Scar de film Koepelversie Luisterboek

Playlist alle liedjes

Film Pitch Scar

In "Scar" volgen we het leven van Ella, een jonge vrouw van 22 jaar die worstelt met borderline en automutilatie. Door zichzelf te snijden in haar armen probeert ze haar innerlijke gevoelens en emoties te verwerken, een destructief patroon dat ze maar moeilijk kan doorbreken. Ondanks haar innerlijke strijd heeft Ella een liefdevol netwerk om haar heen en droomt ze ervan om een eigen bedrijfje te starten.

Wanneer Ella de charmante Alex ontmoet, wordt haar leven op zijn kop gezet. Ondanks zijn liefde en begrip voor haar situatie, maakt hij zich zorgen wanneer hij ontdekt dat Ella zichzelf pijn doet. Hij begrijpt haar verdriet, maar wil haar helpen om op een gezondere manier met haar emoties om te gaan.

De film is doordrenkt met moderne dans en muziek uit de jaren negentig, die de diepgaande emoties van Ella en de personages weerspiegelen. Als Ella en Alex samen op vakantie gaan in hun bescheiden appartementje, creëren ze een denkbeeldig strand met een pot zand, waar ze hun dromen visualiseren en zich vrij voelen.

Terwijl Ella en Alex dieper in hun relatie duiken en snel samenwonen, wordt het contrast tussen de duisternis van Ella's innerlijke strijd en de roze tinten van hun liefde steeds duidelijker. Ella's worsteling met automutilatie wordt geleidelijk aan blootgelegd, eerst aan haar vriendje, dan aan haar ouders en uiteindelijk aan haar vrienden.

Als een oude ziel die zich vaak niet begrepen voelt, groeit Ella doorheen de film naar zelfacceptatie en liefde. Aan het einde van de film heeft ze haar eigen bedrijfje opgestart, een symbool van haar kracht en veerkracht. De film doorbreekt het taboe rondom automutilatie en laat zien dat het mogelijk is om jezelf te omarmen en van jezelf te houden, ondanks de littekens die het leven heeft achtergelaten.

Met indrukwekkende beelden van moderne dans, pakkende muziek en een krachtige boodschap van hoop en acceptatie, zal "Scar" een inspiratie zijn voor anderen die zichzelf herkennen in Ella's strijd. Het dragen van truien met gaten bij de handen, net zoals Ella's personage doet, wordt een symbool van trots en acceptatie voor degenen die worstelen met automutilatie.

Uitleg Muziek

All Saints, Pure Shores introductie scherm, Ella luistert het nummer op haar telefoon met koptelefoon op en loopt over straat in New York.

Atomic Kitten, Eternal Flame, achtergrond muziek

Westlife ,If i let you go, In het midden van de film als Ella zegt dat ze te destructief is voor Eric. Hij wil haar niet loslaten. Ze zijn Twin Souls.

Five, Got the feeling, Als Ella haar bedrijfje start met een goed gevoel. Ze tekent veel en wil daar iets mee. Mensen helpen en een beetje verdienen. Ze zit op straat en verkoopt portretten op straat. Later neemt ze een atelier en heeft ze exposities. Eigen tekeningen zoals armen met littekens. Hart dat bloed, tranen in het zwart. Ze gaat mensen helpen die automutileren. Ze mag zelfs presentaties geven over haar verhaal. Maar ze vertelt niet alles, maar haar tekeningen helpen.

Five, Keep on Movin. Als Ella onzeker is over haar tekeningen. Eric zegt dat ze moet volhouden en door moet gaan.

TLC, Waterfalls, Als Ella met haar vriendinnen het leuk heeft. Met zijn drietjes zingen ze dit nummer, Go go chazing your goals in plaats van chazing waterfalls.

TLC, Unpretty, Ella´s haat tegen zichzelf. Ze voelt zichzelf unpretty.

T spoon, Mercedez benz. Als ze geld nodig heeft van haar moeder en liefdevol geld kan lenen. Oh mom could you by me a mercedez benz.

All Saints, Under the bridge. Als ze alleen door de stad loopt en nadenkt over haar eenzaamheid. Een hele mooie moderne dans komt hierbij.

Michael Jackson, Black or White. Als Eric tegen Ella zingt dat het niet uitmaakt de littekens. It don´t matter if you´re black or white. Het maakt hem niet uit.

T spoon, Someone loves you honey. Vriendinnen Ella, dat ze van haar houden.

Peter Andre, Mysterious girl, Eric zingt dit om haar op te vrolijken Ella.

Witney Houston, My Love is your love. Duet Ella en Eric. Herschreven. Als ik wakker wordt in de derde wereldoorlog dat hou ik nog steeds van jou. Inspiratie

City High, Anthem. Achtergrond muziek

Dear Evan Hansen, You will be found. Als ze op de grond ligt in de badkamer en gered wordt door Eric. Hij brengt haar gelijk naar het ziekenhuis. Hij tilt  er op en draagt haar naar binnen in het ziekenhuis.

Katja Schuurman, Wereldmeid herschreven in het Engels. Achtergrondmuziek

Linda Roos en Jessica. Alles of niets. Ella heeft borderline en dit nummer is achtergrondmuziek

Pink, It hurts to be human. Ella zingt dit nummer. Iedereen is erbij en begint haar beter te snappen.

 S Club 7 ,Bring it all back. Samen met vriendinnen. Positief nummer om Ella een goed gevoel te geven. Ella is niet afhankelijk of zielig, maar ze heeft het af en toe moeilijk met zichzelf. En dan automutileert ze. Dat is zelfbeschadiging.