Reusa´s

Reusa´s zijn reuzen maar dan van het goed. Ze zijn heel groot, lang en een beetje slungelig, maar super lief. Ze komen uit de tijd van Aardana. Als Sharita in de magische koepel gevangen zit komt ze een reusa tegen die haar verder helpt met vrij voelen in gevangenschap. Ze heeft goede gesprekken met hem en ze worden vrienden. The old lady vertelt  dat toen Sharita Koningin was van Aardana, ze vrienden waren en hij haar hielp om de vrede te bewaren. Flashback naar Aardana en hoe ze vrienden waren.

 

Sharita was een mensa, maar kon het heel goed vinden met de Reusa´s. Toen Mabe de Reusa´s creatief wilde martelen, zorgde Sharita ervoor dat ze niet gemarteld werden.  Mabe had bedacht het voedsel van de Reusa´s te bederven met een vloek. Toen Sharita hier achterkwam zorgde ze ervoor dat de vloek werd opgeheven. Uit dank hielpen de Reusa´s tijdens de oorlog tussen mens en mensa´s. Mabe creerden reuzen die van het kwaad waren. Sharita leerde de Reusa´s toveren waardoor ze zichzelf konden verdedigen. Ze leerden hen een schild te maken waar geen magie doorheen kon, ze leerden hen vechten op de reusa manier en in samenwerking met de bomen hadden ze wapens. De reusa´s hadden allemaal een boom om mee te slaan.

De oorlog tussen mens en mensa´s stopten toen de reuzen dood waren en vernietigd. Als Sharita op 2 februari geboren wordt, onmoet ze in dat leven Reusa´s die ook in de magische koepel gevangen gehouden worden. Haar soulmates van de Reusa´s, hadden nu een menselijk lichaam, maar alsnog waren ze heel lang. De reusa´s zijn over het algemeen wat slomer door hun lengte, maar Sharita leerden hun snel te vechten.

In the rebellion doen de reusa´s ook mee en onder andere door hun wordt Sharita gered. The old lady heeft heel veel informatie gegeven en verteld  ook tegen Sharita de geschiedia van de reusa´s.

Reusa´s zijn lieve wezens die geen kwaad kennen. Ze zijn lang en hebben een mooi uiterlijk. Niet zoals in Ronald Dahls BFG, maar ze zijn wonderbaarlijke wezens die hun leventje leiden. Nadat Sharita hun had geholpen met goed voedsel, stonden ze altijd voor haar klaar. Dus ook de reusa´s zijn gekomen naar de magische koepel waar veel soulmates van Sharita gevangen zaten. Maar ook hun geheugen werd gewist.

Er zijn ook reuzen en die zijn het tegenovergestelde van reusa´s. De reuzen hebben haat, jaloezie en oorlogsdrang. Dit zijn wezens gecreeёrd door Mabe. En zelfs na haar dood, bleven deze reuzen leven. Cruella kwam hierachter en zorgde ervoor dat ze voor haar gingen vechten. Ze hoorden bij het kwaad.

Geschiedia van  de reuzen uitwerken. Onderzoek doen naar reuzen. Denk aan de BFG en Jack the giant slayer, maar ook aan andere verhalen over reusa´s en reuzen. Het stereotype wordt doorbroken. Reusa´s zijn lief, zachtaardig en doen geen kwaad en Reuzen zijn lomp, hebben haat, oorlogsdrang en jaloezie. Ondanks dat de reusa´s niet doden leert Sharita hen om uit te schakelen en special force one, doet de rest. De Reusa´s kunnen zich door Sharita beschermen.

 

Klik hier om een tekst te typen.