Films om aan te snuffelen. Honden in films

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 17:33

Ik ben een honden en kattenliefhebber. Mijn hondje Bella heb ik heel veel plezier aan gehad en mijn kat Skylar knuffel ik nog steeds elke dag met heel veel liefde. Dat bracht mij op een idee. Honden in films. Welke drie films zijn als hondenliefhebber leuk om te kijken? Ik ging op onderzoek uit.

Hatchi A Dog´s Tale

Hatchi: A dog´s Tale is een ontroerende film. De film komt uit 2009 en werd geregisseerd door Lasse Hallström. De film gaat over de hond Hachi die een bijzondere band krijgt met Parker Wilson, Richard Gere. Hij vindt de Hatchi bij het treinstation en neemt de hond mee naar huis.

Elke dag als Parker naar zijn werk gaat, wacht Hatchi hem op bij het treinstation. Iedereen kent Hachi en Parker en ze vormen een mooi stel. Als Parker plots komt te overlijden, stort de wereld in voor Hatchi. Hij is zijn lieve trouwe baasje kwijt. Hatchi begrijpt niet waarom zijn baasje niet meer komt en wacht tot zijn dood bij het treinstation op Parker. Het dorpje waar ze wonen, kent Hachi en de bewoners geven hem eten en drinken. Het zielige hier aan is dat Hachi blijft wachten. Het is moeilijk om niet te huilen als je dat ziet, ik moest een traantje wegpikken. Richard Gere speelt het lieve baasje en de band tussen hem en Hatchi is prachtig om te zien. De film laat je nadenken. Wat als je plotseling doodgaat en je huisdier achterblijft. Wat zou jouw huisdier dan doen? Een verdrietig, maar mooi verhaal over de band tussen een hond en zijn baasje. Zeker kijken als je films over honden mooi vindt. Te zien bij Apple TV.

Rescued by Ruby 

Een recente film uit 2022 is Rescued By Ruby. Ik had geen verwachtingen, maar was aangenaam verrast. Het is een luchtige film over een man Daniel, gespeeld door Grant Gustin, die heel graag bij de hondenbrigade wil horen met een hond. Dat is zijn droom en daardoor gaat hij ook meer verdienen, wat weer handig is voor de baby die opkomst is. Hij vindt Ruby in het asiel. Een hond die niemand wil hebben, omdat ze dingen kapot maakt, niet luistert en iedere gezin brengt haar terug naar het asiel. Daniel leert Ruby kennen en ziet in haar een kans. Hij gaat haar trainen als politie hond en wat blijkt, ze is de beste van de klas. Een mooi verhaal over een hond die geen kans meer kreeg, maar toch vanwege doorzettingsvermogen een lief baasje krijgt. Daniel haalt de opleiding van de hondenbrigade en Ruby is zijn maatje. Rescued By Ruby is niet een geweldige film, maar zeker wel leuk om te kijken. Als je geen zin hebt in een moeilijke film is dit een alternatief. De onderliggende gedachte van de film is dat iedereen alles kan bereiken als je maar een kans krijgt. Daniel is dyslectisch en kan zich niet goed concentreren. Ondanks dit lukt het hem en Ruby wel om de baan bij de hondenbrigade van de politie te krijgen. Een mooi verhaal over niet opgeven en gaan waar je in gelooft. Het is niet een aanrader, maar wel leuk genoeg om over te schrijven. Te zien op Netflix.

Dog Gone

Als je van honden houdt is de film Dog Gone de moeite waard om te kijken. Een recente film uit 2023. Fielding, Johnny Berchtold, is een jongen die niet goed weet wat hij wil met zijn leven. Hij heeft zijn diploma gehaald, maar heeft geen idee wat hij daarna wil doen. Hij neemt een puppy, die hij Gonker noemt. Een beetje aparte naam, maar dat vindt Fielding niet erg. Gonker en Fielding zijn vanaf dat moment altijd samen. Ze eten samen, ze slapen samen en Gonker is een maatje voor Fielding. Een ziel die helemaal van hem houdt. Gonker houdt van Fielding, ondanks dat hij nog niet weet wat hij later wil doen. Als Gonker vermist raakt, is iedereen in paniek. Zijn ouders helpen hem en ze starten een hele grote zoektocht. Gonker heeft medicatie nodig, anders sterft hij. Het wordt een race tegen de tijd. Lukt het Fielding om zijn lieve vriend te vinden, voordat hij weer medicatie moet krijgen? Ook hier zie je dat het niet echt een geweldige film is. Het is leuke manier om je tijd te besteden, maar een echte aanrader is dit niet. Toch ben ik blij dat ik de film gezien heb, want ik heb mij wel vermaakt.

Snuffelen

Als je van honden houdt zijn het leuke films, als je weinig te doen hebt. Verwacht niet al te veel van Rescued by Ruby en Dog Gone. Als je weinig verwacht, kan je ook niet teleurgesteld worden. Hachi: A Dog´s Tale is wel een mooie ontroerende film.  Alle drie de films zijn in ieder geval het snuffelen waard.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.