Les Enfants Des Autres: Hoe ga je om met kinderen van anderen?

Gepubliceerd op 8 april 2024 om 19:38

Les Enfants des Autres is een film over kinderen van iemand anders uit 2022. De hoofdpersoon Rachel, Virginie Efira, leert een man kennen Ali, Roschdy Zem, en hij heeft een dochtertje van vier en half, Leila. Rachel leert het meisje kennen en sluit haar in haar hart. In het begin heeft Leila er moeite mee dat Rachel zo vaak over de vloer komt, maar na een tijdje is Leila eraan gewend. Het zusje van Rachel wordt zwanger en Rachel wordt tante. Eigenlijk heeft Rachel alles. Een lieve vriend, een stiefdochtertje en een goede baan als lerares. Leila is gewend geraakt aan Rachel en ze hebben een goede band samen. Met zijn drietjes vormen Ali, Rachel en Leila een gezinnetje. Maar is deze relatie ook voor de langere termijn?

De film zorgt voor vragen

Er zijn genoeg vrouwen die geen kinderen nemen, maar elke vrouw komt op een punt waarop ze moeten kiezen tussen wel of geen kinderen. Zo ook Rachel. Ze krijgt te horen dat ze nog maar weinig tijd heeft lichamelijk om kinderen te krijgen. De biologische klok tikt door. Aangezien Rachel een relatie heeft met Ali, die niet nog meer kinderen wilt, zit ze in een moeilijke situatie. Rachel wil namelijk wel kinderen. Wat doe je als vrouw op het moment dat je de leeftijd hebt en snel moet besluiten, wel of geen kinderen? Kies je voor jezelf als je in een relatie zit of neem je een nieuwe partner. Ik ben zelf 38 en ook niet meer de jongste. Ik heb niet altijd kinderen gewild, maar de laatste tijd denk ik er steeds meer over na. Enige nadeel, ik heb de juiste man nog niet gevonden. Misschien komt dat nog. Vragen als: vind ik op tijd de ware, wat als ik een man ontmoet die al kinderen heeft of kies ik toch een leven zonder kinderen? Spelen soms door mijn hoofd. De film doet mij wel nadenken. Als vrouw zijnde ga je door deze film goed nadenken wat je zelf wilt.

Veel bloot

Ali en Rachel hebben een goede relatie met veel seks. Je ziet zo nu en dan blote billen en borsten, maar dat is niet storend. De liefde tussen Ali en Rachel komt in deze liefdesscènes terug. Als je iemand net leert kennen is de kans groot dat je veel vrijt, dat laat de film goed zien. In één van de scènes vrijen Ali en Rachel en wordt Leila wakker door een nachtmerrie. Rachel verstopt zich op het balkon naakt. De film is niet heel komisch, maar dit momentje bleef mij bij. Het is gewoon te grappig dat ze naakt op het balkon moet wachten totdat Ali haar weer naar binnen laat. En het blote lichaam van Rachel is een pré voor de mannelijke kijker.

Verdriet

Maar wat als je echt geen kinderen kunt krijgen, terwijl dat wel je grootste wens is? Dan ontstaat er verdriet. Tegenwoordig kan je natuurlijk ook kiezen voor adoptie, maar daar zijn wel hoge kosten aan verbonden, plus niet iedereen mag adopteren volgens de regels. Als het nou echt niet lukt, dan heb je verdriet. De meeste vrouwen krijgen kinderen, maar als je onvruchtbaar bent of te laat aan kinderen begint, dan kan het zo zijn dat je dus geen kinderen krijgt. De film Les Enfants des Autres, laat zien dat je als vrouw ook heel erg kan genieten van andermans kinderen. Alleen als je dan uit elkaar gaat, dan zul je het kindje ook niet meer zien of weinig. Rachel geniet ervan om tante te zijn en daarnaast geniet ze ook van Leila, het dochtertje van Ali. Maar de film laat zien dat niet alles blijvend is. Ik zal niet te veel verklappen, maar het einde is aan de ene kant verdrietig en aan de andere kant bijzonder.

Andermans kinderen

Volgens de film kan je net zo genieten van andermans kinderen als van je eigen kinderen. Het laat ook zien dat een relatie met een man die al een dochtertje heeft, niet altijd  de makkelijkste keuze is. Les Enfants des Autres is ontroerend en handig voor vrouwen die nadenken over het krijgen van kinderen. Wil ik wel of geen kinderen? De vraag die elke vrouw in haar leven tegenkomt. Ik vond het een hele mooie film en na het zien, weet ik zeker dat ik wel kinderen wil. Maar wie weet wat de toekomst brengt.

    

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.