Update: Cruella is gonna be called Duella

The Evil, Koepelversie Luisterboek

Playlist Alle liedjes

Synopsis

Cruella probeert elk jaar, dus elke eeuw, het leven van Zwart en Sharita te verwoesten, omdat voorspeld is dat hun twee haar verdwijning en vernietiging zullen zijn. Cruella is niet bang en vaak sarcastisch. Het woord opkankeren komt vaak voor. Ze woont in haar kasteel in de lucht. Donker, duister, maar met heel veel wit, want de kleur zwart heeft voor het goed gekozen. Lukt het Zwart en Sharita haar te verslaan. Cruella ziet eruit als de moeder uit modern family en ze is gay.

Luisterboek

Defying Gravity

Cruella en Jantine samen duet. Are you happy now? Als er weer eens iets verkeerd gaat bij Cruella.

Wonderful

Henk met de zweetvoeten over de geschiedenis van zijn zweetvoeten. Hij is ondanks de stank heel populair in de onderwereld.

Maria Mena, Fuck you

Als Henk met de zweetvoeten haar vertelt dat ze wordt vernietigd door Sharita en Zwart. Herschreven goede melodie en leuk fuck you erin.

So what Pink

Als Cruella erachter komt dat Sharita de creatieve martelingen haat. Eindelijk heeft ze haat. Achteraf is het meer boosheid en heeft Cruella nog steeds niets. Al het goed helpt Sharita en Zwart en ook in dit leven worden ze beschermd.

Avril lavigne, what the hell

Cruella heeft haar afstandsbediening alweer gepakt en zet dit nummer op en zegt tegen Arkentje What the hell. She is prettier, nices and smarter.

Revenge

Cruella gaat los op dit nummer en zingt dit als haar vrienden bij haar thuis in het kasteel zijn.

Sympathy for the devil

Als Cruella een make-over heeft gedaan bij zichzelf. Met een witte jurk, want zwart is de kleur van het goed. Introduceert ze zichzelf op dit nummer en zingt dit nummer. Arkentje vindt het geweldig, hij is zelf gay. Owh beauty you look good damn. Met een nieuw jaar hoort een nieuwe look.

Alanis Morrissette Ironic.

Cruella zet deze op als ze het ironisch vindt dat Zwart en Bella nog steeds liefdeslevens hebben. You know what I think, en ze zet met een afstandsbediening het nummer Ironic op.

Cliff richard, Devil woman. Heeft Cruella hard opstaan als Arkentje komt kijken hoe het  met haar is na weer een mislukt plan. Oh they should make more songs like this.

Elvis Presley, Devil in disguise.

Als Arkentje en Cruella samen uit eten gaan en brainstormen hoe ze Sharita en Zwart kunnen manipuleren en saboteren. Ze kijken terug op de levens waarin het niet lukte. De derde wereldoorlog hebben we iedereen bij elkaar en dan slaan we toe. Hehehhe gemeen lachje.

Billy Talent, Devil on my shoulder. Arkentje en Cruella gaan uit in hun eigen onderwereld en dit nummer staat op in de club. Cruella geeft om macht, geld en uiterlijk. Ze gaat vaak uit met Arkentje in een mooie jurk en make-up. Samen gaan ze los en vergeten Sharita en Zwart even.

Lilly Allen Fuck you

Als Arkentje haar eraan herinnert dat de voorspelling is dat Cruella zal verdwijnen en vernietigd worden door Sharita en Zwart

Van Halen, Runnin with the devil

Als Cruella zichzelf een motor cadeau doet en rijdt met lange haren in de wind een stuk. Helms zijn voor fairies, maar niet voor mij. I´m not a fairy but a Devil. Ze komt aan bij Arkentjes huis en hij vraagt lukt het al? Awh opkankeren.

Madonna Devil Pray, achtergrondmuziek. Als Cruella weer bloemen verslaafd maakt aan eten zodat ze weer een leger heeft. Ik maak wel 100 bloemen die jou en mij gaan helpen. Ze gebruikt ze als ze iets gedaan moet hebben en niemand daarvoor heeft. De dikke vrouwen en mannen geeft ze een jaar lang de heerlijk eten als belofte. Haar plan mislukt want ze zijn te dik.

Alan Jackson, Between the devil and me. Achtergrondmuziek. 

Kylie Minogue, Better the devil you know. Samen met Arkentje hebben ze jaren tachtig muziek op en dansen op dit nummer. Totdat een kabouter langskomt en er achter komt dat Sharita en Zwart weer samen zijn. He verpest nou niet mijn dag. Ze zijn dus weer samen, opkankeren.  

Wide Awake

Sharita komt erachter hoe het allemaal zit door de oudere vrouw die ze ontmoet als ze door Cruella naar verschillende werelden en tijden wordt gestuurd. 

 No mourns.

Iedereen laat 1 traan als ze horen dat Cruella zichzelf heeft vernietigd.

Thank goodness

Als al het kwaad verdwenen en vernietigd is. Bedanken Sharita, Zwart en hun soulmates alles dat goed is.

Extra info per film Sharita Chronicles het kwaad

1.The Land of the living souls

Ella heeft veel verdriet en dit komt door Cruella. Als Ella reincarneert als Sharita is de voorspelling dat Sharita Cruella verslaat en het kwaad doet verdwijnen. In deze film komt Ella´s verdriet door Cruella, die op een afstandje ervoor zorgt dat Ella verdrietig is. De oudere vrouw in de film vertelt dat Ella onder een betovering zit van haar, waardoor ze verdriet voelt. Als je het herkend en weet wie het doet, valt de vloek weg.

3.Death and Deathly, A story about death

In dit leven is Zwart Death en Sharita Deathly. Cruella zorgt ervoor dat ze het plan van Sharita en Zwart voor een nieuw leven anders loopt dan hun ingenieuze hansje. Death krijgt schuldgevoelens als de dood en hun dochter Savannah wordt populair gemaakt door Cruella, waardoor ze haar probeert te ontvoeren naar haar onderwereld. Death en Deathly komen er op tijd achter, door de oudere vrouw en stoppen haar plannen. Cruella´s reactie opkankeren. Na iets verder dan het midden is Cruella verslagen. Ze klaagt tegen Jantine, haar beste vriendin. Why, why, why. Why do they always win. Jantine they´re good and everybody knows, good is smarter and better then thee evil. Leave them alone please. It´s always Zwart en Sharita. They are gonna be your downfall. I´m telling you. OPKANKEREN.

4.Isabella en Eric

De haat van Cruella gaat terug naar triljarden jaren geleden. Toen Isabella 16 werd en samen met haar vriend Eric een liefdesleven zouden krijgen, werd Cruella zo jaloers, dat ze door middel van zwarte magie een baby´tje in de buik van Isabella toverden. Ze vond Eric ook leuk, maar hij vond Isabella in alles mooier, liever en leuker. Cruella zag zichzelf als een zwarte weduwe en kwam nooit over deze afwijzing heen. Vervolgens werd de baby ontvoerd, Sharita, door een portal gegooid en belandde op de aarde. Film over Isabella en Eric jong 16 en een beginnend psychopaat Cruella. Humor als iemand iets zegt dat haar niet bevalt, zegt ze opkankeren.  Niet te vaak erin doen, maar af en toe.

Sharita zevenilogie

5.Not alone in lonelyness

Thomas en Sharita belandden samen op de aarde. Nadat ze door Cruella zijn ontvoerd en door een portal zijn gegooid. Op het feest van hun verjaardag waren twee koninkrijken samen. De voorspelling was dat Thomas en Sharita de nieuwe koning en koningin zouden worden. Uit jaloezie ontvoerd Cruella hen.

Een hele film zonder Cruella, want ze wist niet waar de portal hen naartoe zou brengen. Twee babies zwevend in de ruimte, lachend en belandden zachtjes op de aarde door een wolkje die praat. Dan Blue lagoon achtig. Triljarden jaren verder komt Cruella erachter dat ze op de aarde zijn beland en begint haar jaloezie weer.

6.Mermaids

Sharita wordt geboren als mermaid met benen, waardoor ze niet bij haar familie en vrienden kan zijn. Ze ontmoet Zwart op het strand. Er komt weer een oorlog, maar die is snel voorbij. Cruella werkt hier samen met de sirenes. Zij gebruikt hun als pionnetjes die ze inzet om van Zwart en Sharita af te komen.

  1. 1473

In dit leven is Sharita weer een heksa en Zwart ook. In deze film werkt Cruella samen met de kerk en protestantse en katholieke mensen die de heksa´s haten. Veel zielen gaan dood, maar Sharita en haar heksa moeder redden ook heel veel. Zielen verdwijnen en niemand weet waar naartoe. Het oudere vrouwtje begint haar onderzoek. Ze komt er nog niet achter wie het doet. It´s a dark force and negative energy and it has to do with Zwart en Sharita. Sharita en haar heksa moeder worden verbrand en hun as blijft alleen nog over. Drie jaar later gaat Zwart dood aan liefdesverdriet. Hij red in zijn eentje nog veel heksa´s.

8.The legend of an Indiana

Sharita wordt geboren als de Indiana Cho en Zwart als blanke man The white wolf. Ze worden verliefd en hebben ondanks de creatieve martelingen van Cruella een leuk liefdesleven. Ze krijgen drie kinderen en worden zelfs oud. Cruella haat ze en het woord opkankeren valt weer. Ik ben een engerd en ze zullen weten hoe eng ik ben. Roep de groep samen Arkentje, het is tijd voor een goed overleg.

9.Sharita

Cruella komt erachter dat Sharita en Zwart gereïncarneerd zijn. Sharita als heksa, zwart wordt geboren bij het kwaad. Een trucje van Cruella zodat hij slecht zou worden volgens haar, maar de waarheid is anders. Zwart en Sharita zorgen ervoor dat mensen en heksa´s samen gaan leven en er is heel lang geen oorlog op de aarde. Heksa´s en mensen leven samen en zwarte magie wordt verboden. Cruella is woest als ze in haar glazen bol ziet dat ze weer eens gelukkig zijn met zijn tweetjes. Het woord opkankeren valt heel vaak, maar ook in dit leven zijn Zwart en Sharita sterker.

10.Het kleine heksa´tje

Sharita reïncarneert als een heksa. Ze wordt gepest door haar levensgenootjes, omdat ze de beste is. Als ze het dorp red van Cruella´s kwade bedoelingen, wordt ze geliefd bij iedereen. Alle pogingen die Cruella heeft om Sharita te martelen lukken niet. Maar Cruella gaf niet op en ging door met gemene plannen te smeden. 

11.Gnomes and fairies

In een tijd ver van hier leefden kabouters en fairies. Sharita reïncarneerde als fairy en Zwart als kabouter. Cruella had ervoor gezorgd dat er telkens oorlog was bij de mensen en kon niet wachten om te zien hoe ongelukkig Zwart en Sharita zouden worden, maar niets was minder waar. In dit leven waren ze allebei creatief begaafd. Door middel van creatieve oplossingen werden de oorlogen gestopt en vonden Sharita en Zwart een goede vrouwelijke koningin. In deze film is ze samen met haar tweelingziel Arkentje. Hij lacht haar continu uit dat het haar niet lukt en zij verandert hem in een varken. Past bij je innerlijk. De band tussen Arkentje en Cruella wordt uitgewerkt en ze zijn beste vrienden.

12.Koningin van alle heelallen, Queen of all the Universe

Sharita is destructief en suïcidaal. De hele film pleegt ze op verschillende manieren zelfmoord en komt dan terecht in Levende Zielenland. Als ze met de oudere vrouw praat komt ze erachter dat het Cruella is die haar betoverd heeft. Het is een vloek. Als je van jezelf oprecht houdt zul je niet meer suïcidaal zijn. Na zeven zelfmoorden, besluit Sharita om te leven en valt de vloek weg. Cruella heeft altijd de bol waarmee ze Sharita in de gaten kan houden bij haar. Tijdens een etentje met haar vrienden, Henk met de zweetvoeten, jaren negentig vrouw, Henk sneevliet, Anja Boon en haar zussen, krijgt ze te horen dat Sharita gekozen heeft om Koningin te worden en Zwart Koning. Don´t ruin my dinner. Ze overlegt met de andere kwade wezens, haar vrienden en wachten met zijn allen af totdat Sharita en Zwart weer geboren zijn.

13.Stubily film over stubi

Een film over een tijger die kan praten via Sharita. Hij reïncarneert twee keer, drie keer in totaal en is haar beschermengel. Niet zoals Mogli lelijk. De band tussen Sharita en Stubi. De dieren zijn boos en zijn heel sterk. Cruella doet deze film niet mee, omdat ze niets met dieren heeft. I will let her have her lifes with her beautiful cat, in het begin. Drie keer een dierenleven met Stubi. Als Stubi geboren wordt als Stubi, is hij een kruising tussen een tijger en een kat.

14.Puppy eyes

Als straf en marteling laat Cruella Sharita en Zwart opgroeien met een robot als vader. Zwart en Sharita worden allebei apart opgevoed door een computerfamilie Puppy Eyes en Roboto. Zwart groeit op bij Roboto en Sharita groeit op bij Puppy eyes. Als ze zeven zijn ontmoeten ze elkaar en Roboto besluit om te verhuizen naar het bos van Puppy Eyes. Band tussen Sharita, Zwart en computerfamilie. Waar Cruella niet op had gerekend is dat de robots heel lief, zorgzaam en oprecht lief in het hart zijn. Sharita en Zwart vinden elkaar helemaal en zijn in dit jaar, eeuw, beschermers van een bos.

15.Griekse Tijd

In een tijd ver hier vandaan, de de Griekse beschaving, werd een baby´tje geboren zonder ouders. 

De haat van Cruella is zo erg, dat er een wezen uit bestaat Hades. Uit haar jaloezie ontstaat het wezen medusa, door haar obsessieve gedrag over uiterlijk wordt Venus geboren en haar oorlogswoede zorgt ervoor dat Athene ontstaat. Samen met hun moeder Hera horen ze bij het kwaad. Sharita wordt de beste van een leger en stopt oorlogen. Zwart ontmoet ze, omdat hij het leger aangevoerd. Cruella ziet alles gebeuren en klaagt bij Arkentje. Ondertussen plannen ze hoe ze Sharita en Zwart kunnen martelen, maar elke eeuw mislukt het en vinden die twee elkaar. Jantine Ze zijn gewoon sterker, laat het. OPKANKEREN.

16.Het Kwaad, The evil

Voice over in heel veel tijden hier vandaan was er een Cruella die zichzelf godin van de aarde heeft benoemd, door zielen om te kopen. Iedereen geloofde haar, maar ondertussen was ze een engerd. Doordat ze koningin van de aarde werd had ze toegang tot de ingenieuze hansjes van iedereen en zo kon ze levens saborteren, maar vooral die van Zwart en Sharita en hun soulmates. Een film over Cruella. Voice over In een tijd hier niet zo ver vandaan werd Sharita geboren. Cruella had Isabella zwanger gemaakt door zwarte magie en daar ontstond Sharita uit. In al haar levens was het haar doel om Sharita een slecht leven te geven. Meestal lukte het niet, maar toen Sharita als Sharita geboren werd, had Cruella eeuwen gehad om een plan te bedenken om eens en voor altijd van Sharita af te zijn. In dit leven speelt Cruella een grote rol. Sharita komt laat erachter wie ze is, maar de voorspelling blijft zij gaat de derde wereldoorlog stoppen. Cruella had alle geheugens van de mensa´s, soulmates van Sharita, gewist. Hierdoor wisten ze niets van magie af en klonk het allemaal erg spiritueel, maar Sharita had zichzelf voorbereid in het hiernamaals en kon alleen maar de waarheid spreken. Iedereen geloofde haar en de oorlog was na lang wachten voorbij. In deze film komen de werelden van Cruella in beeld, waar zielen gevangen zaten omdat ze een deal met haar hadden gesloten voor geld, macht of uiterlijk.

17.Koningin van alles

Sharita en haar tweelingbroer Ron worden geadopteerd en groeien op bij liefdevolle ouders Ben en Ella. In dit leven zitten de ouders van Sharita al gevangen voordat ze geboren wordt. Sharita en Zwart gaan op zoek naar de verdwenen zielen en komen erachter dat Cruella werelden heeft gemaakt waar ze zielen martelt in haar eigen onderwerelden. Sharita en Zwart zien alles. Zo komt Sharita bij de zeemeerminnen, waarvan hun staart er niet meer zo uit ziet als daarvoor. Hun uiterlijk is afgepakt. Ze ontmoet vampieren die haar onsterfelijk maken, ze ontmoet spinnenlady´s die haar vriendinnen worden. Overal waar Cruella haar naartoe stuurt ontmoet ze soulmates en maakt ze vrienden. Veel worden gered door Sharita en Zwart. Sharita noemt de zielen die gevangen zitten fairies. Dit is het laatste leven, Sharita gaat niet meer dood, omdat ze beschermer is van hiernamaalsen en de aarde. Ze wordt in deze film koningin van alles. Een koningin die lief aardig en oprecht goed in haar hart is. Cruella kan het niet uitstaan en snapt dat het niet handig was haar het te laten zien, maar dat is te laat.

18.The rebellion, leven in de koepel

Ondanks dat Sharita ontvoerd was, was zij een la vita et bella. Ze probeerden alle fairies, zo noemde zij de mensa´s die gevangen zaten, een leuke dag te geven en uiteindelijk was niemand nog bang voor Cruella. Niemand van het goed geloofde nog in Cruella, waardoor ze heel zwak werd. Ondertussen werd Sharita naar verschillende tijden gestuurd en naar de onderwerelden van Cruella. Maar iets dat Cruella niet wist was dat ze zielen redde, goed of kwaad. Als je gemarteld werd kon je gered worden door Sharita.

19.Freedom, Vrijheidsfilm

De fairies komen vrij. Cruella is als enigste over en heeft haar ziel gekoppeld aan Sharita, waardoor ze nog een jaar met Cruella moet dealen. Dan komt de Japanse man en zorgt ervoor dat Cruella niet meer gekoppeld is en is Sharita vrij. Samen met Zwart en haar soulmates heeft ze de derde wereldoorlog gestopt en kunnen ze eindelijk beginnen aan een leven zonder verdriet, ongeluk of kwaad. Cruella is als enigste over en weet dat de rest van het kwaad niet terugkomt en na een jaar pleegt ze zelfmoord en vernietigd ze zichzelf. Voor dat ze gaat biedt ze haar excuses aan, aan Sharita. Sharita weet dat ze er niets van meent, maar stuurt haar een humane dood.

Paul de spirituele zoon van Cruella

Hij is in de leer bij Cruella voor duivel. Als hij erbij komt worden de creatieve martelingen heel erg.  Hij is een jonge ziel. Hij wordt populair door Sharita na te doen en heeft veel vrienden. Alles wat Shartita uitvindt laat hij maken in de echte wereld en in de koepel

Hij is erger dan Cruella, een grote crimineel en martelt ook creatief. Mensa´s beginnen te struikelen over de veters die los gaan. Kopjes thee en koffie vallen continu om en vlekken op de kleding. Hij begint ook met ongemakkelijkheden te sturen via computer technologie.

Hij gaat dood, omdat zijn vrienden tegen hem keren, nadat hij ze heeft gemarteld. Hij komt in de Sharita Chronicles het laatste deel.

Sharita wordt verliefd op hem en hij is niet aardig, zacht uitgedrukt. Ze krijgen een relatie waarin Sharita veel huilt. Ze droomt over haar tweelingziel die een man is en politie agent. Als Thomas onderzoek doet naar Paul komt hij bij Sharita en ziet dat ze gemarteld wordt, vooral door de Paul. Zijn doel is redden van de fairies. Hij maakt er zijn levensdoel van en bevrijd Sharita uiteindelijk.

Humor 

Ze heeft gigly dat is een drankje waarvan je gaat lachen. Als iemand uit de onderwereld vertelt hoe de zaken ervoor staan, lacht ze door het drankje drie keer en zegt I  think it´s funny, I´m laughing.

Bon bon, chocola om woede te voelen. Anders voelt ze niets.

Nieuwe motor gekocht, nadat ze een make over heeft gedaan. omdat het haar niet lukt om Sharita te martelen. I did a make over what do you think, op een droge manier.

In elke film zit wel een liedje met Cruella. Een liedje over haar namen. Call me crusifix, sky cruella I´m the most powerful devil you will know, I´m scary so if i where you i would hide. Liedje.

Eén liedje dat ze telkens oploft.

 

Het einde is dat ze zelfmoord pleegt omdat iedereen van het kwaad verdwenen is. Ze biedt op een net niet manier haar excuses aan en vernietigd zichzelf.

Het volgende deel