Trolls 3 Te veel disco en te weinig leuke liedjes

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 17:24

Vroeger toen ik klein was had ik ook trollen poppetjes. Deze wezentjes met gekleurde haren waren een succes toen. En nu door de Trolls trilogie zijn ze weer helemaal hip. Toen ik Trolls 1 voor het eerst zag, was ik aangenaam verrast. Een nieuw verhaal over trollen en Bergers die het lekker vonden om trollen te eten. Nu in 2023 zijn we alweer twee films verder en zou je denken dat het een goede film zou zijn. Ik had bij Trolls 2, World Tour,  al mijn twijfels, omdat de film gewoonweg niet zo goed was als deel 1. Nu met deel 3, Trolls Band Together, werd ik weer een beetje teleurgesteld. De film is net als deel 2 niet zo goed als deel 1. Als je meerdere films maakt, wil je altijd dat de één nog mooier is dan de vorige. Het lijkt alsof deel 3 vooral is gemaakt voor het geld, want de liedjes zijn niet zo leuk en de afwisseling in animatie met stripachtige is het net niet.

Liedjes jaren tachtig

In deel 1 waren de liedjes leuk en kon je meezingen. Nu in deel 3 zijn het vooral jaren tachtig achtige liedjes met een aantal referenties naar boybands uit de jaren negentig. Wat ik niet snap is dat er heel veel leuke boyband nummers zijn, die vrolijk en populair zijn. Ik had daarom voor meer vrolijkheid gekozen. Denk bijvoorbeeld aan Five, You´ve got a feeling or Keep on Moving. Deze nummers zijn vrolijk en passen perfect bij de Trolls. De liedjes in deel 3 zijn vooral disco achtig en eentonig. Er is een scala aan leuke vrolijke boyband nummers die goed passen bij het thema trollen.

 

Te kritisch

Ik heb andere recensies bekeken en die vonden de film helemaal geweldig, iets dat ik niet helemaal snap. Ben ik misschien te kritisch? Wat ik wel leuk vond was het schattigheidsfactor dat de trollen hebben. Ze zien er zo lief en schattig uit. Op een schaal van 1-10 scoren ze een 10. Maar wat ik dan weer niet snap is het uiterlijk van Velvet en Veneer. De twee slechteriken die de broer van Branch gevangen houden en zijn talent aftappen door een soort van luchtje. Ze zien er apart en gewaagd uit. Bijna arthouse achtig. De stripachtige beelden zijn ook erg experimenteel en passen niet goed bij de beelden. Het laatste liedje is dan wel weer leuk, maar dat is dan ook echt het enige liedje die leuk is. Ik had het helemaal anders gedaan. Meer vrolijke liedjes van Boy Bands en meezingers, dan zou de film er al heel anders uitzien. Ik vraag me af of deze film gemaakt is voor het geld. Trolls 1 deed het heel goed. Snel een nieuw verhaal en weinig tijd om de grappen en animatie uit te werken. Zo komt deel 3 over.

Vermakelijk

Ondanks mijn kritiek is het wel een leuke film, die je één keertje kijkt en dan vergeet. Ik ben een verwende filmkijker, want ik heb heel veel films gezien. Voor mijn studie, mijn werk,  maar ook voor mijn lol. Dan heb je snel de neiging om te kritisch te zijn, maar ik zou niet eerlijk zijn als ik de film heel goed zou vinden. Het idee is super leuk, alleen de uitwerking is niet zo geslaagd. Het verhaal gaat over Branch, stem Justin Timberlake, die zijn broers heel lang niet heeft gezien. Vroeger zaten ze allemaal in een boy band, Bro Zone, met elkaar. Als ze ruzie krijgen valt de band uit elkaar en gaat ieder zijn eigen weg. Totdat de lieve Floyd gevangen wordt gehouden door Velvet en Veneer en zijn talent wordt afgetapt. Hij wordt gevangen gehouden in een diamant, die alleen breekt door een perfecte harmonie, die Bro Zone moet zingen. Lukt het Poppy en de broers Floyd te redden? Het verhaal heeft potentie. De grappen zijn niet heel bijzonder of origineel, maar de verwijzingen naar de jaren negentig zoals de plakvingers en diamant ring lolly, die ik ook trouwens had toen ik jong was, zijn wel geinig.

Niet goed genoeg

De film is voor de gewone kijker leuk en vermakelijk, maar voor de verwende kijker zoals mij, niet heel origineel. Daarnaast laten de liedjes het afweten en zou ik meer voor populairdere liedjes hebben gekozen. Haal de disco uit de disco en vervang deze door leuke meezingers. En er zijn genoeg leuke jaren negentig nummers. Al met al leuk, maar ik zou wachten totdat hij te zien is op Disney Plus of Netflix. Ik heb hem nu gezien via Pathe Thuis voor 4,99 en dat is het niet waard. Deel 2 vond ik ook al niet zo leuk en deel 3 vind ik nog minder leuk. Gewoon niet zo goed als deel 1. Was het niet verstandiger geweest om na deel 1 te stoppen? Wie weet. Als er nog een deel vier komt ga ik wel kijken, maar zal ik er geen Pathé Thuis prijs voor willen betalen. Het idee is leuk, maar zo populair als de trollen waren in de jaren negentig, zo populair wordt deze film niet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.