Gnomes and Fairies is het zesde deel in de Sharita Chronicles. Zwart is een kabouter en Sharita is een fairy. Beide zijn creatief begaafd. Cruella zorgt ervoor dat de mensen telkens oorlog voeren en de natuur en dieren kapot te maken. Sharita en Zwart stoppen de oorlogen en uiteindelijk komt er koningin die geen oorlog wil. Ze vinden haar na een zoektocht met zijn tweetjes. Cruella wordt wederom weer verslagen. Jantine de beste vriendin van Cruella ziet een patroon. Je probeert hun levens te verzieken, maar ze hebben uiteindelijk een liefdesleven. Volgens mij gaat er iets fout, laat het gewoon zitten. Ik voel dat zij samen jouw ondergang zijn, maar je moet het natuurlijk helemaal zelf weten. Aan het einde van de film is Cruella boos, maar vooral gefrustreerd. 

 

Kabouter film zoals Maleficent

Kabouter en elfjes leven apart maar beschermen de aarde. Mensen zorgen voor oorlog in Ierland, de tijd van Braveheart. Elke keer is er ruzie om een nieuwe koning. Hierbij gaat de natuur kapot en vinden de elfjes en kabouters dit heel erg.

Het wordt geen animatiefilm voor Disney, maar zoals Maleficent.

De kabouters zijn ouderwets en hebben een traditioneel uiterlijk zoals david de kabouter. Als er een jonge kabouter geboren wordt, dit is de hoofdpersoon, is hij heel creatief en komt telkens met nieuwe ideeën voor de kabouters. Als hij zestien is heeft hij het kabouterdorp zo veranderd dat alle jongeren er gewoon anders uitzien. eMutsen worden anders baard gaat weg en ze zien er modern uit.

Als Eric op zijn zestiende gekozen wordt als prins ontmoet hij een jonge elf. Zij is net zo oud als hem. Als er een bijeenkomst is over de mensen die alleen maar oorlog maken dan ontmoeten ze elkaar. Ze vullen elkaar aan als ze het hebben over hoe de oorlogen moeten stoppen bij de mensen. Elke maand moet er een nieuw plan uitgevoerd worden om de oorlogen te stoppen. De kabouters en elfjes moeten heel creatief zijn om de oorlogen te stoppen. Elke maand proberen ze verschillende dingen en dan aan het einde van de film zijn de oorlogen gestopt en leven de mensen weer in vrede.

Elfjes zijn ook traditioneel maar door Eric krijgt Ella ideeën om modern te worden en ook de elfjes veranderen.

Voor onderzoek alles uitzoeken over kabouters en elfjes. Humor moet erin, maar niet te veel george of the jungle.

 

In deze film is Eli een kabouter robot en Sebastian een beste vriend van Zwart. Sharita leert hun kennen als ze zestien is en leert om creatief begaafd te zijn door Zwart. 

Synopsis

In een tijd hier iets verder vandaan bestonden er kabouters en fairies. Ze leefden met zijn allen in een fort in Ierland. Bij de mensen was er telkens oorlog. Elke keer kwam een nieuwe koning die alleen maar oorlog wilden en macht. Eric is een creatief begaafde kabouter en Ella leert van hem creatief begaafd te zijn. Lukt het hun samen om op een creatieve manier de oorlogen te stoppen?

Gnomes and fairies Koepel versie Luisterboek

Playlist alle liedjes

 

Muziek

Bfreizh Pan Celtic ,The Gael from the last of the mohicans,. Voice over in een tijd hier best wel ver vandaan leefden Kabouters en fairies samen in Ierland. Vlakbij een rots aan zee leefden ze. Toen de mensen dichtbij hun kwamen wonen was er alleen nog maar oorlog. Koning na koning zorgde ervoor dat er continu oorlog was. Er moest verandering komen, maar welke verandering dat was nog onzeker.

KilKennys, Spanish Lady, als de Kabouters and fairies een feestje hebben, omdat Eric jarig is. Alle Kabouters and fairies doen mee en het liedje is om een vrolijke sfeer te creëren. Eric zingt.

feat Raya Yarbrough, Dance of the Druids. Fairies die samen zingen, mooie scene dansen, zingen en prachtig zoals Avatar, magisch.

John Ryans, Blarney Pilgrim, Polka/An Irish Party in Third Class. Achtergrond muziek voor de film. Eén keer in de maand hebben ze een feestje, want ze houden van feestjes.

The High Kings, Maries Wedding. Als Eric en Ella gaan trouwen, All for Ella´s wedding. De bruiloft is prachtig, iedereen doet mee en tijdens de voorbereidingen zingen ze dit lied.

KilKennys, South Australia, South Australia is We´re bound to Ireland. Hun gebied is een plek dichtbij de klotsende zee. Ze beschermen dat gebied tegen oorlogen.

KilKennys, Rocky Road tu Dublin, leuk liedje voor in de film. Als ze lopen en vliegen naar de plek waar oorlog is. Een klein groepje. Iets vrolijker.

Finnegan´s Wake. Vrolijke achtergrond muziek.

The Highkings. Opa van Eric zingt dit nummer. Eric heeft een goede band met zijn opa. Zijn ouders zijn gestorven toen hij jong was door de mensen. Hij en zijn opa hebben een hechte band. Eric is creatief begaafd en verzint telkens uitvindingen voor het dorp, Ella doet hetzelfde voor de fairies.

Scalliwag, achtergrondmuziek.

The Foggy Dew, muziek bij oorlog van de mensen. Fairy zingt voordat ze naar de oorlog gaan, spannende muziek. Na lang overleg besluiten de kabouters en fairies dat het beter is als een vrouw koningin wordt, mannen zijn te gewelddadig.  ALs ze naar het mensendorp gaan zoeken ze een lieve, zorgzame vrouw uit die koningin gaat worden.

Ella Roberts, The bonnie banks of lochmond. Fairy Ella zingt dit nummer op een feestje van het dorp.

The High Kings, Maries Wedding. Instrumentaal, laatste vrolijke nummer in de film.