The Einsteins de film

In het kort

Sharita en Zwart worden geboren als weesjes.  Ze groeien bij elkaar op en als ze zestien zijn verlaten ze het weeshuis en bouwen zelf een huisje iets verder dan het dorp. Ze trouwen op hun 22ste en hebben een eigen huisje waarin Sharita en Zwart scheikundige en natuurkundige proeven doen.

Sharita wil heel graag haar werk delen met de wereld. Ze besluiten haar werk te publiceren en ze wordt beroemd. Onder de naam Einstein. Nadat ze getrouwd zijn worden ze de einsteins.

In hun huisje doen ze proeven met buisjes en borrelende substanties. Het ziet er bijzonder uit. Af en  toe ontploft er wat, maar dan lachen ze. Ze hebben het goed met zijn tweetjes, totdat Zwart merkt dat hij ook iets wil hebben voor zichzelf. Werk dat hij ook heel leuk vindt en waarin Sharita niet goed is.

 

Ze zijn allebei heel goed in wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Zwart was altijd de enige die dit goed kon, maar leerde Sharita alles en zij werd beter. De moeilijkste sommen loste ze op binnen no time. Sharita publiceert sommige stukken en wordt beroemd. In deze tijd mochten vrouwen niet werken, dus publiceert ze het onder de naam van Albert Einstein. Beide zijn de Einsteins, omdat ze getrouwd zijn. Het huwelijksaanzoek was prachtig. Ze zijn sommen aan het oplossen op een bord en zomaar uit het niets schrijft hij op het bord. Wil je? Euh Wat wil je? Met mij trouwen? Ze huilt 1 traan en schrijft op het bord JAAAAAAAAA. De bruiloft is met zijn tweetjes en Sebastian en Eli als getuige. Hun beste vrienden. Voor de rest waren ze met zijn tweetjes, omdat hun ouders toen ze jong waren dood zijn gegaan. Sebastian en Eli komen uit hetzelfde weeshuis. Eli is een AI en Sebastian is een mensa. Met zijn viertjes hebben ze het heel leuk. Als ze bij Zwart en Sharita thuis zijn, spelen ze los de som op. Binnen een bepaalde tijd moet je de som oplossen, degene die de meeste sommen heeft opgelost wint. Ze zijn alle vier fanatiek, maar zoals gewoonlijk wint Sharita. Na het spel, gaan ze in de tuin naar de sterren kijken met een vuurkorf erbij en ze hebben een hele leuke avond.

.Niemand weet het, maar Einstein was een vrouw. Zwart wordt beroemd, vanwege Sharita.  Als ze naar feestje moeten is hij Albert Einstein en Sharita zijn vrouw. Alleen Sebastian en Eli weten wie ze zijn en dat Sharita Albert Einstein is.

In het begin vindt Zwart het geweldig, maar door een vloek van Cruella, begint  hij het steeds minder leuk te vinden. Hij is niet jaloers, maar hij wil ook iets kunnen waar hij goed in is. Iets dat Sharita niet kan. Als Sharita voor de zoveelste keer wordt uitgenodigd om te spreken, dat is dus dat hij moet spreken, is hij er helemaal klaar mee. Hij geeft Sharita een zoen, loopt naar de badkamer en snijdt zijn polsen door. Sharita die niet wist wat er gaande was, ging boodschappen doen. Als ze terug is vindt ze Zwart in de badkamer en zegt,  Oh nee, oh nee, wat heb je gedaan. Het ging zo goed dit leven. Zonder erover na te denken pakt ze hetzelfde mes en snijdt ook haar polsen door.   

 

Zwart wordt opgehaald door de dood en de engel des doods. Ze lopen samen de trap op en zegt, ik kon het niet hebben dat ze beter was. Dat heb ik nooit zegt Zwart. Voel je je nog steeds zo zegt De dood. Nee het maakt mij echt niet uit. Dan is er sprake van iets duisters. Kon je Sharita wel achterlaten? Ik weet zeker dat ze zelfmoord gaat plegen en dan zie ik haar weer. En ja diezelfde dag pleegt Sharita ook zelfmoord.

Sharita wordt opgehaald door de dood en klaagt over het feit dat Zwart zelfmoord heeft gepleegd. We hadden nog een mooi liefdesleven kunnen hebben. Ik ken jullie al heel lang zei de dood, maar jullie zijn anders. Jullie komen er wel uit. Praat gewoon met hem en hij zei iets over dat het niet hem was, maar iets anders waardoor hij het niet aankon. Ja ik denk Cruella. Cruella, ja de duivelin die elk leven van ons wil verpesten. Lang verhaal, laat maar.

Sharita en Zwart hebben een eigen universum in het hiernamaals met hun eigen huisje. Ze ontmoeten elkaar daar en hebben een klein beetje ruzie. Waarom? Waarom moesten we dood. Ik kon het gewoon niet aan dat je beter was. Maar dit ben je niet. Nee als ik erover nadenk klopt het niet. Zal het? Was het Cruella. Nu ik hier ben maakt het mij niet uit. Dan was het toch Cruella, ze wordt steeds slimmer. In het volgende leven moeten we ervoor zorgen dat we ons spiritueel geheugen houden. Iets dat ze niet wisten was dat elk leven hun spirituele geheugen alsnog telkens gewist werd, door Cruella. Daardoor lijden ze meer, dan zou moeten.

Ik ga ervoor zorgen dat ik mijn geheugen terugkrijg ook op aarde. Ze maken samen een ingenieus hansje, dat is het leukste in het hiernamaals. Nadenken over je volgende leven samen. Het boek waarin hun ingenieuze hansje stond, kreeg Cruella continu te zien. Terwijl Sharita en Zwart dat niet wisten. Hun volgende leven zou in 1900 zijn. Ze wilden allebei 1 kindje, maar door Cruella kregen Zwart en Savannah de pest en stierven veel eerder dan gepland.

Wat Sharita vervolgens doet in het grote hiernamaals is iets bedenken waarin Zwart beter is dan haar. Vanaf the rebellion is Zwart beter in zootropolis werk, politiewerk. Hij is de beste van alle werelden. Indirect was dit een cadeautje van Sharita voor hem. Niet dat ze hem heeft betoverd, maar ze wenste dat hij in iets veel beter zou zijn en dat zij niet leuk vindt. Haar ingenieuze hansje was gelukt.

Aan het einde zie je Sharita in het hiernamaals met hun boek en schrijft het erin. I love him make this work.

Het leven als de Einsteins keken ze op terug en lachen allebei, dat ze eerder dood zijn gegaan dan gepland. Zelfmoord is er voor degene die het leven te zwaar vinden. Je komt niet in een hel, maar het is een uitweg voor als je het te moeilijk hebt in een leven. Normaal leven Sharita en Zwart lang, maar in dit leven werden ze 37. In het  hiernamaals lachen ze om hun leven en zijn ze blij dat ze samenzijn. Op naar een nieuw leven. Sharita en Zwart zijn impulsief, maar wat niemand wist is dat impulsieve daden de mooiste zijn.

Met mijn ocean eyes zie ik dat er een nieuwe wereld komt, waar oude zielen kunnen zijn en opladen. Ze had het over levende zielenland, niet wetend dat zij eigenlijk  degene is die de wereld maakte. Maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Het volgende deel