Blog Klusjesvrouw

Gepubliceerd op 18 juni 2020 om 19:02

Als alleenstaande vrouw is het vaak lastig als er dingen in huis moeten gebeuren. Het in elkaar zetten van een Ikea kast kan al een hele opgave zijn. Ik ben, al zeg ik het zelf niet dom, maar als het aankomt op instructies lezen van een blaadje, kun je mij opvegen. Ik had laatst een kast besteld, waarvan ik dacht die is wel ok en staat mooi in mijn slaapkamer. Achteraf gezien had ik beter eerst kunnen kijken naar de afmetingen of hij wel zou passen, maar goed dat had ik niet gedaan en toen hij eenmaal aankwam, leek het te passen dus wat mij betreft helemaal goed. Na eerst een uur gekeken te hebben naar de doos en ik geen idee had hoe ik dit zou gaan doen, toch de moed verzameld om aan project kast te beginnen. Ik ben tot pagina nummer vier gekomen en moest toen toch echt bekennen dat het niets zou worden. Helaas hier had ik echt een man of vrouw voor nodig die in ieder geval een handleiding kon lezen. Een vriend opgebeld en gevraagd of hij mij wilde helpen. En na twee uurtjes stond de kast in elkaar. Mijn dank was zeer groot en zelfs nadat ik had gezien hoe hij het voor elkaar had gekregen, moest ik toch echt concluderen, dit is niets voor mij. Helaas een dikke faal.

Maar ik geef de moed niet op en dezelfde week ging mijn doucheslang kapot. Ik belde mijn huisbaas op en vroeg hoeveel het zou kosten om dit te laten repareren. Het antwoord was maar liefst 76 euro. De vrouw aan de lijn zei dat het niet zo moeilijk zou zijn om het zelf te vervangen. Na de kast fiasco, had ik er niet heel veel vertouwen in, maar dacht toch bij mezelf dit moet  lukken! Op naar de Praxis voor 15 euro een slang gekocht en JAWEL. Binnen vijf minuutjes had ik hem vervangen. Ik moest hem wel twee keer opnieuw installeren, maar de tweede keer zat hij goed en was het helemaal in orde. BAM 76 euries bespaard en een zelfvertrouwen waar je u tegen zegt.

Een andere overwinning was het tuinsetje dat ik had besteld. Ik zag er al als een malle tegenop om hem in elkaar te zetten. Echt veel gereedschap heb ik niet en de spulletjes bij Ikea vereisen vaak veel gereedschap, daarom zijn ze zo goedkoop. Toen het tuinsetje kwam dacht ik alleen maar, NEE niet weer. Maar niets was minder waar en de stoelen waren al in elkaar gezet en hoefde alleen maar uitgeklapt te worden. Het tafeltje idem dito. Dus alles bij elkaar zo in elkaar gezet en kon ik lekker genieten van mijn spiksplinter nieuwe tuinsetje. En het leukste van alles is dat de buren het gelijk opviel. Binnenkort heb ik dus zowaar een koffiedate met mijn buurvrouw. Super leuk!

Ja sommige klusjes zijn echt voor de klusjesmannen of klusjesvrouwen, maar sommige klusjes kun je na een paar keer trial en error gewoon zelf doen ;)


Reactie plaatsen

Reacties

Trudy Boon
4 jaar geleden

Leuk beschreven, met vaart en zelfspot!

Magda van Tilburg
4 jaar geleden

O wauw, dát klinkt goed!! Ik ben ook zo'n alleenstaande vrouwdie niks aandurft. Ik wil al jaren een andere douchekop, maar durf niet.
Het tuinsetje ziet er heel aantrekkelijk uit! En hoe je alles beschrijft, dat lees ik met een constante glimlach om m'n lippen. Jij hebt echt de gave van het Woord!

Sharita Hart
3 jaar geleden

Super leuk om te horen Magda en Trudy. Magda je kunt altijd meer dan je denkt. liefs Sharita