Chi de film

Na de derde wereldoorlog heeft Sharita meer verdriet dan ze verwacht had. Op hartenland ontmoet ze een Japanse vrouw, Chawa even oud en worden vriendinnen. Zij weet alles over de kracht Chi. Sharita en de fairies moesten drie jaar op het eiland blijven, maar daarna bedenkt Zwart iets mooi voor haar. Samen met haar beste vriendin gaan ze met zijn drietjes naar Japan naar een klooster waar ze een jaar zullen blijven. Zwart gaat mee, omdat hij en Sharita onafscheidelijk zijn. Ze leren met zijn drietjes alles over the Chi, een kracht waardoor je van vijf hoog naar beneden kan springen zonder pijn.

Zwart is al eerder hier geweest en vindt het zoals Sharita een hele mooie plek. Ondertussen leren ze te vechten met The Chi, waardoor ze net zo kunnen vechten als Neo en Trinity, maar dan zonder al het geweld.

Ze leren dat de magie van de Chi, een kracht is die je voelt en sommige zien de kracht ook. Sharita komt achter de geschiedia van de Chi en vindt het prachtig. Het is raar zegt ze, maar ik heb het gevoel dat de Chi ook bij mij was in de magische koepel. Eén keer vloog ik bijna weg. De Chi zien maar weinig, maar tijdens jouw leven in de magische koepel had je het erg moeilijk met de creatieve martelingen, waardoor the Chi jouw kwam helpen. Minder angst, minder pijn, minder martelingen.

Een monnik leert hun alles en 1 maand mogen ze niet praten, wat heel lastig is voor Sharita en Zwart, want ze praten heel veel met elkaar. Stiekem praten ze alsnog als de monniken er niet zijn. Daarnaast hebben ze hun eigen gebarentaal, waardoor ze alsnog kunnen praten.

Ze hebben een kamer met zijn tweetjes in het klooster. Ze mogen niet met elkaar vrijen, totdat ze goed kunnen vechten. Elke dag worden de drie getraind en leren op mentaal niveau te vechten. De test, sla een plank door. De pijn die ervaart moet je omzetten in mentale kracht en dan heb je geen pijn en wordt je er sterker van. Na zes maanden is het zover, ze mogen weer vrijen. Ze zijn allebei sterk genoeg qua vechten en de monnik maakt de volgende dag een grapje. Did you find her flower last night, euh ja thank you zegt Zwart een beetje ongemakkelijk en loopt snel weg. De monnik roept na shame is not good fot the chi, remember that dear Thomas.

Na een jaar in het klooster nemen ze afscheid en kunnen Sharita, Zwart en haar beste vriendin er weer tegen aan. Aan het einde van de film zijn ze geslaagd voor hun gevechtskunst en mogen ze hulp vragen aan the chi. Chawa leert een jongen kennen en hij gaat mee terug naar hartenland.

Eenmaal op hartenland is iedereen weer blij dat ze terug zijn. De vier geven een demonstratie over wat ze hebben geleerd. Iedereen vindt het prachtig. Chawa is gelukkig met haar vriend en net als Sharita heel blij met wat ze hebben geleerd. Ondanks hun mooie tijd in Japan, slaat de verveling toe. What to do without evil and war? Maar inderdaad dat is een verhaal voor de volgende keer.

De film is een kijkje in de Japanse Cultuur en hoe Sharita omgaat met haar verdriet.