Lollipop Koepelversie, Luisterboek

Playlist alle liedjes

 

 

Hoofdstuk 1. Schooldag

Het is de eerste dag van het schooljaar en Ella vindt het spannend, omdat ze naar een andere basisschool is gegaan. Ze moesten verhuizen, omdat de huizen in New York te duur werden. Ze verhuizen naar een schattig dorpje in Amerika. Als ze op haar eerste schooldag is, ziet ze een jongetje van haar leven negen jaar oud en ze worden vriendjes. Zijn naam is Thomas. Met zijn tweetjes zijn ze elke dag samen en op school zitten ze bij alle klassen naast elkaar. Ze vertelt het tegen haar moeder en de ouders van Thomas worden vrienden met Ella´s moeder. Zij is alleenstaand nadat de vader van Ella overleden is. Ze beginnen overnieuw in het schattige dorpje. Savannah heeft daarna geen nieuwer vriend gevonden en wil dat ook niet vanwege Ella. Maar ze wordt wel beste vrienden met de ouders van Thomas. Ella en Thomas spelen vaak bij elkaar. Ze zijn beste vrienden.

Hoofdstuk 2 Spreekbeurt.

Als Ella een spreekbeurt moet houden, doet ze dat over bijen. Samen met haar moeder maken ze een spreekbeurt, waarin ze ook een liedje zingt. Na onderzoek kwam Savannah erachter dat het slecht ging met de bijen en zegt tegen Ella, misschien is dat wel iets voor jou. Een spreekbeurt over bijen. De hele maand zijn ze bezig met de spreekbeurt en als  het dan zover is vindt iedereen de spreekbeurt van Ella prachtig. Ze krijgt een A+. Super trots laat ze aan haar moeder zien dat ze een A+ heeft gekregen en beide zijn blij.

Thomas hield een spreekbeurt over tijgers en ook hij krijgt een A+.

Hoofdstuk 3. Een enge film kijken

Als Ella op een dag film wil kijken, vraagt ze aan haar moeder of ze Harry Potter mag kijken. Savannah zegt ik denk dat je te jong bent lieverd. Maar ik wil het zo graag zien. Alsjeblieft. Ik heb een aantal stukjes gezien en het zag er best eng uit. Maar ik wil het zo graag. Ok dat moet je het zelf maar weten. Ze huren de film in de laatste videotheek die nog bestaat en samen kijken ze. Na het eerste deel begint Ella een beetje onder de deken te kruipen. Vind je het eng lieverd? Nee hoor zegt ze dapper. Maar Savannah ziet het en zegt zullen we anders Rapunzel kijken? Als jij dat wil, vindt ik dat ook goed zegt Ella, die blij was dat de film werd afgezet.

In de avond voor het slapen gaan zegt Ella ik vond het toch wel eng Harry Potter. Awh lieverd, soms heb ik wel gelijk. Maar het maakt niet uit, zo kan je er zelf achterkomen. Mag het lampje vannacht aan blijven? Tuurlijk, love you.

Hoofdstuk 4. Kerstmis

Thomas en zijn ouders komen kerst vieren met Ella en Savannah. Het is een hele mooie kerst. De moeder van Thomas heeft mooie truien gemaakt voor Ella en Thomas. Ze vieren het bij Thomas, omdat het huisje van Ella te klein is. Het is een warme gezellige kerst. Ella en Thomas oefenen een dansje en zingen met zijn tweetjes een nummer over kerst.

Als ze weer naar huis gaan zegt Ella ik zou ook wel zo´n groot huis willen hebben. Niet dat ons huisje niet goed is, maar het ziet er zo mooi uit bij Thomas. Als mijn boeken verkocht worden, kunnen we in de toekomst misschien kijken naar een groter huisje. Dromen mag altijd, zegt Savannah. Blijf je altijd bij mij? Zegt Ella ineens. Ja lieverd, ik blijf bij je. Denk je nog weleens aan papa? Ja elke dag en ik mis hem ook heel erg. Ze geven elkaar een knuffel. I love you, I love you to.

Hoofdstuk 5. Heel veel snoepen

Als Ella op een dag besluit om heel veel te snoepen zegt Savannah, je moet het helemaal zelf weten, maar te veel snoepen wordt je  misselijk van. De hele week krijgt Ella al de snoepjes waar ze om vraagt, maar aan het einde van elke dag voelt ze zich niet lekker en misselijk. Na een week is ze zo ziek van de snoepjes, dat ze stopt en zegt. Misschien heb je wel gelijk mama. Ik voel me toch niet zo lekker. Toch maar weer naar 1 snoepje per dag? Jaaaaaa.

Hoofdstuk 6. Kamer opruimen

Op een dag is de slaapkamer van Ella één en al troeperig. Savannah vraagt haar om haar kamer op te ruimen en Ella die daar helemaal geen zin in heeft zegt nee. Dan moet je het maar zelf weten zegt Savannah. Een hele week doet Ella niets. Ze raakt steeds meer dingen kwijt zoals schoolboeken, kleding, haarborstel. Als Ella klaagt over dat ze alles kwijtraakt, zegt Savannah je kan eventueel je kamer opruimen. Na een week in de troep, zegt Ella, okay. Met tegenzin begint ze haar kamer op te ruimen en zingt tegelijk een liedje.

Nadat ze klaar is en alles weer netjes is, zegt ze je had toch gelijk mama. Soms heb ik wel gelijk. Trots dat je je kamer hebt opgeruimd. In bed leest Savannah nog een verhaaltje voor en Ella valt tevreden in slaap.

Hoofdstuk 7. Nieuwe vriend

De ouders van Thomas kennen iemand uit hun vriendenkring en vragen of Savannah op blind date wil met hem. Ik weet het niet hoor. Ik heb Ella en daar heb ik genoeg aan. De moeder van Thomas zegt je zat het geweldig vinden. Ella komt een nachtje bij ons slapen en dan kunnen jullie elkaar leren kennen. Na veel twijfel zegt Savannah okay, let´s do this. Ze is het daten verleerd maar Eric zo heet haar blind date is heel lief en zorgzaam. Als ze samen een filmpje hebben gepakt en lekker gegeten hebben brengt hij haar thuis en omdat Ella er niet is, blijft hij slapen, maar ze vrijen niet. Ze hebben een eerste kus. Hij zingt een liedje voor Savannah waardoor ze weet dat zij bij elkaar horen.

De volgende dag komt Ella weer terug thuis en Savannah is helemaal blij. Ella ziet dat en wordt een beetje jaloers. Als Eric een keertje op bezoek komt om haar te leren kennen, doet ze niet aardig en zingt ze een liedje waaruit blijkt dat ze haar moeder niet weggeeft. Eric heeft een heel mooi cadeautje mee en Ella is blij, maar doet net alsof ze dat niet is.

Lieverd waarom mag je Eric niet? Gewoon niet. Maar hij is toch hartstikke lief. Ja dat is wel zo, maar straks steelt hij jou van mij? Nee lieverd en ik ga niet weg, wees niet bang. Probeer hem een kans te geven. Ik zal jou nooit verlaten, als je dat maar weet. Okay mama ik geef hem een kans

Het duurt zes maanden en dan accepteert Ella hem als de nieuwe vriend van haar moeder en achteraf gezien bleek Eric toch wel liever en leuker te zijn dan dat ze in eerste instantie dacht.

Een jaar later besluiten Savannah en Eric om samen te wonen in een nieuw huis. Groter met tuin. Ella vertelt het tegen Thomas en is aan de ene kant blij en aan de andere kant niet. Waarom vind je het dan erg? ik ga ons huisje missen. Mama en ik zijn al zo lang alleen. Maar Eric is aardig toch? JA dat is hij ook, maar misschien wordt het wel niet leuk? Thomas bedenkt een nieuw idee.

Als het niet leuk is kom je gewoon bij mij wonen. Okay, geweldig. Ella dacht dat ze het niet leuk, maar ze beseft met zijn drietjes is leuker dan met zijn tweetjes. Eric kan goed met kinderen omgaan en na een jaar heeft Ella hem helemaal geaccepteerd en zijn ze een gezinnetje. Eric vindt het leuk om cadeautjes te geven en Ella vind al zijn cadeautjes heel leuk. Maar waar het echt omgaat is dat Eric Ella als dochter ziet.

 

Hoofdstuk 8. Zwaar leven

Als Ella weer eens het vuilnis moet buiten zetten, klaagt ze over hoe zwaar haar leven is en begint het nummer te zingen hard knock life uit annie. Savannah vind haar een dramaqueen maar ik hou wel heel veel van je.

Op een dag wil Ella haar haren niet meer wassen. Ze vindt het zonde van haar tijd. Savannah die niet verbaasd is, zegt dat moet je helemaal zelf weten. Een week lang wast Ella haar haren niet. Het begint te klitten  en het ruikt niet fris. Misschien moet je….  Nee ik wil het niet meer. Maar een dag later zat haar haren zo in de klit dat ze naar een kapper moesten. Het was een drama. Als je nou naar mij had geluisterd, dan…. Ja mama, je hebt gelijk. Maar ik heb nu wel een mooi kapsel. Je wilde je haren toch laten groeien? Nee ik vind dit ook leuk. Maar Ella had haar lesje geleerd. Toch maar weer douchen? Ja mama.

Hoofstuk 9. Wat je worden wil

Ella zit na te denken over wat ze later wil worden. Ze weet het nog niet, maar misschien wil ze wel in een meidengroep. Alleen had ze niet veel vriendinnetjes en alleen Thomas. Zij zingt dat ze in een meidengroep wil zingen.

Thomas zingt tegen haar  dat ze alles kan worden wat ze wil en ze hebben een leuke tijd samen.

Hoofdstuk 10. Brazzle dazzl day

Ella is tien geworden en probeert meer naar haar moeder te luisteren. Als ze bij Thomas zijn is iedereen bij elkaar om te vieren dat Ella tien is geworden. Het is een brazzle dazzle day. Een dag die je niet snel vergeet. Iedereen is blij.

Als Ella haar moeder om een lollipop vraagt, zegt ze dat moet je helemaal zelf weten en knipoogt.

LOLLIPOP