A Ghost Story Films met Geesten

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 17:09

Ik ben best wel spiritueel ingesteld. Ik ben helderziend en geloof in een wereld na de dood. De ziel verdwijnt nooit helemaal, maar reist verder naar een andere wereld waar je blijft totdat je weer wil reïncarneren. Er zijn veel films gemaakt over geesten. Zijn deze films een soort van waarheid? Ik geloof van wel, tenminste dat geesten bestaan. Hier vier leuke films met geesten, die je kan kijken als je geïnteresseerd bent in het leven na de dood.

Ghost 1990

Ghosts een oudje uit 1990 met in de hoofdrol Demi Moore en Patrick Swayze. Het verhaal gaat over Sam die wordt vermoord en zijn vriendin wil waarschuwen voor het gevaar. Molly voelt dat hij dichtbij is en gaat naar een helderziende Oda, Whoopi Goldberg. Via haar kan Sam communiceren met zijn vriendin Molly. Als je de film hebt gezien, heb je waarschijnlijk net als ik de beroemde liefdesscène ook in je hoofd als je aan de film denkt. De scène  waarin Sam als geest vrijt met Molly. Een scène die je niet snel vergeet.

De film laat zien dat er inderdaad een leven is na de dood. En dat  liefde verder gaat dan het leven hier op aarde. De film is super romantisch, met een beetje actie en neigend naar het genre thriller, is dit een geweldige film om te kijken als je in geesten gelooft. Deze film is echt de moeite waard om te kijken. Ghost laat goed zien dat er meer is na de dood.

Casper 1995

Een andere film die ik niet mag vergeten is de kinderfilm Casper uit 1995. Vroeger was dit één van mijn lievelingsfilm. Casper is doodgegaan en blijft hangen op de aarde samen met zijn ooms. Ze leven in een villa. James, Bill Pullman, komt samen met zijn dochter naar de villa om de geesten te verdrijven. Ze verblijven in de villa en zo ontmoet Kathleen, Christina Ricci, Casper het spookje. Het is een zielig verhaal, maar ook mooi. Casper is een lief spookje , maar zijn ooms niet. Casper wil heel graag weer levend zijn. Gaat dat hem lukken? De film laat zien dat als je een geest bent en je hebt nog een doel op aarde, dat je op aarde blijft hangen. Ik geloof daar wel in. Geesten die nog iets moeten doen om verder te kunnen reizen, blijven dus inderdaad hangen op aarde, totdat ze hun doelen hebben voldaan. De film is een kinderfilm, maar zelfs als volwassenen kan je ervan genieten. De special effects van die tijd zijn ook echt heel mooi en de spoken, geesten, zien er als echt uit.

The Sixth Sense 1999

I see death people. De beroemde oneliner uit The Sixth Sense. De film komt uit 1999 met Bruce Willis en Haley Joel Osment. Als kindje was Haley  een kindsterretje en zijn rol in de Sixth Sense zorgde voor beroemdheid. De film gaat over een jongetje, Cole, die geesten kan zien. Hij is er bang voor en ze laten hem vaak schrikken. Hij ontmoet een psycholoog Dr. Malcom, Bruce Willis, die hem wil helpen, maar Malcom blijkt zelf een geheim te hebben. Ook hier zie je weer dat geesten op aarde blijven, omdat ze nog iets moeten doen voordat ze vrede hebben en verder kunnen reizen naar het grote hiernamaals. De geesten zoeken hem op en weten vaak niet dat ze dood zijn. Aan het einde van de film snapt Cole dat ze hem niet willen pijn doen, maar dat ze vaak alleen willen praten. Het zesde zintuig is iets dat nuchtere Hollanders niet geloven, maar ik als helderziende geloof er heilig in. Er zijn inderdaad mensen die spiritueel genoeg zijn en kunnen praten met doden.   

Just like heaven 2005

In 2005 kwam de film Just like heaven uit. Het gaat over Reese Witherspoon, Elizabeth, die een geest is geworden en haar huisje terug wil. David, Mark Ruffalo, huurt haar appartement en hij ziet de geest van Elizabeth en ze raken bevriend. Ze worden verliefd, maar Elizabeth is een geest. Ook hier zie je weer een liefde die verder gaat dan het leven. Aan het einde van de film snap je waarom Elizabeth een geest is. Het is een grappige film over een tussenwereld en de aarde. Een film over geesten en de liefde. Super romantisch en leuk.

Geesten, geloof jij?

Films zijn windows to the soul en ik geloof er echt in dat de meeste films een soort van waarheid laten zien. Zo ook de films over geesten. Er bestaan zoveel films over overledenen, dat je haast wel moet geloven dat geesten echt zijn. Ik geloof dat als iemand doodgaat dit niet het einde is, maar dat we verder reizen naar andere werelden. Als je een geliefde hebt verloren, dan kunnen geesten contact met je zoeken. Dit zie je in kleine dingen, maar je kan ook de liefde voelen. Niet iedereen is helderziend, maar als je bent zoals mij dan heb je dus een zesde zintuig en kan je dus met deze zielen praten. Geloof jij in geesten? Vertel ons jouw ghost story.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.