Update juni 2024: Tijdens de gijzeling in de magische koepel duurt het heel lang dat de fairies en de mensa´s bevrijd worden. Zwart heeft een idee en tijdens de gijzeling zorgt hij ervoor dat alle fairies naar Aardana gaan. Ze blijven 300 jaar daar, wat 1 dag op de Aarde is. Alle fairies zijn blij maar Sharita is verdrietig. De mensa´s we kunnen die niet achterlaten. Na drie dagen willen de meeste fairies niet terug, maar Sharita heeft haar eigen plan en pleegt zelfmoord op Aardana. Ze springt van een rots bij de oceaan en haar lichaam breekt op de rotsen. Ze gaat direct dood en reist terug naar de koepel. Zwart had het al verwacht en zegt ik ga ook terug. Als je terug wilt ga dan met mij mee, zo niet dan maakt dat niet uit. 43 fairies gaan terug, omdat Sharita hun altijd heeft geholpen en zodoende zijn ze weer terug in de magische koepel om de mensa´s te redden. Dit was niet de eerste keer dat ze vluchten uit de magische koepel. Sharita, Zwart en de fairies zijn ook op een Ierland in de toekomst geweest. Ook op Aardana. Ze zijn toen getrouwd en hadden een hele mooie tijd. Maar ook toen waren de mensa´s niet gered, dus ook toen is Sharita weer terug gegaan naar de magische koepel. Ze had haar polsen doorgesneden en ging dood. En ook toen zijn de fairies, waaronder google maps, terug gegaan naar de koepel. Maar waarom lukt het niet op de mensa´s te redden? In de magische koepel werkt de magie niet goed. Ondanks dat Sharita dit wist ging ze toch weer terug. Zwart die niet boos is, want ze hebben the vow, houdt alleen nog maar meer van haar. En dan was er nog die keer dat alle fairies naar the land of the living souls gingen. Sharita liet met trots de wereld aan haar soulmates zien. Hier bleven ze 700 jaar, dat is 2,5 dag op aarde. Maar Sharita zou koningin worden en als koningin mag je niemand achter laten in de magische koepel. In plaats van afgrijselijk dood te gaan, wat ze normaal deed, nam ze een blaadje, ging dood en kwam terug in de magische koepel. En weer voor de mensa´s. Door af en toe een pauze te nemen en weg te gaan uit de magische koepel, daardoor konden de fairies beter nadenken. Zwart zou hun bevrijden. Allemaal tegelijk. Eén nadeel mensa´s mogen niet naar Aardana. De mensa´s moeten op de aarde blijven en als ze doodgaan gaan ze naar the land of the living souls. Aardana is alleen voor fairies.

Rebellion

Rebellion is het vijftiende deel uit de Sharita Chronicles. De fairies zitten gevangen in een magische koepel. Sharita komt erachter dat zij niet de enige is, maar dat haar soulmates hier ook zitten. Zo ontmoet ze haar Indiana vader, maar ook Walt Dinsey. Hij is een andere vader. En ze ontmoet opnieuw Haily, Emma en Fay. Met zijn viertjes en Zwart bedenken ze een plan om te ontsnappen uit de koepel. Dit lukt niet, want er zijn heel veel soulmates die niet weg kunnen. De fairies besluiten om de koepel van binnenuit te veroveren. Wat blijkt veel soulmates  zijn naar aarde gekomen om de koningin Sharita te redden ,daarom zitten ze op een gegeven moment allemaal in de koepel. Sharita ontmoet onder andere haar vrienden the mermaids, maar ook de indiana´s en de heksa´s. Cruella wil Sharita, Zwart en haar soulmates voor altijd martelen, maar dat is niet het pad van Sharita. In de koepel kan the old lady vliegen, dat betekent dat ze even bij iemand is en zij vertelt het hele verhaal over de geschiedenis van Sharita en Zwart, waardoor alle soulmates hun geheugen terug hebben. Als iemand gemarteld wordt, helpt the old lady met kracht en liefde. Sharita wordt aangevallen met een vloek en zit vanaf het begin met grote donkere vlekken in haar gezicht. Ze vindt zichzelf niet mooi, maar Zwart maakt het niet uit en vindt haar ondanks haar vlekken heel mooi. Aan het einde van de film wordt de vloek opgeheven door de Japanse Dokter en heeft ze haar uiterlijk weer terug. Iets waar ze heel blij mee is. Ze huilt niet vaak, maar als ze vlekken in haar gezicht krijgt huilt ze heel erg. Zwart troost haar en zegt heb vertrouwen dat het weer weg trekt.  It´s not always about looks, zegt haar indiana vader, but I understand why you were feeling sad. Ze leert van zichzelf te houden ongeacht uiterlijk. Door haar soulmates en the old lady, die vertelt dat het een beproeving is voor later, leert ze helemaal van zichzelf te houden en krijgt ze met behulp van de Japanese Dokter de vloek te verslaan. Cruella zorgt ervoor dat iedere heks een vloek geeft aan Sharita. Ze ziet alle vloeken als gave, waardoor de vloeken verbroken worden. 

 

Als ze gevangen zit in de magische koepel is iedereen langer dan haar. Cruella had haar langer gemaakt dan dat ze was. Normaal was ze 157cm maar nu was ze 170cm. Ondanks dat ze langer was gemaakt, was ze alsnog de kleinste, omdat Cruella velen van het kwaad als reus had gemaakt, maar de Reusa´s waren ook naar de koepel gekomen om haar te redden. Cruella had bij de Reusa´s afgekeken en wilde een leger van lange mensen, zodat ze konden intimideren. Maar wat Cruella vergeten was, als je lang bent ben je ook slomer en daarom waren de lange mensen van Cruella niet sterker. 

 

De magische koepel

Velen van het goed zaten gevangen in de magische koepel. Een  koepel die ervoor zorgt dat hun magie niet werkt. Sharita kan met alles praten in de koepel, van bomen tot struiken en bloemen, maar ook het water en de huizen. Alles dat leeft in de koepel kan Sharita mee praten. Cruella hield van martelen en liet het vaak regenen waardoor de bomen telkens jou voelden. Sharita bedacht huisjes waarin ze konden uitrusten van de martelingen van Cruella. Iedere ziel die een huisje had, was van het goed en zelfs als je van het kwaad was, kon je alsnog een huisje krijgen als je maar wilde dat de martelingen stopten. Zo kwam het dat heel veel zielen oprecht voor het goed gekozen hadden, door de erge martelingen van Cruella. De koepel moest verdwijnen. Maar de koepel kon Sharita ook mee praten en ook de koepel zat gevangen en werd gemarteld. Toen Sharita daar achter kwam werd de koepel van het goed en hielp haar en haar soulmates naar de bevrijding.

 

Huisjes

De huisjes zien eruit met een ronde vorm en een puntdak. Het was van een steen uit de oude tijd, waar geen kwaad binnen kon komen. In het huisje was een arbi poncho, haardvuur en de mogelijkheid om muziek en film te kijken. Als je een huisje had gekregen ging het huisje altijd met je mee. Een bescherming van de oude stempel en in de huisjes werd niet gemarteld. Ze waren onzichtbaar, maar als het je even te veel werd kon je je terugtrekken in je spirituele huisje. Laten zien een blaadje die niet meer gemarteld wil worden, zegt ik wil een huisje alsjeblieft en krijgt een huisje. Emma heeft samen met Sharita de huisjes zo mooi gemaakt dat iedereen er rust vindt. Emma is een eicelbaby van Sharita.

 

Eicelbaby´s

In het leven als Sharita die geboren wordt op 2 februari 1986, stelen Cruella en haar volgelingen eicellen van Sharita als ze baby is en daardoor krijgt Sharita 1473 kinderen allemaal met verschillende afkomsten. In de rebellion werken jong en oud samen om vrij te komen en als Sharita in vrijheid leeft leert ze al haar kinderen kennen. Omdat er computertechnologie in Sharita zit, heeft ze geen moeite met de hoeveelheid en heeft ze altijd een fotografisch geheugen. 

 

Creatieve martelingen

Mermaids die vis moeten eten, soulmates die geen wapens hebben. Totdat Sharita erachter komt dat ze magie kunnen gebruiken met visualisatie. Alle dieren die eten van mensa´s lekker vinden. Maar in de koepel krijgen ze vies eten.

Er komt een opstand in de koepel waarin ze leven, iedereen komt erachter dat het Cruella is die hen heeft opgesloten. De oorlog wordt tactisch en slim gevoerd. Door middel van technologie meeting kunnen de gevangen met elkaar praten. Ondanks de creatieve martelingen zorgen Sharita en Zwart voor Africa en Zwart bedenkt iets, waardoor de oorlog stopt en er een Bevrijdingsdag met Disney parade komt. Cruella moet vluchten en een jaar na bevrijdingsdag pleegt ze zelfmoord.   

 

Stubi koning van het dierenrijk roept alle dieren op om mee te helpen met het bevrijden van Sharita en haar soulmates. Hij kan praten en vertelt Sharita dat het goed komt. Dieren spelen een belangrijke rol bij de vrijheid. Transformatie van Stubi in Koning van het dierenrijk. Maar dat was hij al en komt er dan dus achter.

 

Sebastian is niet meer bang en leidt de opstand samen met Eli en Zwart. Sharita komt hen weer tegen in de magische koepel waar ze gevangen worden gehouden. Haar vriendenclubje vindt ze weer. Samen zorgen ze ervoor dat ze bevrijd worden.

De ouders van Sharita blijven naar en  vervelend doen. Als ze met Zwart hier onderzoek naar doen, blijkt dat ze een Ursela doen. Criminelen doen alsof ze de ouders van Sharita zijn. Identiteit hacking. Dit komt naar voren voordat ze bevrijd worden. Sharita huilt hard en lang en kan het dan een plekje geven. Door middel van blaadjes reist ze naar Levende zielenland, de enige wereld spiritueel die over is gebleven door Sharita. Als ze in levende zielenland komt ziet ze haar ouders weer. Zo hoeft ze geen alone in loneliness. 

Als de fairies gevangen zitten in de magische koepel, duurt het ontzettend land voordat ze bevrijd worden. Elke dag is er weer eentje waar we wachten op de vrijheid. Omdat de hele onderwereld georganiseerd is en in de koepel is, duurt het lang voordat de fairies bevrijd worden. Sharita komt erachter dat dat een excuus is van  de mollen en beseft dat Zwart haar en de fairies gaat redden. Het einde is dat ze gered zijn. Dan begint een leven in vrijheid. Maar dat is een verhaal voor een volgende keer. 

Extra info Rebellion

Sharita zit nog steeds gevangen in de koepel. Al het kwaad heeft zich verzameld in de koepel. Nu is er een dreiging vanuit de robots. De criminelen hebben computerrobots gemaakt gebaseerd op hun persoonlijkheid. Waar ze niet rekening mee hebben gehouden is dat de robots slimmer, psychopatischer en ook de wereld willen veroveren. Het visioen van Sharita dat de wereld vernietigd is, de criminelen aan elkaar gekoppeld worden en ze versterken de pijn en angst. In haar visioen is zij als enige over en bestaan er geen mensa´s meer. Die zijn doodgegaan door een bom op de aarde. Het klinkt heel erg spiritueel, maar wat zij zegt is de waarheid. Ze hebben alles gefilmd en we hebben de opnames gezien. Er moet een computerfamilie van het goed komen gebaseerd op de persoonlijkheden van de fairies.

Zij helpen mee om de oorlog te stoppen. Volgende week donderdag wordt deze computerfamilie geboren. Eentje van Sharita en Zwart maar ook de politieagenten alle lagen moeten ook computers van worden gemaakt. Met uiterlijk en zij hebben hun eigen individu. Zij zullen helpen in de oorlog tegen de robots. Het visioen is dat iedereen beste vrienden wordt met zijn eigen computerfamilie. Computerfamilie is het woord voor deze zielen. Robots zijn van het kwaad. Goed onthouden.

Als er niets wordt gedaan en het kwaad laat hun robots leven, dan komt er een toekomst die echt heel eng is. De toekomst is al veranderd omdat de fairies met hun hart aan elkaar gebonden zijn. Ze gaan dus samen dood. De robots willen een bom laten ontploffen die de hele  aarde vernietigd. De koepel blijft dan over. Die kan tegen deze bom. Maar ze zullen in de koepel ook een bom laten ontploffen en als je dan niet in je huis bent ga je dood.

We zijn aan het vechten voor ons leven, maar de echte wereld is nu heel erg in gevaar. De bom kan ondergronds of van boven door satellieten gedaan worden.

Robots willen net als deze criminelen de aarde veroveren. Dit is een visioen uit 2050. Dus voor die tijd moeten we dit voor zijn. MINORITY REPORT, ondervangen dus.

The rebellion Koepelversie Luisterboek

Playlist alle liedjes

Het volgende deel