Scar de film Koepelversie Luisterboek

Playlist alle liedjes

Synopsis

Scar gaat over een vrouw van 22, die automutileert. Ze snijdt in haar armen om gevoelens en emoties te verwerken. Ze heeft een liefdevol netwerk en ze wil zelfs een bedrijfje starten. Lukt het Ella om niet meer haar eigen vijand te zijn en het verdriet te verwerken?

Meisje van 22 heeft borderline en automutileert. Ze ontmoet een jongen die heel veel van haar houdt. Als hij erachter komt dat ze zichzelf in haar armen snijdt is hij bezorgd, maar begrijpt dat ze verdriet heeft. Ze heeft verdriet, omdat ze zich heel alleen voelt. Er komt moderne dans in voor en zang. Allemaal liedjes uit de jaren negentig. Ze ontmoet een jongen waar ze gelijk verliefd op wordt. Het zijn studenten, dus hebben weinig geld. Ze gaan op vakantie in hun eigen appartementje, ze gaan snel samenwonen. Ze hebben een pot met zand en met dat zand visualiseren ze dat ze op vakantie zijn bij het strand. Veel moderne dans, maar ook streetdance en mooie liedjes uit de 90 jaren. Het gaat erom dat ze automutileert en van zichzelf gaat houden. Eerst komt haar vriendje erachter, dan haar moeder en vader en dan haar vrienden en vriendinnen. Ze is een oude ziel en voelt zich vaak niet begrepen, aan het einde van de film heeft ze haar eigen bedrijfje. Contrast tussen zwart en roze. Taboe op automutileren wordt doorbroken. En ze draagt net zoals Evan lange mouwen met gaatjes bij de handen. Wat er gaat gebeuren is dat meiden en jongens die dit doen herkenning vinden en zich niet meer hoeven te schamen en truien met gaten bij de handen laten gewoon zien dat je automutileert.

Muziek

All Saints, Pure Shores introductie scherm, Ella luistert het nummer op haar telefoon met koptelefoon op en loopt over straat in New York.

Atomic Kitten, Eternal Flame, achtergrond muziek

Westlife ,If i let you go, In het midden van de film als Ella zegt dat ze te destructief is voor Eric. Hij wil haar niet loslaten. Ze zijn Twin Souls.

Five, Got the feeling, Als Ella haar bedrijfje start met een goed gevoel. Ze tekent veel en wil daar iets mee. Mensen helpen en een beetje verdienen. Ze zit op straat en verkoopt portretten op straat. Later neemt ze een atelier en heeft ze exposities. Eigen tekeningen zoals armen met littekens. Hart dat bloed, tranen in het zwart. Ze gaat mensen helpen die automutileren. Ze mag zelfs presentaties geven over haar verhaal. Maar ze vertelt niet alles, maar haar tekeningen helpen.

Five, Keep on Movin. Als Ella onzeker is over haar tekeningen. Eric zegt dat ze moet volhouden en door moet gaan.

TLC, Waterfalls, Als Ella met haar vriendinnen het leuk heeft. Met zijn drietjes zingen ze dit nummer, Go go chazing your goals in plaats van chazing waterfalls.

TLC, Unpretty, Ella´s haat tegen zichzelf. Ze voelt zichzelf unpretty.

T spoon, Mercedez benz. Als ze geld nodig heeft van haar moeder en liefdevol geld kan lenen. Oh mom could you by me a mercedez benz.

All Saints, Under the bridge. Als ze alleen door de stad loopt en nadenkt over haar eenzaamheid. Een hele mooie moderne dans komt hierbij.

Michael Jackson, Black or White. Als Eric tegen Ella zingt dat het niet uitmaakt de littekens. It don´t matter if you´re black or white. Het maakt hem niet uit.

T spoon, Someone loves you honey. Vriendinnen Ella, dat ze van haar houden.

Peter Andre, Mysterious girl, Eric zingt dit om haar op te vrolijken Ella.

Witney Houston, My Love is your love. Duet Ella en Eric. Herschreven. Als ik wakker wordt in de derde wereldoorlog dat hou ik nog steeds van jou. Inspiratie

City High, Anthem. Achtergrond muziek

Dear Evan Hansen, You will be found. Als ze op de grond ligt in de badkamer en gered wordt door Eric. Hij brengt haar gelijk naar het ziekenhuis. Hij tilt  er op en draagt haar naar binnen in het ziekenhuis.

Katja Schuurman, Wereldmeid herschreven in het Engels. Achtergrondmuziek

Linda Roos en Jessica. Alles of niets. Ella heeft borderline en dit nummer is achtergrondmuziek

Pink, It hurts to be human. Ella zingt dit nummer. Iedereen is erbij en begint haar beter te snappen.

 S Club 7 ,Bring it all back. Samen met vriendinnen. Positief nummer om Ella een goed gevoel te geven. Ella is niet afhankelijk of zielig, maar ze heeft het af en toe moeilijk met zichzelf. En dan automutileert ze. Dat is zelfbeschadiging.