Nieuwe info mei 2024:

A story about death Sharita is een engel des doods. Zwart komt daarachter en wil de dood worden, zodat ze samen kunnen zijn. Op de dag dat de dood en de engel des doods worden gekozen zien Sharita en Zwart elkaar voor het eerst. Sharita is gelijk verliefd. Als Sharita wordt gekozen als engel des doods, kiest ze Zwart als haar partner. Zwart die zijn geheugen heeft is blij en samen leven ze een leven als engel des doods en de dood. Sharita is 16 als ze elkaar voor het eerst tegenkomen. Zwart zingt If I could tell her en Sharita snapt het. Samen brengen ze zielen naar het land van de levende zielen. Ze hebben een liefdesleven. Duella is ze weer eens kwijt. Zwart neemt haar mee naar de onderwereld en vertelt haar alles wat hij weet over duivels, onderwerelden en de verschillende soorten hel. Als de dood en de engel des doods, moeten ze soms ook criminelen naar de hel brengen. Zwart is 18 jaar ouder dan Sharita. Ze krijgen Savannah en als zij zeven is  gaat ze dood en plegen Sharita en Zwart opnieuw zelfmoord om bij hun dochtertje te zijn. In het grote hiernamaals is Sharita verdrietig, want Savannah wordt telkens niet ouder dan zeven. Zwart troost haar en zegt voor alles is een oplossing. Ze maken zich klaar voor een volgend leven, dit keer als heksa. Sharita reincarneert als heksa en Zwart is een reiziger die ze ontmoet als ze zestien is, maar dat is een verhaal voor een andere keer.

A story about death is het negende deel  in de Sharita Chronicles. Door Cruella vindt Zwart het leven als de dood niet leuk. Sharita is de angel of death en hij is de death geworden, maar hij heeft telkens verdrieta, verdriet, als er iemand doodgaat. Als hij door de oudere vrouw erachter komt dat het Cruella is die de pest heeft veroorzaakt en dat mensa´s doodgaan, omdat het hun tijd is, voelt hij minder verdriet. Cruella heeft een glazenbol en kan daarmee Sharita en Zwart in de gaten houden, maar in dit leven lukt het haar niet ze voorgoed creatief te martelen.

Sebastian is bevriend met Zwart en Sharita is bevriend met Eli en zo komen ze alle vier weer samen. Eli en Sebastian leven ook daar waar de  dood woont. Met zijn viertjes proberen ze de kerk tegen te houden. 

Synopsis

In een tijd hier ver vandaan leefde een hele mooie ziel. Toen hij doodging, werd hij gekozen om de nieuwe dood te zijn. Zielen overbrengen van de aarde naar het hiernamaals. Zijn naam was Eric. Hij wilde heel graag deze mooie functie, maar toen hij begon met werken, voelde hij zich keer kop keer schuldig over dat er iemand doodging. Dat komt door Cruella, een duivelin. Hij ontmoet Deathly, een engel van de dood. En samen krijgen zij de taak om zielen naar het hiernamaals te brengen. Lukt het Death om zijn schuldgevoel kwijt te raken?

Playlist alle liedjes

Dear Evan Hansen If I could tell her, Als Death in opleiding zit en Deathly ontmoet. Hij durft haar niet te zeggen wat hij voor haar voelt, daarom zingt hij er een liedje over.

Wicked, I´m not that Girl. Liedje Deathly als ze onzeker is over de liefde tussen haar en Zwart. Aan het einde van het liedje, I am that girl.

Wicked, Defying Gravity.  Cruella die geeft Death schuldgevoelens als er iemand doodgaat, waardoor zijn werk niet leuk is. Als Death wordt gekozen als de nieuwe dood zingt Cruella are you happy now. Cruella probeerde tegen te houden dat hij en zij gekozen werden, omdat het eigenlijk Zwart en Sharita zijn en zij hen wilden martelen.

Marco Borsato, Afscheid nemen bestaat niet. Als ze afscheid nemen omdat het moet vanwege de opleiding.

Acda en de Munnik Maan Typhoon, Als ik je weer zie. Duet Death en Deathly, tweede nummer in het jaar alleen. Drie zingen mee. Death, Deathly en hun beste vriend en vriendin. Vrolijk nummer en als ze elkaar weer zien zijn ze heel erg blij en ontroerd.

Phill Collins, On my way, Death zingt dit tegen Deathly, dat hij terugkomt na een jaar. Ze zijn allebei blij, hij komt naar huis, eindelijk. Hij heeft zijn opleiding goed afgerond en mag zichzelf Death noemen.

Joe Buck, Wat als. Als Death een jaar alleen moet zijn vanwege zijn opleiding en afscheid van Deathly neemt. Na een jaar kunnen ze weer samen zijn. Ik wil dat je weet hoeveel ik om je geef en dat ik van je hou.

Marco borsato en Do, Voorbij. In het jaar alleen zingen ze dit. Duet. Over hoeveel ze elkaar missen. De kracht van Tweelingzielen zorgt ervoor dat ze een jaar alleen kunnen zijn.  

Justin Timberlake, Mirrors. Death en Deathly zijn twin souls. Minder popachtig nummer, maar de kern is goed. Death zingt het tegen Deathly. Achtergrond muziek.

Volumia, Blijf bij mij. Als ze elkaar weer zien. Blijf bij mij, ik wil jou echt nooit meer kwijt. Ze zijn blij en zijn vrolijk om weer samen te zijn.

Wicked For good. Deathly zingt dit tegen haar dochter Savannah, die een opleiding doet om Engel des doods te worden. Ze krijgt zelfvertrouwen door haar moeder.

Wicked, Popular, de dochter van Death and Deathly krijgt een vriendinnetje die haar populair maakt . Ze krijgt een make over en iedereen vindt haar daarna mooi en lief.

The Lion King, Endless night. Death mist zijn aardse vader. Hij vraagt hulp aan zijn vader en die zit in levende zielenland. Maar hij heeft het heel druk telkens, waardoor Death zich eenzaam voelt. Zijn vader helpt mee met de bibliotheek van Henk de Klopgeest. Maar na een tijdje kan hij zijn vader weer zien.

Beethoven Fur Elise, Er gaan steeds meer mensen dood aan de pest. De kerk zit hier achter en Cruella. Als de verschillende doden hier achter komen, maken ze een plan waardoor de pest verdwijnt. Als er geen mensen meer doodgaan aan de pest en iedereen weet dat het Cruella is, bedenken ze samen een vloek waardoor Cruella uitgeschakeld is. Iedereen denkt dat ze dood is, maar niets in minder waar.

Wicked, Dear Old Shiz, Bij de ceremonie dat Death and Deathly gekroond worden als de dood en engel des doods. Nu heten jullie Death and Deathly en kunnen jullie jullie oude namen Sharita en Zwart achter laten.

Wicked, Wonderful. Henk met de zweetvoeten zingt dit tegen Cruella als ze niet in hem gelooft en laat weten dat iedereen van het kwaad hem wonderful vinden en het blijkt dat ze hem nodig heeft en zegt ok then I say niet opkankeren.

Wicked, Something Bad. Death komt erachter dat hij door Cruella zoveel schuldgevoelens heeft. De oudere vrouw uit levende zielenland bezoekt hen en vertelt dat het Crusefix is die de pest heeft bedacht en dat Zwart zich schuldig voelt. Het is een vloek. Door de oudere vrouw ziet hij in dat het doodgaan bij het leven hoort en dat hij daar zich niet schuldig over hoeft te voelen. Het hiernamaals is nodig, zodat zielen zich kunnen opladen. Na het gesprek met de oudere vrouw voelt hij zich niet meer schuldig en wordt de vloek van Cruella opgeheven.

Wicked, A sentimental Man. Henk met de zweetvoeten bezoekt Cruella en hij zegt dat ze hun met rust moet laten. Hij is dienaar van de dood en voelt aan dat Death en Deathly hun gaan verslaan. Henk met de zweetvoeten wil een vaderfiguur zijn voor Deathly en Death. Dan worden ze crimineel en horen ze bij het kwaad. Maar Cruella wuift hem weg en zegt opkankeren.

Wicked, No Mourns. Iedereen denkt dat Cruella dood is, maar op het einde van de film, zie je haar en zegt ze Untill a new life Zwart en Sharita. Hehehe evil laugh.

Het volgende deel