfs als de klik er op relationeel vlak er niet is. Tegenwoordig is het of dat de mannen meteen seks willen of het wordt gelijk een relatie met de hele mikmak erbij. En als je op een vriendelijke manier zegt; hmm ik denk dat we niet zo goed bij elkaar passen, word je gelijk verwijderd en is het contact over. Ik weet het, 34 en vrijgezellig is natuurlijk niet een ideale leeftijd om de juiste man te vinden. Meestal heb je dan al verschillende relaties gehad of ben je met je high school liefde tot een punt gekomen waaruit blijkt dat jullie niet meer bij elkaar passen. Naast de stelletjes die alles overleven en samen oud worden. Dat is eerder de uitzondering dan de regel. En dan speelt de biologische klok ook nog mee, wel of geen kinderen. Plus op je 34ste zie je er niet meer uit als een meisje van twintig (zoals de foto hierboven), nee je krijgt rondingen en misschien wel een flinke bovenpartij zoals ik. Je bent namelijk echt een vrouw geworden. En na de dertig kan dat lekkere patatje funest zijn. Nee, het is niet ideaal. Ik heb in mijn leven een aantal relaties gehad. De meeste duurde vier jaar en de laatste dan zes jaar. Nu dus weer op het punt dat ik het helemaal alleentjes doe. Eerlijk gezegd had ik altijd in mijn hoofd dat ik de liefde van mijn leven zou vinden en daar oud mee zou worden. Waarschijnlijk kwam dit idee ook door de vele Disneyfilms die ik heb gezien vroeger zoals De Kleine Zeemeermin en de oh zo leuke romkoms uit de jaren negentig zoals Notthing Hill. Ja deze films hebben mij verpest. Ik was altijd optimistisch en een ontzettende romanticus. Maar tegenwoordig realistischer en meer down to earth. Een leven alleen kan namelijk ook prima.

Lees meer »

Blog Bilderdijkpark

Ik woon toch al meer dan zes jaar in Amsterdam Oud-West. Nu is het zo dat ik laatst op mijn scootertje aan het rijden was op de bilderdijkstraat richting Hugo de Grootplein en kwam ik langs het schattige parkje dat onder de naam valt Bilderdijkpark. Hier zit een cafeetje Druis waar je een heerlijk koffietje kan halen of in de heerlijke zomertijden het verfrissende biertje. Voor mij ideaal, dichtbij mijn huisje en niet alle drukte van het Vondelpark. Dat ook soms heel leuk is, maar op de rustige dagen is dit parkje ideaal. Je mag er met je hondje lopen, maar wel aan de lijn. Ook dat is prettig, voor als je even geen zin hebt in springende en wilde loslopende enthousiaste hondjes. Het park bestaat uit een kleine rondvormige cirkel met een paar uitwijkingen naar links en rechts. Het ligt langs de bilderdijkstraat, maar met je koptelefoon op, luisterend naar je favoriete muziek, heb je nergens last van. Het ligt dus een beetje verscholen en verstopt, maar zodra je er een keertje bent geweest, ga je zeker nog een keer. Oh ja hou wel rekening met heel veel moeders met kinderen. Blijkbaar is dit plekje ook fijn voor moeders met kids. Voor mij geen probleem, even een praatje en verder met mijn rustmomentje. En daarom is er een koptelefoon uitgevonden, kan je je lekker afsluiten als het te druk wordt.  

Lees meer »

Blog Klusjesvrouw

Als alleenstaande vrouw is het vaak lastig als er dingen in huis moeten gebeuren. Het in elkaar zetten van een Ikea kast kan al een hele opgave zijn. Ik ben, al zeg ik het zelf niet dom, maar als het aankomt op instructies lezen van een blaadje, kun je mij opvegen. Ik had laatst een kast besteld, waarvan ik dacht die is wel ok en staat mooi in mijn slaapkamer. Achteraf gezien had ik beter eerst kunnen kijken naar de afmetingen of hij wel zou passen, maar goed dat had ik niet gedaan en toen hij eenmaal aankwam, leek het te passen dus wat mij betreft helemaal goed. Na eerst een uur gekeken te hebben naar de doos en ik geen idee had hoe ik dit zou gaan doen, toch de moed verzameld om aan project kast te beginnen. Ik ben tot pagina nummer vier gekomen en moest toen toch echt bekennen dat het niets zou worden. Helaas hier had ik echt een man of vrouw voor nodig die in ieder geval een handleiding kon lezen. Een vriend opgebeld en gevraagd of hij mij wilde helpen. En na twee uurtjes stond de kast in elkaar. Mijn dank was zeer groot en zelfs nadat ik had gezien hoe hij het voor elkaar had gekregen, moest ik toch echt concluderen, dit is niets voor mij. Helaas een dikke faal.

Lees meer »

Blog Van House naar Vivaldi

Mijn muzieksmaak is altijd heel sumier geweest. Ik wist weinig van muziek af en luisterde vaak naar popmuziek. Toen ik een jaar of tien was waren het de Spice Girls en de Backstreet Boys waar ik op stond te dansen, dat zegt denk ik al genoeg. Naarmate ik ouder werd heb ik een tijdje veel hiphop, bubbeling en R. Kelly geluisterd. Ik stond dan heerlijk te bounchen voor de spiegel met het volume veel te luid, waardoor mijn moeder vaak gek werd van mijn muziek. Haar muzieksmaak was anders dan die van mij en regelmatig probeerde ze mij muziekkennis bij te brengen door naar de Rolling Stones, Queen en ABBA te luisteren. Ik vond deze muziek best leuk, maar na dertig keer Sympathy for the Devil geluisterd te hebben ken je het deuntje wel en wil je weer eens wat anders. In mijn twintiger jaren luisterde ik vooral minimal muziek. Dit was een muziekstroom in de housescene, waarin zo weinig mogelijk extra geluiden meedoen. Heerlijk vond ik dat. Dan zat ik uren te luisteren in een soort van trance naar de beats. Gelukkiger kon je mij niet maken.

Lees meer »

Blog Een rustig Vondelpark?!

Een rustig Vondelpark, meen je dat? Ja het kan echt! Regelmatig als ik naar het Vondelpark ging stoorde ik mij aan de drukte en de overvolle massa die daar een drankje deed. Harde muziek, kwebbelende mensen en alcohol plus het nodige jointje zag ik langskomen. Nee, ik werd er niet heel vrolijk van. Ik ging over het algemeen via de hoofdingang naar binnen. Toch wist ik dat het ook anders kon, want ik hoorde vaak genoeg van buren dat ze heerlijk rustig hadden gewandeld met hun hondje in het Vondelpark. Blijkbaar was het toch mogelijk. Met een beetje logisch nadenken bedacht ik wat als ik nou eens een andere ingang probeerde.

Lees meer »

Blog Bohemian Balkonnetje

Ik heb altijd een grote balkon of klein tuintje gewild. Helaas is het in Amsterdam maar net waar je terecht komt en kun je (als je niet koopt) niet heel kieskeurig zijn. Zo is het dat ik zes jaar geleden mijn huisje kreeg in de Kinkerbuurt. Vier hoog zonder lift. Toen ik het kreeg dacht ik ach die trappen zijn goed voor mijn conditie, dus dat komt goed. Helaas ben ik gevallen en kom ik nu slecht die trappen op. Maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Lees meer »

Blog Als het leven je citroentjes geeft

Na een week slecht slapen, is het mij nu alweer twee dagen gelukt om heerlijk te genieten van mijn bedje. Het maakt mij vaak niet uit waar ik slaap.  Op de bank of in bed, maar zodra mijn oogjes sluiten dan voel ik mij heerlijk. Het was dus wel even afzien dat ik een weekje niet goed geslapen heb, maar er waren een paar opstapelingen waardoor ik slecht sliep. Ik weet het de titel " 34 en vrijgezellig", was door het slaapgebrek minder leuk. Gelukkig kan ik nu weer slapen en gaat het echt veel beter met mij. Wat kan een mens het toch goed hebben als je weer uitgerust wakker wordt. Ik heb zoals gewoonlijk weer mijn positieve houding terug en alles is weer mooi. Deze week ga ik nog even lekker mezelf verwennen, kleertjes kopen, mooi maken en goed voor mezelf zijn. Ik heb er nu al zin. Wat goed werkt als je slecht slaapt is valeriaan. En als je jezelf moe maakt door sporten, dan maak je heerlijk je hoofd leeg. Ik ben weer begonnen met kickboksen. Heerlijk gewoon even lekker slaan. Voor de mensen die slecht slapen, ik weet van mezelf dat het super zwaar is, maar uiteindelijk word je toch wel heel moe en val je vanzelf in slaap. Mijn advies; wees lief voor jezelf, ga vroeg naar bed en probeer het los te laten. En als het leven je citroentjes geeft, dan maak je daar een sapje van :)

Lees meer »

Vergiftiging; Kort verhaal

Sara is vierendertig en leeft in een psychiatrisch ziekenhuis. Iedereen om haar heen noemt haar hoer en ze is eigenlijk nooit echt goed behandeld. Het is weer eens een lange opname. Wat ze ook probeert ze laten niet gaan. Na zeven maanden komt ze erachter dat er iets mis is met alles wat ze eet en drinkt. Overal zit een bepaald smaakje aan, dat ze niet kan plaatsen. Het enige wat ze opmerkt is dat ze er ziek van wordt. Na een aantal dagen googlen komt ze nergens achter, maar weet ze zeker dat ze vergiftigd wordt. Ze heel erg afgevallen en elke na het eten voelt zij zich misselijk.

Lees meer »

Blog Bad Bucket Stop kapot en Nu?

Ik heb nu drie jaar een Bad Bucket waar ik heel erg van geniet. Elke avond neem ik een heerlijk bad. Maar wat is een Bad Bucket? Het is een bad voor kleine huisjes of appartementen. Als je dus een kleine badkamer hebt en alsnog een bad wilt dan is dit de ideale oplossing. Na drie jaar optimaal genoten te hebben van mijn kleine bad is de stop kapot gegaan. Dus ik Googlen of er een aparte stop te koop was, maar helaas dat was er niet. Ik moest creatief zijn en iets anders bedenken. De teil van het bad was nog goed, dus een nieuwe bad bucket kopen was onzin. Ik dacht eerst om een stop te kopen voor een babybadje, maar die was te klein. Na een tijdje zoeken kwam ik met de oplossing, een kurk voor wijnflessen. De vacuüm stopper is de beste. Je kunt de afvoer laten zitten en vervangt de stop van de bad bucket met de kurk. Heel simpel en werkt snel en effectief.  De vacuüm stoppers zijn voor 6,99 te koop bij de Blokker en dan heb je er twee. Ik vond het zelf wat aan de dure kant, maar ik weet zeker dat ze online goedkoper zijn. Heb je nou geen zin om te wachten koop ze dan bij de Blokker in de winkel. Als je nagaat dat je de aankomende jaren nog heerlijk in bad kan zitten is een kleine investering van 6,99 niet duur. Dus als je nog een goede bath bucket hebt, maar de stop is kapot dan kan je dat oplossen door een vacuüm stop te kopen. Voor de bad liefhebbers met een klein appartement raad ik aan; koop een bathbucket 50 euro per stuk is de goedkoopste. En dat is niet duur als je ziet hoe lang het bad mee gaat. Dus zet de kaarsjes en de mediatiemuziek maar aan en dan kan ook jij lekker badderen.

Lees meer »

Blog Creatieve dip? Probeer wierook!

Als je net als mij creatief begaafd bent, ben je eigenlijk altijd bezig met dingen ontwerpen of bedenken. Maar wat als je al een tijdje niet nieuws kunt bedenken en je een beetje vast zit. Geen inspiratie, is zo vervelend. Helemaal als je maanden bezig geweest met 1 project en dat het uiteindelijk een groot succes is, kan je net als mij in een creatieve dip terechtkomen. Maar wat doe je om er weer uit te komen? Te lang blijven piekeren is niets voor mij. Na de week elke dag in bed te liggen en op Netflix series bingen heb je dat ook wel weer gezien en wil je wat anders. Ik had op een gegeven moment een helder idee. Ik ging naar een spiritueel winkeltje in Amsterdam Noord, echt een aanrader by the way, en kocht daar voor maar 1,50 een pakje wierook en nog eens 1,50 voor een houdertje. Het was de wierook voor succes. Als je de wierook aansteekt krijg je dus succes. Nou en dat kon ik wel gebruiken. Wat blijkt ik steek de wierook aan en voel mij gelijk zen. Mijn gedachtes stopten met piekeren, ik begon weer te werken en ik kon ook weer lachen. Nooit gedacht dat wierrook dat allemaal teweeg kon brengen, maar ik heb nog nooit 3 euro zo goed besteed.

Lees meer »

Blog Waxmelts voor een heerlijke geur in je huis

Vind jij het ook zo belangrijk om je huis lekker te laten ruiken? Ik kwam Het Geurmeisje tegen en zij verkopen waxmelts. Waxmelts? Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar wat een geweldige uitvinding. Het zijn was blokjes die je in een brandertje doet met een waxine lichtje eronder. De wax smelt langzaam en verspreid een hele lekkere geur door je huis. Bij Het Geurmeisje kan je kiezen uit heel veel verschillende soorten waxmelts. Je kan dus elke keer een andere geur nemen om jouw huis heerlijk laten ruiken.

Lees meer »

Blog Sieraden Bij Jodie uniek en speciaal

Wat doe je als je net even iets extra´s wil doen om er leuk uit te zien? Je koopt een mooie jurk, maar je bent nog niet helemaal tevreden. Als je van oorbellen houdt wil je natuurlijk wel leuke en bijzondere oorbellen. Maar waar kan je terecht? Ik kwam na zoeken op het internet achter de oorbellen en armbandjes van Bij Jodie. Jodie is 32 jaar en moeder van 4 kinderen. Ze maakt alle sieraden zelf. Na succes heeft ze besloten om sieraden te maken en te verkopen. Mooie sieraden voor een lage prijs.

Lees meer »

Blog Waterbesparende douchekop: Voor heerlijke douchemomentjes

Gek op douchen  Als je net als mij gek bent op douchen, dan wil je wel een goede douchekop hebben. Maar wat als je ook nog eens een kop hebt waarmee je water bespaart. Ik ging op weg naar Karwei en liet mij adviseren over welke douchekop het beste bij mij zou passen. Zo kwam ik bij de waterbesparende douchekop van Grohe uit. Een douchekop met een mooi design en tegelijk vriendelijk voor mijn portemonnee.

Lees meer »

De Silkmix Boho Rok van Tantilly. Ideaal voor in het zonnetje!

De lente is begonnen en de zomer komt eraan. Hoe fijn is het dan om een rok te hebben, waardoor je je helemaal vrouw voelt? Heel fijn, toch? Een website die je echt moet bezoeken, voor de juiste lente en zomer rokken is www.tantilly-shop.com. Hier vind je prachtige kleurrijke rokken met een verhaal.

Lees meer »

Kleurrijk en bijzonder! Tantilly´s kleding

Als blogger krijg ik vaak de mogelijkheid om te schrijven over verschillende kleding. Nu kreeg ik de kans om de De Silkmix Boho Rok in combinatie met een blauw Ikat vestje aan mijn kledingkast toe te voegen. Samen met nog hele schattige armbandjes die de outfit helemaal afmaken.

Lees meer »