Blog nr. 2 Bilderdijkpark

Gepubliceerd op 15 juni 2020 om 18:16

Ik woon toch al meer dan zes jaar in Amsterdam Oud-West. Nu is het zo dat ik laatst op mijn scootertje aan het rijden was op de bilderdijkstraat richting Hugo de Grootplein en kwam ik langs het schattige parkje dat onder de naam valt Bilderdijkpark. Hier zit een cafeetje Druis waar je een heerlijk koffietje kan halen of in de heerlijke zomertijden het verfrissende biertje. Voor mij ideaal, dichtbij mijn huisje en niet alle drukte van het Vondelpark. Dat ook soms heel leuk is, maar op de rustige dagen is dit parkje ideaal. Je mag er met je hondje lopen, maar wel aan de lijn. Ook dat is prettig, voor als je even geen zin hebt in springende en wilde loslopende enthousiaste hondjes. Het park bestaat uit een kleine rondvormige cirkel met een paar uitwijkingen naar links en rechts. Het ligt langs de bilderdijkstraat, maar met je koptelefoon op, luisterend naar je favoriete muziek, heb je nergens last van. Het ligt dus een beetje verscholen en verstopt, maar zodra je er een keertje bent geweest, ga je zeker nog een keer. Oh ja hou wel rekening met heel veel moeders met kinderen. Blijkbaar is dit plekje ook fijn voor moeders met kids. Voor mij geen probleem, even een praatje en verder met mijn rustmomentje. En daarom is er een koptelefoon uitgevonden, kan je je lekker afsluiten als het te druk wordt.  

Bilderdijkpark in een notendop! Mij op een selfie en natuurlijk mijn trouwe metgezel Bella!

Cafeetje Druis. Gezellig knus en een extraatje waar je naartoe kan voor de nodige non- of alcoholische versnaperingen.

Het park is dus geschikt voor hondjes, waar je lekker in je eentje een boek kan lezen of samen met vrienden gezellig kan chillen onder het genot van een drankje bij Druis. Ik ruim altijd netjes de poepjes van Bella op, maar volgens mij is dat niet verplicht. Het is in ieder geval een goed alternatief voor het overvolle Vondelpark. 


Reactie plaatsen

Reacties

Magda van Tilburg
3 jaar geleden

Wat een heerlijke blog over een niet zo vanzelfsprekend parkje! Bella ziet er geweldig uit in dat groen, met die schattige kooltjes van ogen! Geniet er zoveel mogelijk van in deze rare corona-zomer, lieve Sharita!