Hitman, een film die raak schiet

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 19:15

Hitman is een film uit 2007 gebaseerd op het computerspel Hitman. Het is een Frans-Amerikaanse film geproduceerd door 20th Century Fox. Het gaat over Agent 47, Timothy Olyphant, een huurmoordenaar, die ingehuurd wordt om de Russische president te vermoorden. Na de klus blijkt er een getuige te zijn van zijn daden, genaamd Nika,. Als hij haar ontmoet blijkt dat zij hem niet kent. Vanaf dat moment is alles anders dan hij dacht. Beide staan op de lijst om vermoord te worden. Agent 47 besluit om Nika te beschermen.

Heel veel actie

Hitman is een actie film. Je hoeft niet te klagen als je van actie houdt, want er zit genoeg actie in de film. Het is niet alleen schieten, maar agent 47 blijkt heel goed te kunnen vechten en schakelt zo in zijn eentje tien man uit. Als hij erachter komt dat het een set up was, de moord op de Russische president en dat er een dubbelganger wordt gebruikt, is zijn leven in gevaar. De achtergrond van agent 47 is dat hij werd opgevoed door De Organisatie. Een organisatie die kinderen opvoed om huurmoordenaar te zijn. Van kleins af aan worden ze gedrild om te moorden. De organisatie leert ze om te schieten, vechten en meer. Agent 47 is de beste van zijn klas. Er zitten mooie vechtscènes in. Het leuke is dat hij verschillende manieren van vechten heeft, waardoor het nooit saai wordt om naar te kijken.

Nika

Agent 47 ontmoet Nika, Olga Kurylenko, een prostitué die werkt voor de Russische president, hij behandeld haar beroerd. Volgens De Organisatie waar agent 47 voor werkt, is Nika een ooggetuige, maar als Agent 47 haar ontmoet, kent ze hem niet. Agent 47 snapt dat hij in de val gelokt wordt. Er is een klik tussen Nika en hem. Hij besluit haar te beschermen. Nika zorgt ervoor dat hij weer een beetje gevoel krijgt in zijn leven. Zij raakt hem emotioneel en je ziet dat hij om haar geeft. Het is mooi om te zien dat hij een beetje ongemakkelijk is. Hij is goed in doden, maar in de liefde is hij niet heel sterk. Dat zorgt ervoor dat je met hem meeleeft. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de film niet alleen actie is, maar ook een beetje romantiek. Door haar voelt hij zich weer mens. Hij zegt niet veel, maar je ziet dat hij van haar begint te houden. Hierdoor zie je hem als meer dan alleen een hitman.

Interpol  

Dougray Scott (Mike Whittier) is een Interpol agent die Agent 47 al jaren probeert op te pakken. Een familieman, die zijn werk heel serieus neemt. Hij krijgt problemen met de Russische politie die willen dat hij de zaak laat vallen, maar dat is hij niet van plan. Als Agent 47 hem opzoekt in zijn huis, vraagt hij hem om een gunst. De grote vraag is, helpt Dougray hem of niet? Het verhaal is niet heel moeilijk te volgen en ergens wil je dat Agent 47 niet gepakt wordt en een goed einde heeft. Het zorgt ervoor dat er twee lijnen zijn in de film. Het verhaallijn van Dougray die Agent 47 probeert op te pakken en het verhaallijn dat Agent 47 en Nika dood moeten van de Organisatie. Het is een spannende strijd. Lukt het Agent 47 om te overleven?

Voor mannen en vrouwen

Hitman is leuk voor mannen en vrouwen. Zeker de moeite waard als je van actie houdt. Een film over huurmoordenaars met genoeg actie en een beetje romantiek. Ik ben zelf een fan van de Rambo filmreeks, Hitman speelt zich niet af in de jungle, maar de films hebben gemeen dat 1 man heel sterk is en gemakkelijk een leger uitschakelt. Als je dus van actie films houdt met goede vechtscènes, dan zit je bij deze film goed. Hitman is een film die raak schiet. Een schot recht in mijn film liefhebbende hart voor actie. Kijken dus.   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.