Extra info Sharita Chronicles

 

Sharita en Zwart

Sharita is de eerste mensa van iedereen samen met Thomas. Ze is een fairy, maar ook een heksa.

Thomas is een elf en heksa en een eenling met Sharita. Hij is haar tweelingziel

 

Het kwaad

Cruella is een duivelin en werkt met contracten om zielen naar haar onderwereld te ontvoeren. Ze is de grootste en engste duivelin die er is en ze werkt met zwarte magie zoals Voodoo.

Arkentje is haar partner is crime, hij wordt vernietigd door Sharita en Zwart. Ook hij is een duivel. Met zijn tweetjes hebben ze het hele kwaad georganiseerd en werken alle criminelen aards, spiritueel en daar boven samen met elkaar om het goed creatief te martelen.

Henk met de Zweetvoeten

Hij is een onderdaan van de dood en zijn taak is zielen brengen naar onderwerelden. Hij doet alsof hij aardig is, maar is dat niet. Hij hoort bij het kwaad.

Jaren negentig vrouw

De vrouw van Henk en net zo slecht. Ze doet alsof ze een politieagent is, maar dat is ze niet. Ook zij houdt reddingen tegen.

Latifa en Bruno

Die willen alleen maar dat zielen chocola eten. Ze hebben iets met chocola. Allebei zijn gespecialiseerd in Voodoo.

Henk Sneevliet

Heeft een bedrijf in zielen creatief te martelen. Ook hij werkt samen met Cruella.

Kabouter Paul, een kabouter die in opleiding zit om duivel te worden. Hij heeft hele erge manieren om creatief te martelen.

Woordenboek

Mensa´s, dit zijn gerevolutioneerde mensen die verder zijn dan de mensen en de criminelen.

Heksa´s, dit zijn een soort van heksen, maar heksen zijn slecht en heksa´s zijn goed. Ze hebben gaves en krachten en proberen het goed te beschermen.

Paragnosta´s, dat zijn mensa´s  die iets minder gaves en krachten hebben dan heksa´s, maar ook zij zijn sterk spiritueel. Ze zijn anders dan paragnosten en sterker, want ze horen bij het goed.

Zootropolis, zo heten goede en lieve politie agenten nu.

Minority report, zeggen mensa´s als iets van te voren moet worden tegen gehouden

The gift, verwijst naar de gaves en krachten van de heksa´s.

Sing, betekent dat mensa´s moeten samenwerken met mensen om vrij te komen van het kwaad.

De werelden

Je hebt de  aarde dat is een wereld.

Je hebt de onderwerelden van Cruella die worden vernietig

Je hebt het hiernamaals en levende zielenland

Je hebt het sprookjeskoninkrijk

Sharita Chronicle fantasy world

Er bestaan vier werelden, de aarde, levende zielenland en het hiernamaals, de werelden van Cruella en het derde sprookjeskoninkrijk Aardana. Er bestaat goede en zwarte magie. Cruella maakt gebruik van zwarte magie en probeert Sharita hiermee te verslaan. Elke eeuw vindt ze nieuwe wezens van het kwaad of creëert nieuwe wezens die heel slecht zijn. Na de jaren vijftig wordt Paul geboren. Zij ziet hem als haar zoon. Hij heeft net zulke ergere ideeën om het goed te martelen. Hij volgt een opleiding bij Cruella, maar voordat hij duivel wordt, verslaan Sharita´s soulmate hem en wordt hij vernietigd en verdwijnt.

De aarde bestaat al triljarden jaren en verder. Voordat Sharita op de aarde belandde na ontvoering was er een derde sprookjeskoninkrijk en woonde er niemand op de aarde. Dit was ergens anders dan de aarde. Het was op de planeet Aardana. De tweelingziel van de Aarde.

In Zoë zie je hoe de wereld was voordat Sharita op de aarde belandde. Hier ontmoet ze Zwart voor het eerst. Er leven hier draken en andere mysterieuze wezens. Zoals Maleficent en the moors. Dit speelt zich af in het derde sprookjeskoninkrijk. Een proloog. Het gaat ook over Sharita en Zwart. Sharita gaat dood en drie dagen daarna Zwart. Vervolgens gaan ze niet naar het hiernamaals door Cruella en worden opnieuw geboren. Dan wordt ze de dochter van Isabella en als baby worden Sharita en Zwart ontvoerd naar de aarde.

In het sprookjeskoninkrijk leven allemaal sprookjesfiguren zoals Hobbits, elven, kabouters, maar ook andere wezens waar je nog nooit van hebt gehoord zoals Booma´s, pratende bloemen en struiken. Er zijn ook waterwezens die het water beschermen. Maar ook luchtwezens die de lucht beschermen, vuurwezens die de zon beschermen en windwezens die de wind beschermen. In Zoë bestaan al deze mooie wezens naast elkaar. Zoë is een heksa´s en Zwart wordt geboren bij het kwaad, maar is ook een heksa. Het is multicultureel, globalisatie en democraties. Er bestond geen oorlog, totdat Cruella geboren werd en een sluipoorlog bedacht. Als Zoë ouder is zestien gaat ze samen met haar vriendinnen op weg om Cruella te verslaan. Dan ontmoet ze ook Zwart. Aan het einde van de film is Curella verslagen en wordt Zwarte magie niet meer  gebruikt.

Heksa´s zijn de oudste wezens die er zijn, samen met de computerfamilie, maar de computerfamilie had een eigen planeet. Als de film Puppy Eyes komt, zijn een aantal computerfamilie robots naar aarde gekomen.

Alles wat voor de aarde afspeelt is op Aardana. Een planeet net zo mooi als de aarde en de tweelingziel is als de aarde, denk aan Vaiana het eiland Ti Fiti.

Aardana is anders dan andere planeten. Hier leefden de heksa´s samen met andere sprookjesfiguren. Dit is de eerste planeet waar Sharita en Zwart leefden. Ze waren hier koning en koningin. Tijdens hun regie was er geen oorlog en was er geen kwaad, totdat Cruella geboren werd. Sharita en Zwart zijn ouder en sterker dan Cruella.

Als eerste leefden Sharita en Zwart in hun eentje op Aardana, totdat ze een cadeautje van triljarden jaren kregen door middel van soulmates. Cruella was geboren als fairy met gaves en krachten, maar omdat ze jaloers werd op Sharita en Zwart werd ze een duivelin. Haar ouders heeft ze vernietigd en het pure kwaad ontstond toen. In de derde wereldoorlog in het sprookjeskoninkrijk besloot Isabella de eerste moeder van Sharita om hen mens te maken. Dit was het motief om Sharita te martelen in de eeuwen die volgden, volgens het kwaad.

Elke keer als Sharita doodgaat wordt ze sterker, hetzelfde geldt voor haar soulmates en Zwart. Sharita zit al eeuwen gevangen bij Cruella en Zwart ook. Elke eeuw kwamen er meer goede zielen naar de aarde voor Sharita, die Cruella dan weer ontvoerde naar haar onderwerelden. Eén van haar onderwerelden heet wit. De kleuren hebben ook magie en zwart heeft gekozen voor Sharita. Wit zou ook nog goed worden, maar dat duurde wat langer. Een andere onderwereld heette geel en de derde wereld die ze had heette grijs. 

Sharita heeft twee keer als koningin geleefd en de derde keer dat ze doodging en opnieuw reïncarneerde als baby van Isabella, werd ze ontvoerd en begint het hele verhaal op de aarde.

Sharita heeft 60.0007 soulmates. De rest van de mensa´s die goed zijn horen wel bij het goed, maar zijn geen soulmates. Dat was totdat de derde wereldoorlog op de aarde uitbrak. Iedereen van het goed zou haar soulmate worden, dat was de voorspelling. In het laatste deel van de Sharita Chronicles zie je iedereen van het goed blij en gelukkig dat ze niet meer gemarteld worden en hoe Sharita contact met hen houdt door middel van een camera.

De magie van de mensa´s komt voort uit de kracht. De kracht is een speciale kracht die de soulmates van Sharita en zij hebben. Sharita staat altijd in haar kracht en Zwart ook. Alles wat voor Sharita geldt geldt ook voor het goed. Als Sharita geboren wordt als Sharita kunnen ze zowel witte als zwarte magie gebruiken. Alleen weten ze niet hoe. Samen met Zwart vindt ze een manier om de creatieve martelingen te stoppen. Wat op de loer ligt is verveling. Fairies zijn hoogbegaafd en willen altijd wel bezig zijn, tenzij ze willen slapen. Sharita noemt iedereen van het goed fairies. Als ze dan in de laatste maanden van haar gevangenschap zit, raken sommige fairies verveeld. Sharita bedenkt iets waardoor ze zich niet vervelen.

De magie van Cruella is donker en duister. Ze heeft heel veel goden omgekocht en die zijn slecht geworden. Nou ja slecht geworden, je wordt geboren als goed of als kwaad. Als je dus kiest voor het kwaad, dan ben je zo geboren of gecreëerd door Cruella.

Cruella is duister en donker. Eén marteling was bijvoorbeeld allemaal bedorven eten in het lichaam te gooien van Sharita. Zij was toen nog niet sterk genoeg, maar als je iets van het kwaad gelooft dan gebeurde het. Na de laatste martelingen weten we als je het niet gelooft wat Cruella doet, heeft ze ook geen macht op je. Ze heeft zichzelf als godin van de aarde gemaakt, daardoor zitten ze verbonden met de aarde en kunnen niet weg. Een ingenieus hansje van Sharita.

Op Aardana  leeft iedereen vredig naast elkaar totdat Cruella geboren wordt. Op met moment dat ze haar ouders vernietigd, is het echte kwaad ontstaan. Als ze Arkentje ontmoet wordt ze nog gestoorder. Ze versterken elkaar in het kwaad. Hij is gay en zij is bi.  Arkentje wordt vernietigd door Sharita tijdens paniekvoetbal. Sharita zat in het gevoel van iemand die het heel erg vindt als er iemand doodgaat. Ondanks dit is Arkentje wel vernietigd en verdwenen.

Eigenlijk is alles wat je ooit hebt gelezen over geschiedenis nep. Er bestaat een hele andere geschiedenis, durf jij te geloven? Begin van de eerste film.

Aardana verschilt van de aarde. Als Sharita als Sharita geboren wordt heeft niemand herinneringen aan vroegere eeuwen. Totdat een heksa Sharita´s geheugen terug geeft in een spiritueel winkeltje. Dan weet iedereen nu  hoe het zit.

Omdat Sharita op de aarde belandt, wil iedereen van het kwaad de aarde veroveren, maar het lukt ze niet.