Rebellion is het zestiende deel uit de Sharita Chronicles. De fairies zitten gevangen in een magische koepel. Sharita komt erachter dat zij niet de enige is, maar dat haar soulmates hier ook zitten. Zo ontmoet ze haar Indiana vader, maar ook Walt Dinsey. Hij is een andere vader. En ze ontmoet opnieuw Haily, Emma en Fay. Met zijn viertjes en Zwart bedenken ze een plan om te ontsnappen uit de koepel. Dit lukt niet, want er zijn heel veel soulmates die niet weg kunnen. De fairies besluiten om de koepel van binnenuit te veroveren. Wat blijkt veel soulmates  zijn naar aarde gekomen om de koningin Sharita te redden ,daarom zitten ze op een gegeven moment allemaal in de koepel. Sharita ontmoet onder andere haar vrienden the mermaids, maar ook de indiana´s en de heksa´s. Cruella wil Sharita, Zwart en haar soulmates voor altijd martelen, maar dat is niet het pad van Sharita. In de koepel kan the old lady vliegen, dat betekent dat ze even bij iemand is en zij vertelt het hele verhaal over de geschiedenis van Sharita en Zwart, waardoor alle soulmates hun geheugen terug hebben. Als iemand gemarteld wordt, helpt the old lady met kracht en liefde. Sharita wordt aangevallen met een vloek en zit vanaf het begin met grote donkere vlekken in haar gezicht. Ze vindt zichzelf niet mooi, maar Zwart maakt het niet uit en vindt haar ondanks haar vlekken heel mooi. Aan het einde van de film wordt de vloek opgeheven door de Japanse Dokter en heeft ze haar uiterlijk weer terug. Iets waar ze heel blij mee is. Ze huilt niet vaak, maar als ze vlekken in haar gezicht krijgt huilt ze heel erg. Zwart troost haar en zegt heb vertrouwen dat het weer weg trekt.  It´s not always about looks, zegt haar indiana vader, but I understand why you were feeling sad. Ze leert van zichzelf te houden ongeacht uiterlijk. Door haar soulmates en the old lady, die vertelt dat het een beproeving is voor later, leert ze helemaal van zichzelf te houden en krijgt ze met behulp van de Japanese Dokter de vloek te verslaan. Cruella zorgt ervoor dat iedere heks een vloek geeft aan Sharita. Ze ziet alle vloeken als gave, waardoor de vloeken verbroken worden. 

 

Reusa´s

Reusa´s zijn reuzen maar dan van het goed. Ze zijn heel groot, lang en een beetje slungelig, maar super lief. Ze komen uit de tijd van Aardana. Als Sharita in de magische koepel gevangen zit komt ze een reusa tegen die haar verder helpt met vrij voelen in gevangenschap. Ze heeft goede gesprekken met hem en ze worden vrienden. The old lady vertelt  dat toen Sharita Koningin was van Aardana, ze vrienden waren en hij haar hielp om de vrede te bewaren. Flashback naar Aardana en hoe ze vrienden waren. Reusa´s hielpen op Aardana altijd als er oorlog was en Sharita had vele vrienden als reuzen. 

 

Als ze gevangen zit in de magische koepel is iedereen langer dan haar. Cruella had haar langer gemaakt dan dat ze was. Normaal was ze 157cm maar nu was ze 170cm. Ondanks dat ze langer was gemaakt, was ze alsnog de kleinste, omdat Cruella velen van het kwaad als reus hadden gemaakt, maar de Reusa´s waren ook naar de koepel gekomen om haar te redden. Cruella had bij de Reusa´s afgekeken en wilde een leger van lange mensen, zodat ze konden intimideren. Maar wat Cruella vergeten was, als je lang bent ben je ook slomer en daarom waren de lange mensen van Cruella niet sterker. 

 

De magische koepel

Velen van het goed zaten gevangen in de magische koepel. Een  koepel die ervoor zorgt dat hun magie niet werkt. Sharita kan met alles praten in de koepel, van bomen tot struiken en bloemen, maar ook het water en de huizen. Alles dat leeft in de koepel kan Sharita mee praten. Cruella hield van martelen en liet het vaak regenen waardoor de bomen telkens jou voelden. Sharita bedacht huisjes waarin ze konden uitrusten van de martelingen van Cruella. Iedere ziel die een huisje had, was van het goed en zelfs als je van het kwaad was, kon je alsnog een huisje krijgen als je maar wilde dat de martelingen stopten. Zo kwam het dat heel veel zielen oprecht voor het goed gekozen hadden, door de erge martelingen van Cruella. De koepel moest verdwijnen. Maar de koepel kon Sharita ook mee praten en ook de koepel zat gevangen en werd gemarteld. Toen Sharita daar achter kwam werd de koepel van het goed en hielp haar en haar soulmates naar de bevrijding.

 

Huisjes

De huisjes zien eruit met een ronde vorm en een puntdak. Het was van een steen uit de oude tijd, waar geen kwaad binnen kon komen. In het huisje was een arbi poncho, haardvuur en de mogelijkheid om muziek en film te kijken. Als je een huisje had gekregen ging het huisje altijd met je mee. Een bescherming van de oude stempel en in de huisjes werd niet gemarteld. Ze waren onzichtbaar, maar als het je even te veel werd kon je je terugtrekken in je spirituele huisje. Laten zien een blaadje die niet meer gemarteld wil worden, zegt ik wil een huisje alsjeblieft en krijgt een huisje. Emma heeft samen met Sharita de huisjes zo mooi gemaakt dat iedereen er rust vindt. Emma is een eicelbaby van Sharita.

 

Eicelbaby´s

In het leven als Sharita die geboren wordt op 2 februari 1986, stelen Cruella en haar volgelingen eicellen van Sharita als ze baby is en daardoor krijgt Sharita 1473 kinderen allemaal met verschillende afkomsten. In de rebellion werken jong en oud samen om vrij te komen en als Sharita in vrijheid leeft leert ze al haar kinderen kennen. Omdat er computertechnologie in Sharita zit, heeft ze geen moeite met de hoeveelheid en heeft ze altijd een fotografisch geheugen. 

 

Creatieve martelingen

Mermaids die vis moeten eten, soulmates die geen wapens hebben. Totdat Sharita erachter komt dat ze magie kunnen gebruiken met visualisatie. Alle dieren die eten van mensa´s lekker vinden. Maar in de koepel krijgen ze vies eten.

 

Er komt een opstand in de koepel waarin ze leven, iedereen komt erachter dat het Cruella is die hen heeft opgesloten. De oorlog wordt tactisch en slim gevoerd. Door middel van technologie meeting kunnen de gevangen met elkaar praten. Ondanks de creatieve martelingen zorgen Sharita en Zwart voor Africa en Zwart bedenkt iets, waardoor de oorlog stopt en er een Bevrijdingsdag met Disney parade komt. Cruella moet vluchten en een jaar na bevrijdingsdag pleegt ze zelfmoord.   

 

Stubi koning van het dierenrijk roept alle dieren op om mee te helpen met het bevrijden van Sharita en haar soulmates. Hij kan praten en vertelt Sharita dat het goed komt. Dieren spelen een belangrijke rol bij de vrijheid. Transformatie van Stubi in Koning van het dierenrijk. Maar dat was hij al en komt er dan dus achter.

 

Sebastian is niet meer bang en leidt de opstand samen met Eli en Zwart. Sharita komt hen weer tegen in de magische koepel waar ze gevangen worden gehouden. Haar vriendenclubje vindt ze weer. Samen zorgen ze ervoor dat ze bevrijd worden.

De ouders van Sharita blijven naar en  vervelend doen. Als ze met Zwart hier onderzoek naar doen, blijkt dat ze een Ursela doen. Criminelen doen alsof ze de ouders van Sharita zijn. Identiteit hacking. Dit komt naar voren voordat ze bevrijd worden. Sharita huilt hard en lang en kan het dan een plekje geven. Door middel van blaadjes reist ze naar Levende zielenland, de enige wereld spiritueel die over is gebleven door Sharita. Als ze in levende zielenland komt ziet ze haar ouders weer. Zo hoeft ze geen alone in loneliness. 

Als de fairies gevangen zitten in de magische koepel, duurt het ontzettend land voordat ze bevrijd worden. Elke dag is er weer eentje waar we wachten op de vrijheid. Omdat de hele onderwereld georganiseerd is en in de koepel is, duurt het lang voordat de fairies bevrijd worden. Sharita komt erachter dat dat een excuus is van  de mollen en beseft dat anywhere Enya, alle dagen, zij gered gaan worden.

The rebellion Koepelversie Luisterboek

Playlist alle liedjes