Blog Een rustig Vondelpark?!

Gepubliceerd op 20 juni 2020 om 16:18

Een rustig Vondelpark, meen je dat? Ja het kan echt! Regelmatig als ik naar het Vondelpark ging stoorde ik mij aan de drukte en de overvolle massa die daar een drankje deed. Harde muziek, kwebbelende mensen en alcohol plus het nodige jointje zag ik langskomen. Nee, ik werd er niet heel vrolijk van. Ik ging over het algemeen via de hoofdingang naar binnen. Toch wist ik dat het ook anders kon, want ik hoorde vaak genoeg van buren dat ze heerlijk rustig hadden gewandeld met hun hondje in het Vondelpark. Blijkbaar was het toch mogelijk. Met een beetje logisch nadenken bedacht ik wat als ik nou eens een andere ingang probeerde.

Nu is het zo dat tijdens de carona periode sommige ingangen gesloten waren en dat eigenlijk, maar drie ingangen van het Vondelpark open waren. Veel keuze had ik dus niet, maar was vastberaden om een rustige wandeling te maken. Zoals altijd sprong ik met Bella in haar tas achterop de scooter en reed ik naar de Amstelveense Weg ingang. Verrast door wat ik daar zag. Het was best druk, maar dat kwam vooral door de fietsers die die kant van het Vondelpark betreden. Qua lopers en wandelaars viel het harstikke mee. Terwijl ik het park betrad zag ik al snel een coktailtentje Rising Moon Cocktails. Met loungemuziek op de achtergrond zat daar hip amsterdam een cocktailtje te drinken. Iets wat ik zeker ook ga doen, maar deze keer sloeg ik over, omdat ik lekker wilde wandelen. Groepjes sportievelingen waren bezig met hun wekelijkse work out en af en toe kwam ik iemand tegen met een hondje. Dit was wel even wat anders, dan het overvolle park dat ik normaal bezocht. Voor het eerst kon ik ook echt genieten van het park en de mooie natuur. Ik heb in totaal anderhalf uur gewandeld met Bella en er waren wel mensen te zien die lekker aan het chillen waren in het zonnetje, maar er was genoeg ruimte voor iedereen.

Wat was er dan zo anders aan deze kant? Het heeft denk ik te maken met de ligging van de ingang. De hoofdingang van het Vondelpark is in de buurt van het Leidseplein en elke toerist zal via die kant het park betreden. Daarnaast is de Amstelveense Weg ingang verder uit het centrum, waardoor mensen eerder kiezen voor de makkelijke en dichtbijzijnde ingang dichterbij het centrum van Amsterdam. Maar als je dus geen zin hebt in de drukte en gewoon even echt wilt genieten van dit prachtige park, neem dan eens de ingang aan de andere kant. Je zult zien dat het er rustiger is, mensen niet bovenop elkaar zitten en je vindt de meest sfeervolle plekjes waar je met je vrienden of alleen heerlijk kunt genieten.


Reactie plaatsen

Reacties

Magda van Tilburg
4 jaar geleden

Weer hartstikke leuke foto's ook, je wilt meteen ook naar die kant van het park! Zéér wervende blog!!