The Greatest Showman: The Greatest Film

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 15:59

The Greatest Film Blog over The Greatest Showman

Hokjes zijn niets voor mij Ik pas niet in een standaard hokje. Ik ben creatief begaafd en hoogbegaafd. Vaak voel ik mij anders dan anderen van mijn leeftijd. Laatst zat ik op Disney Plus en ontdekte de musical The Greatest Showman. Een musical met onder andere Hugh Jackman (bekend van Les Miserable en Logan) en Michelle Williams (bekend van Shutter Island en Blue Valentine). De film gaat over de visionary P.T Barnum. Hij is de uitvinder van de circus zoals we die kennen vandaag de dag. Hij leent geld van de bank met een smoesje en begint een circus waar mensen die er anders uitzien dan het normale optreden met een show. Het mooie aan deze film

is dat het gaat over anders zijn en dat er wel een plekje voor je is als je niet bent in een hokje past. Zo heeft hij onder andere een vrouw met een baard gevonden die heel mooi kan zingen, een kleine lilliputter die soldaat wil zijn en een man die echt heel dik is. Ze passen allemaal niet in het standaard hokje en dat is wat mij zo erg raakte. Toen ik het nummer This Is Me voor het eerst hoorde, rolde de tranen over mijn wangen van geluk en herkenning. Mijn toenmalige vriend dacht dat ik de film niets vond en kwam even kijken of het goed ging. Ik vertelde hem dat dit  het mooiste nummer was dat ik in mijn leven heb gehoord. Zo blij was ik.

Elk nummer goed

The Greatest Showman is een musical. Het was lang geleden dat ik een musical heb gezien waarin ik echt alle liedjes mooi vond. The Greatest Showman is vernieuwend en alle nummers in de film raken je emotioneel. De mooiste nummers vind ik Come Alive, Rewrite the Stars en This is Me. Bij het nummer Rewrite the Stars is geweldig om te zien hoe ze met touwen elkaar vertellen dat ze van elkaar houden.

Eigenlijk zijn alle nummers van hoog niveau en kan ik niet kiezen. Maar als ik toch ga klagen dan is het over het nummer The Other Side. Een nummer die Zac Efron en Hugh Jackman samen zingen. Het gaat over hoeveel percentage Philip krijgt als hij gaat samenwerken met P.T. Barnum, Hugh dus. Het is een leuk nummer en niet slecht, maar ik vond het niet een geweldig nummer. Het enige nummer waar ik kritisch over ben, want de andere nummers wordt je gewoon zo blij van of ontroeren je.

Hugh Jackman een acteur met variatie

Ik ben helemaal fan van Hugh Jackman. Ik heb hem leren kennen via de X Men films. Toen ik zeventien was ben ik naar New York geweest en toen heb ik hem in het echt ontmoet. Het was erg druk waar ik stond en mensen waren aan het dringen, dus ik viel en toen vroeg hij Are you okay there darling? Ik was super blij. Hij zei wat tegen mij. Helaas was dit het enige wat hij zei, maar hij had mij gezien. Vanaf toen begon ik met al zijn films te kijken. Eén van mijn favoriete films naast The Greatest Showman is Les Miserables. Dit was de eerste keer dat ik hem hoorde zingen en toen was ik al om. Hij heeft een hele mooie stem en in The Greatest Showman, steelt hij de show met zijn zangtalent. Hij is een acteur die in actie films kan spelen, maar dus ook in musicals. Het leuke is dat hij het niet bij één genre houdt. De meeste acteurs spelen altijd dezelfde soort rollen, maar hij niet. Hij  is een gevarieerde acteur, waardoor het altijd leuk is om naar hem te kijken.

Met oog op details

Als je kijkt naar de mise en scene, de achtergrond en de props zie je dat er veel tijd en aandacht aan besteed is. Het  nummer A Million Dreams laat zien dat het niet zomaar een film is, maar dat over elk details goed is nagedacht. Hetzelfde geldt voor de choreografie. Het dansen ziet er prachtig uit en past goed bij de muziek. Juist omdat er zoveel aandacht is besteed aan elk detail, is het een genot voor het oog. Visueel zit het goed in elkaar, waardoor het nog meer genieten is voor de kijker.

Ga jij ook kijken?

Heb jij de film nog niet gezien? Kijk dan op Disney Plus en laat je verrassen. Ik denk dat als je van musicals houdt, dit echt een film voor jou is. The Greates Showman, een film over dromen, doorzettingsvermogen en anders zijn. En echt De Greatest film is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.