Fairies is het drieëntwintigste deel uit de Sharita Chronicles. Hier kom je erachter wie Sharita is spiritueel. De grootste mooiste en liefste heksa. Maar er is nog meer. Sharita begint een eigen spiritueel winkeltje en leert alles over legendes en geloven. Ze doet alles wat ze ooit heeft willen doen en ze is niet meer suicidaal of Ze is op zoek naar zichzelf. Vindt Sharita zichzelf met behulp van Zwart? 

Wie is Sharita?

In het allerlaatste deel  Fairies, kom je erachter wie Sharita is. Zij is iets spiritueels, maar in het laatste deel kom je erachter dat zij de eerst mensa is en er is maar 1 heelal. De reden waarom het kwaad haar gemarteld heeft is, omdat zij de eerste ziel is die geboren is in het heelal. Sharita komt er in dit leven achter, dat haar missie is het goed, lieve oude zielen helpen en de oorlog is al gestopt. Als ze het hoort is ze verbaasd, maar na alle martelingen en de Africa die zij heeft gegeven aan de fairies, is dit de waarheid. Dezelfde dag en op hetzelfde moment werd Zwart geboren uit dezelfde een ster. Elke ster heeft een ziel als je een oude ziel bent. Als je tweelingzielen bent, ben je uit dezelfde ster geboren. Het kwaad is gecreëerd door Cruella. Zwarte magie. In een mooi beeld laten zien dat mensa´s geboren worden uit sterren. Hier zie je dat Sharita The Land of the living souls maakt voor zielen die ontvoerd zijn door Cruella. Het grote hiernamaals was niet sterk genoeg, maar the land of the living souls wel. Sharita komt erachter dat ze een beschermer van goede lieve zielen is en maakt in 1900 the land of the living souls. The old lady komt erachter dat Sharita meer is dan dat iedereen dacht.

Een mooie ontroerende film over het begin van de mensa´s. In dit deel gaan we dus terug naar het begin.

Extra info over de film Spoiler

Fairies laatste deel Sharita Chronicles

In het laatste deel komt de grote vraag aan bod, Wie is Sharita Hart? In alle delen komt naar voren dat ze spiritueel is en de mooiste en liefste heksa. Maar waar is haar reis begonnen? Waar komt ze vandaan? Zo’n krachtige en sterke vrouw die alle oorlogen in het verleden stopten met haar tweelingziel Zwart.

In een tijd hier heel ver vandaan werd Sharita geboren uit een ster. Puur goed en lief, maar ook heel veel kracht daar werd ze mee geboren. Na drie dagen voelde ze zich alleen en ontstond uit een andere ster Zwart, haar vriend, man, tweelingziel en eenling. Met zijn tweetjes waren ze drie jaar. Op Ardana de tweelingziel van de aarde. Ze zorgde goed voor de twee, maar na drie jaar wilden ze niet meer alleen zijn. Als cadeautje van het heelal, kregen ze soulmates. En er was een tijd aangebroken met heel veel liefde. De fairies zo noemde Sharita haar soulmates leefden in vrede en kenden geen oorlog. Totdat één van de zielen duister, jaloers en kwaad werd. Drie keer raden wie? Cruella. Zij werd geboren met liefdevolle ouders, maar ze haatte hen. Later zou ze hun vermoorden en als enige zielen vernietigen. Nadat ze haar ouders had vernietigd en laten verdwijnen, wisten de fairies hoe ze zich konden verdedigen tegen vernietiging. Alles was al geprobeerd om van Cruella af te komen, verbanning, haar als mens maken, geen gaves en krachten en nog veel meer vloeken kreeg Cruella, maar ze verdween en niemand had haar na een tijdje gezien. En langzaam maar zeker verdwenen er oude zielen en niemand wist waar ze gebleven waren. Sharita en Zwart wisten gelijk dat het Cruella was, maar niemand geloofde hen. Flashback naar het hiernamaals waar Zwart en Sharita vertellen dat alles wijst op Cruella. De ouderren zeiden dat het Cruella niet was, maar later komen ze erachter dat deze ouderen omgekocht waren door Cruella. Iedereen die hen niet geloofden, horen bij het kwaad.

In Fairies worden alle antwoorden duidelijk. Sharita en Zwart zijn de eerste mensa’s overal en Cruella wilden hun voor altijd martelen. Het is haar gelukt om sinds de Griekse beschaving oorlog te hebben op de aarde met haar pionnetjes de mensen. In elk jaar, eeuw, had ze weer meer zielen die van het kwaad waren gevonden. De aarde is het middelpunt van het heelal en de achterliggende gedachte was om alles dat goed is in het heelal te martelen.

De grootste fout van Cruella was dat ze Sharita en Zwart gevangen te nemen en alles te laten zien. Of hebben deze tweelingzielen zelf een ingenieus hansje. Hun missie is het redden van goede oude zielen. In dit deel blijkt dat ze geboren zouden worden en soort van zelf hebben geregeld dat ze tussen het kwaad zouden zijn, om de oude zielen te helpen en te begrijpen. Maar Zwart en Sharita hadden het vanaf de buitenkant moeten doen, dus vanaf de geboorte gevangen te zitten, was niet het ingenieuze hansje. Waarschijnlijk waren we dan alsnog hier belandt, dachten ze tegelijk, maar dan zouden we niet zo erg gemarteld zijn.

Iedereen van het goed is een fairy en een soulmate van Sharita of Zwart. Stukje bij beetje leert Sharita zichzelf kennen. Als Sharita wist ze niets toen ze geboren werd en nu weet ze alles.

Al het kwaad is herkend en we mogen haar geen pijn doen of martelen. Doordat Sharita haar geschiedenis wist en het nog na had gevraagd bij de oudere vrouw en het spirituele winkeltje, bleek dat zij de eerste mensa van alles was. De oudere vrouw legt het allemaal goed uit.

Cruella en het kwaad verdwenen door een vloek van Sharita en Zwart.

Sharita koningin van alles, Zwart koning van alles en met haar soulmates zorgde ze ervoor dat er nooit meer oorlog, haat en jaloezie was.

Het ingenieuze hansje dat Sharita en Zwart hebben bedacht: Zich laten opsluiten bij het kwaad en uitzoeken wie het doet. De creatieve martelingen waren wel heel erg. Altijd vlekken op mijn kleding en het koffiekopje valt telkens om, of dat ze mijn dansen hebben afgepakt en nu kan ik alleen nog maar dansen zoals Cruella. Ja, de creatieve martelingen waren heel heftig. Maar de fairies werden er sterker van en zo sterk dat ze Cruella samen konden verslaan. Het ingenieuze hansje is verkeerd gelopen, omdat alle fairies vanaf de geboorte geen geheugen hadden aan hun vorige levens. Daardoor hadden ze voorsprong, maar nu weet iedereen wie Sharita en Zwart zijn en iedereen wordt geaccepteerd. Sharita en Zwart kijken terug op hun reizen en levens. Zwart zegt Ik hou van je zoals je bent. Ik hou van je zoals een oceaan van het strand. Zoals de maan van de aarde, zoals de rots die mij versterkt.

 

Het eindbeeld ziet er zo uit. 

 

Fairies Koepelversie Luisterboek

Playlist alle liedjes

The girls and the and the prince and the painting, Het begin, flachback, Sharita wordt geboren en iedereen is blij. Voice over, In a time far from here, there was a girl born named Sharita. A girl with a special gift. She was a heksa and later on she would do wonderes things. But this story begins in the year 1986, where she was born during a war, while nobody knew there was one. Look close and dare you to believe?

Sharita groeit op in de hedendaagse tijd en wordt gemarteld met pesterijen. Haar leven is niet leuk. Haar ouders sterven als ze zeven is en ze komt in pleeggezinnen, waar het eerder lijkt op Cinderella dan op Vaiana. Ze droomt over een sprookjeskoninkrijk waar ze disney veilig en waar geen kwaad is. Later blijkt dat haar dromen waar zijn, dat vertelt the old lady.

Rescuing Maurice, Sharita wordt door een portal gegooid en beland op de aarde met haar tweelingziel Zwart. Maar dat verhaal kennen jullie al. Zoals Up alle reïncarnaties laten zien. Als ze bij the old lady komt, komt Sharita erachter als ze achter het gordijn kijkt, wie ze is.

The homecoming, het verhaal gaat verder terug dan het verhaal met de portal. Daar komt de old lady achter en het blijkt dat Sharita en Zwart de eerste mensa´s waren ooit. Zij zijn de bron van leven en als zij doodgaan door marteling verdwijnt alles van het kwaad als ze doodgaan.

Walkin on water, als Sharita voor het eerst in dit leven de waterval ontmoet. Als ze politie bescherming krijgen, belanden de fairies op een eiland, genaamd hartenland. Op het eiland is een waterval waar Sharita naartoe gaat om rust te vinden, maar ook om te werken of mediteren. Water beschermd en ze kan met de waterval praten net als elk ander wezen. In alle films kunnen de fairies met alles praten, omdat ze zoveel verder gerevolutioneerd zijn. Als Sharita nadenkt over haar leven, zegt de waterval maakt je niet zoveel zorgen, het verleden deed pijn, maar nu ben je vrij en kun je gaan leven.

The first kiss, Up vom alle kussen laten zien, als ze voor het eerst zoenen, komen de herinneringen flachback, terug aan vorige levens. Waardoor beiden thuiskomen bij elkaar. Sharita kan niet wachten om het te vertellen aan the old lady, haar ervaring met the first kiss. Ze komen erachter dat helemaal in het begin Sharita en Zwart geboren worden, zonder vader of moeder, maar zijn altijd met zijn tweetjes geweest. Tweelingzielen, je wordt geboren uit dezelfde ster.

Going to the ball, Als ze Zwart voor het eerst ontmoet staat ze achter een boom en bekijkt hem. Ze is gelijk verliefd en wil meer weten over hem. Ze volgt hem en valt. Hij hoort dat en vraagt, are you ok? Yeah sure, iam sorry i wasn´t spying on you. Yeah ok. Moet je naar het kasteel? Je kan achterop mijn paard en samen rijden ze naar het kasteel. Thank you for bringing me home. Home? Yeah iam a princess. Beautiful, I´m just a lad, but I love to see you again. Ze spreken af en vanaf dat moment zijn ze altijd samen.

Happily ever after, ze leven met zijn tweetjes totdat ze oud zijn en Sharita is koningin geworden van Aardana. Sharita en Zwart zorgen ervoor dat er meerdere jaren, geen kwaad meer was. Iedereen leefde in vrede, totdat Mabe geboren werd. Dat verhaal kennen jullie ook. Dus daar hoef ik niet verder op in te gaan.

My guy, I will follow him, Elke keer als Sharita naar the old lady gaat, komt ze achter meer wie ze is. Ondertussen leert Sharita wie de bruine god is en de bruine jezus. Op een zondag gaat ze naar een gospel kerk en geniet van de muziek. Ondertussen is dit een voorspelling dat ze hoofdgetuige is in de derde wereldoorlog. Intertekstualiteit naar Sister Act. Voor de hoogbegaafde filmkijkers.

Happily ever after, achtergrondmuziek moderne tijd.

Eric Clapton You look wonderful tonight, bij de eerste date zingt Zwart dit nummer.

Amy Grant, baby baby, als Sharita wordt geboren, twee ouders met jaren tachtig kostuum aan. Ze zijn zo blij met Sharita, ze hebben haar geadopteerd, maar overlijden als Sharita 7 is en dan komt ze in pleeggezinnen die niet aardig zijn. Ze moet klusjes doen en is een cinderella. Ze wordt niet goed behandeld. Op haar zestiende loopt ze weg en ontmoet Zwart.  Net zoals in haar andere levens ontmoet ze Zwart op haar 16de.

I want it that way, as long as you love me, mama spice girls en stop van spice girls. In de jaren negentig vindt Sharita the backstreet boys en spice girls leuk. Als ze ouder is luistert ze nog steeds naar backstreet boys en spice girls. Zwart vindt dat schattig. Humor, ze praat over de backstreet boys en spice girls als de beste muziek en houdt een betoog waarom ze hun zo goed vindt. Ze schaamt zich er niet voor. Als later in de film iemand vraagt wat vind jij leuke muziek? Voelt Zwart het al aan en zegt don´t… Maar Sharita begint haar betoog weer waarom ze de beste popgroepen zijn van alles. Later blijkt dat ze door die muziek een betere jeugd had. Dat was het lichtpuntje van haar jeugd, als ze dit aan Zwart verteld laat hij 1 traan en knuffelt haar en zegt ik hou van je. Ik meer van jou.

Backstreetboys No place, achtergrond muziek

ABC, in de periode dat Sharita opgegroeid bij lieve ouders. Op dit nummer dansen ze met zijn allen. Ze heeft een drie jaar oudere broer ook geadopteerd, maar als hun ouders doodgaan, worden ze niet bij elkaar geplaatst in de pleeggezinnen, ze raken het contact kwijt. Familie bij elkaar tot 7.

Als ze 22 is zoekt ze haar broer op en worden ze opnieuw vrienden.  

Corinne bailey rae, achtergrondmuziek

Yeal Naim, new soul. Als ze hun eerste appartementje in trekken. Ze schilderen de muren en plaatsen meubels in hun huisje.

Galway Girl, ps i love you.karaoke avond samen

Kishi Bashi, F Delano, achtergrondmuziek

Kishi Bashi, theme, achtergrondmuziek

Single ladies, als Sharita vrijgezel is zingt  ze dit met haar vriendinnen. Ze gaat uit met haar vriendinnen en leert Zwart in een club kennen. Het voelt vertrouwt en ze worden verliefd. Hij ziet haar dansen op dit nummer en wordt verliefd.

Meghan Trainor, bad for me. Herschreven this love isn´t bad for me. Goede melodie andere tekst.

Sister act, My guy, Sharita krijgt door Zwart een warme getuigebescherming. Sharita zet het nummer van My Guy op, omdat ze hoofdgetuige is. Ze voelt zich zoals WHoopi in Sister act. Ze lachen samen, dat is hun humor. Als ze iets zeggen en het  niet willen uitspreken zetten ze liedjes op die slaan op de context.

Stay Pink, als Sharita vraagt aan Zwart om bij haar te blijven. Herschreven goede melodie.

Lumidee, Ooh ooh ooh. Als de oudere vrouw modern eruit wil zien, heeft ze zich verkleed als rapper en dan dit nummer. Sharita en Zwart houden van haar en lachen haar liefdevol toe. Een maand later ziet ze er weer gewoon uit, omdat dat toch beter aanvoelt.

Sharita ontmoet haar soulmates Haily, Emma en Fay weer en ze wordt opnieuw beste vriendinnen met hen. The old lady vertelt dat ze in het verleden samen de strijd tegen zwarte magie zijn aangegaan en het kwaad hadden verslagen. In dit laatste deel komt iedereen van Aardana naar de Aarde om te helpen. Maar alle baby´s werden het geheugen van weg gehaald, dus niemand behalve the old lady had geheugen. There together at last. And Haily is a life and well.