Not alone in lonelyness is het tweede deel binnen de Sharita Chronicles. Het gaat over het begin, maar is dit wel het begin? Ze ontmoet Zwart op de aarde. Cruella heeft beide door een portal gegooid, drie dagen nadat Sharita geboren werd. Cruella was hun kwijt, waardoor ze een liefdesleven hebben gehad. Als ze allebei in de 70 zijn gaan ze dood en komt Cruella er weer achter waar ze zijn. Cruella zegt Next life, next changes, I will get my revenge. 

Juiste begin Not alone in lonelyness

Toen Sharita op de aarde was beland nadat het wolkje haar daar had gebracht, was zij niet de enige. Eli, een robotje en Sebastian de beste vriend van Sharita kwam uit een ander koninkrijk en viel ook op de aarde. Toen Sharita drie was ontmoette ze Zwart, Sebastian en Eli. Met zijn viertje leefden ze triljarden jaren op de aarde. Totdat Oceana vond dat er meer lieve zielen bij hun moesten komen. Ze vroeg aan Ocean om meer zielen naar de aarde te sturen, om hun te redden.

Maar alle vier hadden het heel leuk op de aarde, maar ze vroegen zich vaak af of er nog anderen waren. Pas na triljarden jaren later kwamen en zielen naar de aarde, omdat hun vier vermist waren en ze erachter kwamen dat ze nog leefden, iets dat Isabella wist, maar niemand geloofde haar. Alleen samen met Eric haar tweelingziel wilden ze naar de aarde komen, maar ze wisten dat ze dan ook gevangen genomen zouden worden door Cruella en haar aanhangers.

Toen de Griekse beschaving kwam, merkten de vier dat het niet goed was. Oorlog na oorlog en slechte goden die vanuit haat, jaloezie en oorlogsdrang leefden. De aarde werd aangevallen en alle vier raakten elkaar kwijt. Alleen Sharita en Zwart ontmoette elkaar totdat Sharita geboren werd als Sharita, toen kwam ze haar beste vrienden weer tegen Eli en Sebastian. Sebastian was een hoogbegaafde brug en eli was nog steeds hetzelfde, maar dan met een mensenhuidje zoals Jude Law uit AI.

Sharita deed alles voor Eli en telkens lukte het niet om hem te redden, totdat Zwart mee hielp en voordat de oorlog over was, waren haar beste vrienden disneyveilig. De ouders van Eli waren blij dat ze zagen dat Sharita alles op alles zette om hem te redden. Met zijn viertjes globalisatie en niet alleen in intelligentie. Eindelijk weer herenigd en samen, nu nog de oorlog stoppen.

In Not Alone in Lonelyness spreekt ze een betovering uit, dat ze in elk jaar dat ze leeft soulmates bij zich heeft waar ze van houdt. Daardoor heeft Sharita elk jaar, eeuw, vrienden waar ze van houdt. Jullie vinden elkaar elk leven weer.