Pedophilia de film

 

Film over pedofilie

Romantische Drama zoals A Star is born

Voor wie?

Voor mensen die in hun jeugd verkracht zijn. Een heftige jeugd hoeft niet te betekenen dat je geen geluk krijgt . Net zoals in de film kun je alsnog een mooie toekomst hebben.

De film is zwart roze. Het verleden zorgt ervoor dat ze getekend is, maar door Thomas leert ze heel veel mooie dingen in het leven te zien. Daardoor wordt haar pijn verzacht.

Recensie

Een prachtige film over een moeilijk onderwerp pedofilie. Het is een taboedoorbrekende film. Gemaakt voor mensa´s die hetzelfde hebben meegemaakt. Met de liedjes erbij is het een mooie film binnen het genre film en muziek. Vaak houden slachtoffers hun mond over de verkrachtingen, maar deze film laat zien dat het ook anders kan.

Synopsis

Astrid wordt verkracht door haar alleenstaande vader. Als ze klein is krijgt ze cadeautjes nadat hij haar heeft verkracht. Dit gaat door tot haar zestiende. Ze loopt weg en ontmoet dan Thomas. Lukt het Astrid haar verleden achter haar te laten?

 

 

Freeway inspiratie maar voor tieners, na haar zestiende komt ze voor zichzelf op.

Hard Candy inspiratie

White oleander Astrid, maar dan over pedofilie,, haar vader gaat naar de gevangenis, ze ontmoet hem drie keer, maar alle drie de keren gaat ze met eens slecht gevoel weg. Door Thomas lukt het haar om van haar dominante vader af te komen. Ze getuigt in een rechtszaak tegen hem en dan laat ze hem los en voelt ze zich geheeld. Ze krijgt een liefdesleven met Thomas.

When a man loves a woman, zoveel houdt Thomas van haar zonder alcohol. Ze gebruikt af en toe coke.

Educatief en psychologisch, voor mensa´s die criminelen als vader of moeder hebben.

Het kindje doet telkens dingen die ze niet wilt en haar vader geeft haar dan telkens een beloning. Het gaat over dat haar vader crimineel is en pedofiel.

Ze krijgt lollies, vakanties en spelletjes. Als ze zestien is komt ze voor zichzelf op de. Hij hoort bij het kwaad. Ze wordt door hem opgevoed, maar hij verkracht haar en belooft dan mooie cadeautjes.

Op haar zestiende ontmoet ze haar tweelingziel en gaat met hem samenwonen. Ze is een gothic geworden en door haar jeugd getekend. Lukt het Astrid om haar vader achter zich te laten?

Als ze Thomas ontmoet helpt hij haar met leuke dingen doen en het verdriet een plaatsje te geven. Ze verandert van uiterlijk en krijgt een liefdesleven met hem. 

In het kort

Cadeautjes voor dingen doen die ze niet leuk vindt

Erachter komen dan haar vader niet om haar geeft

Zestiende ontmoeting tweelingziel

Liefdesleven met lieve man en vriend

 

Astrid is zeven als ze erachter komt dat haar vader haar verkracht sinds haar geboorte, omdat het te veel pijn doet dissocieert ze en elke keer als hij haar verkracht slaapt ze. Ze verdringt haar verdriet en op haar zestiende gaat ze weg uit dorp waar ze is geboren. Ze wordt onafhankelijk en neemt een baantje als serveerster. Ze woont onder een brug waar ze een tentje heeft opgezet.  Als Thomas dat ziet rolt er 1 traan over zijn wang en vraagt haar om bij haar te wonen.

Als ze zestien is ontmoet ze haar tweelingziel Thomas. Hij is niet destructief, maar heel erg lief. Door hem leert ze wat liefde is. In het midden van de film vertrouwt ze Thomas helemaal en vertelt ze voor het eerst over haar jeugd. Hij troost haar. Hij wist dat ze een geheim had. You probebly think I´m whore. No honey your not. I will love you more. This is the first time you talk about your youth. It was aweful. Com here en hij troost haar.

Eerst normaal kindje

Zestiende Gothic en snuift coke, Door thomas stopt ze ermee

22 Geen Gothic meer volwassen en heeft het verdriet een plekje gegeven.

 

Haar vader wordt opgepakt voor pedofilie en Astrid wordt gevraagd om te getuigen. Iets waar ze niets van wilt weten, totdat Thomas zegt dat het voor haar een afsluiting kan zijn. Na een paar weken zegt ze ok i will testify. Als ze haar vader opzoekt in de gevangenis doet hij gemeen en zegt tegen haar you´re a whore, always been. Ze gooit een glaasje water in zijn gezicht en besluit dat ze gaat getuigen, zodat andere kinderen niet meer aangeraakt worden door hem. Ze getuigt, moeilijk oude herinneringen ophalen en ze huilt voor het eerst om wat haar vader haar heeft aangedaan. Hij wordt veroordeelt tot 30 jaar cel.

Niet in beeld de verkrachtingen, maar symbolisch refereren.

Ze kijkt ook de grote boze wolf op tv, verwijzing naar Freeway.

Gothic uiterlijk zoals Astrid in White Oleander.

 

Ondanks haar jeugd wordt ze  geen crimineel. Ze is getekend, maar als ze het vertelt tegen Thomas valt een last van haar af. Als ze haar vader voor het laatst spreekt, snapt ze dat hij het niet waard is om medelijden mee te hebben.

Liedjes

 1. Grown up Mathilda, als ze alleen als kindje fantaseert over haar toekomst.
 2. Sacrifice Anouk achtergrondmuziek
 3. Krezip In the water, achtergrond muziek
 4. Just like a pill pink, vergiftigde relatie met vader
 5. It hurts to be human als ze op haar zestiende wegloopt bij haar vader
 6. Green eyes Coldplay, als ze Thomas ontmoet
 7. No surrender Kane en Carice van Houten, als ze verdrietig is over haar jeugd, maar zegt nog niets
 8. Here with me marshmello, als ze alleen naar het strand gaat om bij te komen. Schrijft ze dit nummer. Later komt Thomas naar het strand en is blij haar te zien.
 9. Ibiza Tribal Tech house club session turquoise plaatje
 10. Maybe it´s time A star is born, Als ze het verteld heeft zingt Thomas dit nummer zodat ze haar verleden achter zich kan laten
 11. Krezip Apologize, als haar vader naar tegen haar doet vanuit de gevangenis op de achtergrond
 12. Shallow, A star is born.
 13. Krezip Sweet Goodbeys, ze neemt voor eens en voor altijd afscheid van haar vader.

Ideeën

Subtiel in beeld brengen de verkrachtingen. Zo laten zien dat het gebeurt. Voorbeeld vader en dochter gaan haar kamer in deur dicht, daarna deur open. Huilend kindje.

Als Astrid 16 is gaat ze het huis uit, nadat haar vader haar weer probeert te verkrachten. Ze vecht terug en neemt een aantal spulletjes mee en gaat weg uit het dorp waar ze vandaan kwam. Ze pakt de bus en kijkt naar buiten. Ze huilt 1 traan. Zij speelt gitaar en kan goed zingen. Ze schrijft haar eigen nummers en tekent. Haar tweelingziel kan ook zingen en gitaar spelen.

Het restaurantje is waar ze haar tweelingziel ontmoet. Hij vindt haar helemaal mooi en prachtig. Hij zit bij de bar en flirt met haar. Aan het einde van de dag hebben ze telkens gepraat en ze raken bevriend. Hij vraagt of ze mee wil naar de film. Daarna zijn ze elke dag samen.

Astrid heeft geen huis, maar hij heeft een appartementje en hij biedt haar aan om bij hem te komen wonen. Dan zijn we huisgenootjes. Astrid voelt dat het goed zit en voelt zich een beetje bezwaard maar is dakloos dus ze zegt ja.

Thomas voelt dat ze een zware tijd achter zich heeft, maar pas in het midden van de film vertelt ze wat haar is overkomen en de verkrachtingen door hem.

Thomas ouders zijn gestorven in een auto ongeluk toen hij drie was. Op zijn twaalfde liep hij weg en hij ontmoette Eric. Die nam hem in huis. Op zijn zestiende gaat hij bij Eric weg en neemt hij zijn eigen appartementje. Door Eric heeft hij een betaalde baan in een drankwinkel. Hier verdient hij genoeg om zijn huur te betalen.

Als hij Astrid in het restaurantje ziet is hij gelijk verliefd en Astrid ook. Astrid woont bij het station onder een brug. Ze wonen op een plek waar het altijd zonnig is. Onder de brug is haar verblijfplaats. Ze doucht zich op de wc van het restaurantje.

Als ze Thomas vertrouwd laat ze hem zien waar ze woont. Het is niet veel, maar het is thuis. Hij kijkt haar aan en zegt Kom bij mij wonen. Srew this, you need  a place to stay and i have a room where you can live. Astrid huilt 1 traan en zegt ja. Eindelijk wordt haar leven mooier. Ze leert Thomas vrienden kennen en ze zijn hartstikke blij voor Thomas dat hij zijn tweelingziel heeft gevonden. Astrid krijgt zo een tweelingziel en soulmates.

Nadat ze Thomas ontmoet wordt haar leven beter, wonen ze samen en leert ze wat houden van is. In de film zitten zeven nummers. Ze spelen allebei gitaar en zingen.

Ze gaan samen op vakantie en hij verwent haar. Drie keer vraagt hij wil je mij vertellen waarom je zo vaak verdrietig bent? Twee keer zegt ze nee en de derde keer vertelt ze hem wat haar vader met haar heeft gedaan.

Nadat ze vertelt over haar jeugd vraagt hij haar ten huwelijk. Een klein huwelijk met vrienden, maar ze zijn allebei heel blij. Mooie bruiloft zoals The Vow.

Ze gaan naar een festival waar de vrouw draait uit Minimal techno. Thomas vindt dat ze even een dagje moet genieten. Ze nemen allebei een eigen envelopje mee en hebben seks in een schone wc. Astrid gaat los en vergeet haar verdriet. Ze hebben een hele mooie tijd. Om 19:00 stopt het festival en hebben ze een after party bij hun thuis. Requiem for a dream scene naast elkaar liggend. Ze beminnen elkaar en vergeten even alle zorgen over haar jeugd.