Freelance een vermakelijke film

Gepubliceerd op 5 april 2024 om 15:43

John Cena, speelt Mason, een man die een carrière had in het leger en daarna een baan krijgt als advocaat. Hij is met deze baan niet gelukkig, maar het betaald de rekeningen. Hij is getrouwd, maar helaas zijn ze allebei niet meer gelukkig met elkaar. Als Mason een freelance opdracht krijgt om een journalist Claire, Alison Brie, te begeleiden terwijl ze de dictator Juan, gespeeld door Juan Pabo Raba, interviewt breekt er een militaire staatsgreep uit en moeten ze vechten voor hun levens.

De freelance klus

Freelance is een actie komedie uit 2023. Het begin van de film laat het perspectief van Mason zien op een manier dat je niet vaak ziet. Na het zien denk je dit belooft veel goeds. Een origineel en grappig begin. Mason is niet gelukkig. Hij vindt zijn baan als advocaat niets en hij mist het leger en de actie. Als zijn voormalige baas vraagt of hij de freelance klus wilt doen, zegt hij in eerste instantie nee. Maar omdat zijn huwelijk niet goed loopt, neemt hij de klus toch aan. Zijn vrouw vindt het goed dat hij gaat, niet wetend wat hij gaat doen, maar even afstand lijkt hun allebei een goed plan. Mason heeft een lieve dochter Casey, waar hij alles voor doet. Als zij vertelt dat een jongen haar wilt kussen, is het advies van Mason, geef hem een stoot tegen zijn ademsappel en dan stopt hij wel. Dit niet al te handige advies neemt Casey aan en nadat ze dat heeft gedaan, krijgt ze straf en is de vrouw van Mason Jenny, Alice Eve, even helemaal klaar met haar man. Dit zorgt ervoor dat Mason toch de freelance opdracht  aanneemt. Later blijkt dat dit het beste is wat hij had kunnen doen. Mason voelt zich weer helemaal zichzelf, tijdens de klus. Als hij oog in oog komt te staan met meerdere gevaarlijke situaties, beseft hij weer hoeveel hij van zijn vrouw en dochtertje houdt.

Geen affaire

In het begin van de film is Claire een arrogante journalist en ziet het niet zitten dat Mason haar bodyguard is. Als ze in een auto zitten en voor het eerst worden aangevallen, laat Mason zien hoe goed hij is als bodyguard. In zijn eentje zorgt hij ervoor dat zowel Claire, hij en dictator Juan kunnen vluchten. De film heeft de nodige humor. Na de eerste aanval heeft Mason last van zijn rug. Dat is iets wat je niet vaak ziet bij helden. Door zijn baan in het leger heeft hij een blessure overgehouden. Hierdoor komt Mason een beetje zwak over. Toch is hij hartstikke sterk en kan in zijn eentje heel veel mensen doodmaken, die hen willen doden. Mason en zijn vrouw hebben het moeilijk. De liefde is er nog wel, maar ze proberen elkaar weer terug te vinden, zoals vroeger toen ze gelukkig getrouwd waren. Als Claire een tijdje met Mason optrekt en haar leert kennen, begint Claire gevoelens voor hem te krijgen. Ze probeert hem te verleiden, maar Mason wil niet. Dit vond ik één van de mooiste momenten uit  de film. Hij slaat een one night stand af met Claire en zij ziet dat hij nog steeds heel veel van zijn vrouw houdt. Ondanks de problemen in zijn huwelijk, kiest hij toch voor Jenny. Claire snapt het en laat het zitten. Ondanks dat ze niet slapen met elkaar, worden ze wel vrienden.

De dictator

De dictator Juan lijkt in eerste instantie een nare man. Maar hij wordt vrienden met Mason en aan het einde van de film geeft hij Mason een zakcentje, waardoor hij nooit meer hoeft te werken. Ondanks dat hij een dictator is geeft hij wel om zijn mensen. En uiteindelijk blijkt hij niet zo slecht te zijn als dat je denkt. Claire, Mason en Juan maken van alles mee in de jungle en samen lukt het hun om de aanvallen te overleven. Juan is een aparte man, maar ondanks zijn ongewone dingen, vind je hem wel leuk.

Genoeg actie

In de film zit genoeg actie, waar je optimaal van kan genieten als je van actie films houdt. Mason kan heel goed vechten en schieten. In zijn eentje schakelt hij zo een heel leger uit. De actie scènes zijn geweldig. Ik heb heel erg genoten van al het geweld en de actie. Soms is een actie film gewoon echt een heerlijke verandering naast alle zware drama´s of romkoms. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik de film heb gezien. Het is niet de beste film die ik heb gezien, maar ik heb mij prima vermaakt. Zijn actie films iets voor jou? Let us know.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.