Blog Bohemian Balkonnetje

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 14:48

Ik heb altijd een grote balkon of klein tuintje gewild. Helaas is het in Amsterdam maar net waar je terecht komt en kun je (als je niet koopt) niet heel kieskeurig zijn. Zo is het dat ik zes jaar geleden mijn huisje kreeg in de Kinkerbuurt. Vier hoog zonder lift. Toen ik het kreeg dacht ik ach die trappen zijn goed voor mijn conditie, dus dat komt goed. Helaas ben ik gevallen en kom ik nu slecht die trappen op. Maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Deze keer gaat het over mijn oh zo schattige balkonnetje, dat ik eigenlijk altijd veel te klein vond, maar nu dat ik alleen ben prima is. Met de juiste touch kun je zelfs van een balkonnetje (waar maar 1 stoel past) best iets leuks maken. Zoals jullie weten heb ik Vitiligo en kan ik niet goed in de zon zitten, tenzij ik factor 50 smeer. Het is dus belangrijk dat er wel schaduw is. Nu met dit mooie weer en de zon volop schijnt, moest ik dus wel even wat bedenken.

Ik heb een kleedje bevestigd aan de muur en de rand van mijn balkon, waardoor het voelt alsof in net als vroeger in mijn zelfgemaakte hutje zit. Met een aantal leuke kussens zodat ik kan kiezen stoel of op de grond is het eigenlijk best leuk geworden. Zodra ik weer wat centjes heb wil ik nog een paar echte loungekussens kopen zodat ook het plekje op de grond aangenaam wordt. Al met al begint mijn bohemian balkonnetje redelijk vorm te krijgen en is het een plekje in huis geworden waar je mij dagelijks kan vinden. Mijn eigen bohemian balkonnetje. Alleen de balkonlichtjes missen nog. En ja die ga komen er zeker ook nog bij voor de zwoele zomeravonden.

Liefs Sharita

Tip: Mijn balkonis te klein voor een parasol. Je kunt dus makkelijk als je een schaduwplekje wilt maken een kleedje improvasorisch bevestigen of zoals ik binnenkort ga doen een lichte paraplu kopen. Dan heb je het effect van een parasol, maar dan in het klein :) 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.