Actrice Abigail Breslin, Van schattig tot volwassen

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 20:51

Abigial Breslin was een kindsterretje met een hoge schattigheidsfactor. Zo lief en zo schattis was ze toen ze klein was, maar nu is ze volwassen en is de cuteness ingeruild voor een mooie jonge dame. Ik ben echt een fan van haar en er zijn drie films die je moet zien met haar in de hoofdrol. Als je van drama, komedie en een beetje thriller houdt, dan raad ik je deze films aan.

Little Miss Sunshine 2006

In deze film was Abigail nog maar een kindje van tien. De film gaat over Olive, gespeeld door Abigail, die mee mag doen aan een schoonheidswedstrijd ver van haar huis. De hele familie reist met haar mee om haar de mooiste dag van haar leven te geven. Ze oefent met haar opa en heeft allemaal danspasjes geleerd, maar Olive is niet de standaard dunne, met veel te veel make-up op schoonheidswedstrijd meisje. Nee, zij ziet er anders uit, maar dat maakt het ook wel weer heel schattig.

Haar oom heeft net zelfmoord geprobeerd te plegen, haar opa gebruikt drugs op late leeftijd en haar broer wil niet praten om te bewijzen dat hij mentaal sterk is. Tijdens de reis komt de hele familie dichterbij elkaar. De moeder van Olive, Sheryl, Toni Colette, probeert de familie bij elkaar te houden en ze geeft heel veel om Olive. De vader van Olive hoopt op succes met zijn baan, maar dat lukt maar niet. Het is een aparte familie, waar je tijdens de film medeleven voor krijgt. Als de schoonheidswedstrijd begint, past Olive niet helemaal in het plaatje, maar haar familie steunt haar en ze hebben alsnog een hele leuke dag.  Het is een film die je raakt. T

Tijdens de reis gaat opa Edwin, Alan Arkin, dood. De band tussen opa en kleindochter is mooi om te zien en vult je hart met liefde. Arkin kreeg een Oscar voor beste mannelijke bijrol. De film heeft humor in zich, maar is vooral ontroerend. De toen nog jonge Olive, Abigail, heeft met deze rol mijn hart veroverd.  

Maggie 2015

Ik heb veel zombiefilms gezien in mijn leven, denk aan 28 Days Later of World War Z, maar de film Maggie is toch wel één van de beste zombiefilms die ik sinds een lange tijd heb gezien. Abigail speelt de rol van Maggie, zij is geïnfecteerd met een virus, waardoor je een zombie wordt. Haar vader Wade, Arnold Schwarzenegger, is bezorgd en ziet zijn dochter langzamerhand veranderen in een zombie. By the way een hele goede rol van Arnold, waar hij echt trots op kan zijn. Meestal speelt hij niet in drama films, maar de rol als bezorgde vader speelt hij fantastisch en je voelt zijn emotionele pijn. Abigail laat zien dat ze ook in serieuze rollen goed is. In deze film is ze geen kindje meer, maar nu een jonge mooie tiener. De vader en dochterband zorgt voor een traan en het verdriet door de infectie voel je echt. Lukt het haar vader om het lot, de dood, van zijn dochter te accepteren? Een film die je doet nadenken. Wat als je kind ongeneselijk ziek wordt. Hoe ga je daarmee om als ouder? Hoe verwerk je een naderende dood? Het is een rustige film en arthouse. Eentje die je niet snel vergeet. Voor mij een aanrader en als je van originele zombiefilms houdt dan is deze film voor jou.

Stillwater 2021 

Een verrassend goede film die ik laatst heb gezien op Pathé Thuis is de film Stillwater, waarin Abigail ook weer laat zien waar ze goed in is, acteren. De film gaat over een jonge vrouw Allison, gespeeld door Abigail, die voor haar studie naar Marseille verhuist. Ze leert daar een jonge vrouw, Lina, kennen waar ze een relatie mee krijgt. Lina wordt later dood aangetroffen en Allison wordt ervan beschuldigd dat ze haar zou hebben vermoord. Ze moet naar de Franse gevangenis. Allison blijft volhouden dat ze onschuldig is en haar vader Bill, Matt Damon, gelooft haar. Een aantal jaar later gaat haar vader bij haar op bezoek en heeft Allison nieuw bewijs waardoor ze eerder uit de gevangenis kan komen. Is Allison eigenlijk wel zo onschuldig als ze lijkt? Een aparte rol van Matt Damon, die er voor het eerst niet als een sexy man uitziet, maar als een doodgewone Amerikaan. Hij is een soort van hill billie met strafblad en hij speelt de rol als vader overtuigend. De film lijkt een beetje op Maggie. Daar ging het ook al over een vader en dochter. Maar ook hier speelt Abigail weer fantastisch. Je gelooft haar en ziet hoe moeilijk ze het heeft. Het mooie van de film is dat het Allison lesbisch is. Haar vader en oma, doen daar niet moeilijk over. Dat is een originele twist aan de film. Het einde is verrassend. Als je niet veel van deze films hebt gezien, zul je het niet zien aankomen. Ik als ervaren filmkijker wist in het midden van het verhaal hoe het zou eindigen. Maar dat neemt niet weg, dat ik het een hele goede film vindt. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik toch echt wel een fan ben van Abigail Breslin. Op google krijgt Stillwater maar 59%, maar dat vind ik echt te weinig. De film zou meer gewaardeerd moeten worden. Ik zou de film toch echt wel 95% geven.

Toen Abigail jong was, was ze onwijs schattig en nu dat ze volwassen is speelt ze in films waar je over na gaat denken. Alle drie de films heb ik met heel veel plezier gekeken. Ik was ontroerd, heb gelachen en zelfs een beetje gehuild. Abigail, van schattig tot een volwassen. Als jong kindje raakte ze mij en nu als volwassen vrouw weer. Heel benieuwd wat ze in de toekomst gaat doen. Wat vind jij eigenlijk van Abigail Breslin? Let me know.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.